Corsair HS55 Wireless slušalice

Corsair HS55 Wireless slušalice

Još si na žicama?

Slušalice kakve su se donedavno nudile za standardan AUX utor, danas su pune tehnologije, pa u njih stane još baterija i dva moda wireless povezivanja

 

Bez obzira što radili za računalom, bilo da je riječ o multimediji, gamingu ili glazbi, pristojne slušalice možda su jedan od najboljih uloga koje možete napraviti. Možda još postoji poneka osoba koja bi probala opravdati zvučnike, no danas su Bluetooth zvučnici vrlo jeftini i za slušanje glazbe sasvim adekvatni. Klasični stereo zvučnici nikada vam neće dati preciznost Surround efekta na čiju su implementaciju firme, kako softverski, tako i hardverski potrošile ogromne resurse kako bi ga usavršile.

Jedan od spojeva tih tehnologija svakako dolazi u obliku Corsairovih HS55 bežičnih slušalica. Za uživanje u gamingu svakako preporučamo slušalice da vas odvoje od okolnih smetnji i uistinu uvuku u svijet koji istražujete. Surround zvuk - također poznat kao 7.1 jer bi vam za njega trebalo osam fizičkih zvučnika taktički raspoređenih oko vas za implementaciju – je efekt koji jednostavan par solidnih slušalica može implementirati s malo softverske magije. Razlog tome je vrlo kontrolirana okolina, odnosno to što su vaše uši praktički izolirane. Corsair za to unutar svog softvera koristi Dolby Audio rješenje za dobivanje odličnog širokog soundstagea koji će vam omogućiti da prostorno locirate zvukove oko sebe u igrama. Za svaku igru vam treba malo da pohvatate njezin sistem rada, no vrlo brzo se možete početi oslanjati na zvukove oko sebe, pogotovo u FPS igrama. Za optimizaciju zvuka možete koristiti Corsairov software iCUE, svenamjenski softver za kontrolu i ostalih Corsairovih proizvoda..

 

Corsair-HS55-Wireless-2.jpg

Slušalice podržavaju i brzo punjenje tako da ste za par sati ponovno puni, a mogu se koristiti i za vrijeme punjenja

 

Zvuk prilagođen gamingu

 

HS55 je Corsairov mid-range proizvod, a imajte na umu da postoji i „Core“ verzija koja nema 7.1 Surround implementaciju. U pakiranju osim samih slušalica dobivate i USB-A receiver koji slušalice povezuje s računalom putem 2,4 GHz mreže. Prednost ove implementacije je daleko brži prijenos podataka visoke kvalitete kako bi se negirala latencija. S druge strane, ako vam latencija nije od primarne važnosti, primjerice na mobitelu, slušalice također podržavaju i Bluetooth povezivanje. Sve to omogućuje implementirana baterija koja traje otprilike 24 sata rada, nakon čega slušalice punite putem USB-C kabla. Slušalice podržavaju i brzo punjenje tako da ste za par sati ponovno puni, a one se mogu koristiti i za vrijeme punjenja.

Kako bi se uštedjelo na težini korištena je većinom plastika, no dovoljno je čvrsta da nismo zamijetili škripanje za vrijeme korištenja slušalica. Svi dijelovi koji dodiruju glavu imaju spužvaste jastučiće, a same slušalice dizajnirane su tako da sjednu oko kompletnog uha koje bi idealno ostalo gotovo nedodirnuto. Takvim pristupom slušalice možete nositi stvarno dugo bez zamora, a težina im je impresivnih 266 grama. Na desnoj slušalici, pozicionirani da budu kontrolirani palcem, nalaze se gumbi za Bluetooth povezivanje, odnosno prebacivanje modova rada, kao i za paljenje/gašenje samih slušalica. Na lijevoj slušalici su pak kontrola glasnoće putem valjka koji proizvodi jasne klikove zakretanjem, a može se i pritisnuti. Iznad njega je gumb za gašenje mikrofona, ako trebate obaviti privatan razgovor. S prednje strane lijeve slušalice imamo fiksirani mikrofon, koji se može podići i spustiti prema potrebi, a podizanje ga također isključuje. Jedini minus je što ga ne možete skinuti sa slušalica, inače bi bile odlične i za slušanje glazbe za vrijeme putovanja. Spomenimo da zato Surround funkcionira i s konzolama poput Sonyjevog PlayStationa 5. Što se zvuka tiče, možete ga optimizirati aplikacijom, no prilagođen je gamingu s nešto snažnijim dubokim tonovima koji će svaku eksploziju u igri dočarati vrhunski. Za glazbu ćete se morati poigrati sa softverom kako biste malo pojačali srednje i visoke tonove te snizili basove.

 

Više informacija

  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 5
  • Proizvođač: Corsair
  • Tip: Gaming over-ear wireless slušalice
  • Komunikacija: 2,4 GHz reciever, BLuetooth (A2DP, HFP, HSP)
  • Driveri: 50 mm neodymium
  • Baterija: Do 24 sata rada
  • Dimenzije / masa: 266 g
  • Osjetljivost: 114 dB ± 3 dB
  • Osjetljivost mikrofona: -41 dB ± 3dB
  • Ostalo: 2,2k Ohma, USB-C, Podržava Dolby 7.1 Surround
  • Plus: Velik izbor povezivanja s različitim uređajima
  • Minus: Mikrofon se ne može skinuti
  • Ustupitelj i cijena: Corsair www.corsair.com, Cijena: 130,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Corsair HS55 Wireless slušalice

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Corsair HS55 Wireless slušalice - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.