Samsung 65JS9502 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
OSD TV-a doživio je vizualno preuređenje, a pritiskom na jednu tipku daljinskog upravljača pojavljuje se iscrtan čak i preko aplikacija/smart sučelja

Samsung 65JS9502

Nova stepenica za LCD

Tizen nam je vratio vjeru u pametnu platformu TV-a uz koju možete potrošiti sate i sate u istraživanju aplikacija, gledanju i slušanju (kvalitetnog) besplatnog sadržaja, a kao šlag na torti, tu je Plex klijent…

Samsungov high-end neskromno se razmeće tvrtkinim SUHD brandingom, te nekolicinom novih tehnologija koje bi ga trebale pogurati na ljestvici do performansama nešto boljeg, prošlogodišnjeg top modela iz serije 9. Model za 2015 ima kodnu oznaku 65JS9502 iza koje se skriva veliki 65“ zakrivljeni UHD ekran sa tvrtkinom Ultra Clear Pro Panel tehnologijom, a visoki dinamički raspon nešto je što uistinu izdvaja ovaj TV od mase drugih. Riječ je o tehnologiji koja bi mogla donijeti pravu mini-revoluciju u novu generaciju LED LCD panela i koja je za sada rezervirana samo za apsolutni vrh, evo o čemu je riječ…

Samsung UE65JS9502 6

“Pametni i glupi” daljinski Imajte na umu da sa desnim nećete daleko doći unutar pametne platforme


HDR kompatibilan


…iza akronima stoji značenje: High Dynamic Range odnosno po naški „visoki dinamički raspon“. Da biste vidjeli kako ovakav sadržaj izgleda, morate imati odgovarajući TV ali i sadržaj koji je snimljen ovom tehnikom. Trenutno se vodi tihi rat oko standarda HDR-a a jedno od trenutno najjačih imena je Dolby, koji pokušava ujediniti filmske studije i tv kuće kako bi „progurao“ svoj standard tzv. Dolby Vision. HDR je iduća najveća stvar koja se dogodila LCD-u od prelaska na LED osvjetljenje, 4K rezoluciju a 3D tehnologije kao da se više nitko i ne sjeća, jer se forsira još samo u kinima.

Koliko HDR ima smisla u odnosu na OLED? Ukoliko OLED ekrani ubrzo uspiju cjenovno konkurirati skupljim HDR LCD-u, onda će vrlo vjerojatno mišljenja biti podijeljena. Budući da smo obje tehnologije gledali poprilično dugo vremena, trenutni je zaključak da je OLED sjajna stvar za tvrdokorne filmofile koji imaju naviku gledanja u zamračenom prostoru, gdje dolazi do izražaja beskonačna dubina crne boje, no pri svijetlu dana, HDR izgleda impresivnije jer neki kadrovi izgledaju kao OLED u mraku.

Zasada od HDR materijala postoje samo demo video klipovi, no najbolje ih je opisati da količinu svijetla koju ovakvi ekrani mogu emitirati može zasmetati gledatelje, i to mislimo u strogo pozitivnom smislu.

Obzirom da pogled u sunce ili reflektor u stvarnom svijetu nikako nije ugodan, zašto bi bio kada ih se prikaže na TV-u. Do sada je to bio određeni tehnički limit, no sa HDR-om će vas upravo ovakvi kadrovi iznenaditi.

Za sada se predviđa kako će Netflix i Amazon prvi ponuditi HDR sadržaje a ubrzo bi trebali biti dostupni i u novom 4K Blu-ray standardu.

Samsung UE65JS9502 3

Smještaj Sa svojih 65” zakrivljene dijagonale smjestiti ovaj TV neće biti lak posao za svaku komodu, zato uzmite metar u ruke prije kupovine


Zvjerka u kokošinjcu

 

Samsung UE65JS9502 2

Bluetoothom Možete na ovaj TV možete povezati svoje bežične slušalice ili prijenosni zvučnik


Od Holiwoodskih filmova, do kraja godine bi ih trebalo biti nekoliko. Iako će se vjerojatno moći izbrojati na prste jedne ruke, i to je nešto. Izgleda da je produkcija serija u tehnološkim inovacijama dostigla filmove.

Pogledali ste cijenu i ostali šokirani, normalno. Ovo je jedan od najskupljih TV-a svoje klase, a čak i Samsung za identične novce nudi modele sa dijagonalom od 75 inča i to više srednje klase.

Gledajte na to ovako, 65JS9502 je trenutno jedan od najnaprednijih LCD televizora na planeti, bez obzira na tzv. PQI 2400 rejting. PQI? Picture Quality Indeks, whatever. Riječ je o metodi poretka televizora unutar Samsungove divizije proizvoda „kako bi se kupac lakše snašao“, još jedna genijalnost poput SUHD brandinga.

No, na stranu sa jakom marketinškom aktivnosti koju provodi Samsung i ispire nam mozak, 65JS9502 je uistinu vrhunac.

Zavrtili smo remasterirani 4K Blu-ray.iso Ghostbustersa (vrtio se na tvrdom disku računala, a ne mekanom optičkom disku Blu-ray playera) i film iz 1984. je izgledao bolje, ljepše i uvjerljivije nego današnjih CGI nabrijani blockbuster.

Oštrina 4K slike, procesiranje pokreta, scene gdje prevladavaju tamne boje i sjene, sve su izvukle najbolje iz ovog TV-a. Čak je i osjećaj prostornosti i dubine, zahvaljujući konkavnosti ekrana izniman.

Samsung UE65JS9502 4

Integrirane kamere Postale su ugrožena specifikacija koju posjeduju samo (neki) high-end modeli


Slika „iskoči izvan okvira TVa“, iako nije 3D (film) mnogi kadrovi su se činili trodimenzionalnim. Uniformnost pozadinskog osvjetljenja uvijek je kamen spoticanja velikih panela, a pojava LED cloudova i slični neželjeni efekti ovdje su nepostojeći, što dakako i košta.

Tizen je pojadnostavljen u odnosu na prošlogodišnju pametnu platformu. Sada je sve manje konfuzno i više minimalistički riješeno unutar izbornika. Tako nam je i draže, a mogućnosti nisu pri tome patile. Ovaj TV može u potpunosti zamijeniti bilo koji multimedijalni player ili HTPC sa mediacentrom iz razloga jer i sam posjeduje jedan, i to ne bilo koji - Plex.

Sve što trebate je upogoniti Plex Media Server negdje doma na kućnoj mreži (PC-ju) i spojiti TV koji će automatski povući cijelu metadata kolekciju (slike filmskih naslovnica, serija, opisa,informacija…).

Samsung UE65JS9502 5

Kvaliteta izrade i završne obrade Na ovom modelu su na apsolutnoj razini, obzirom na cijenu to ne bi trebalo biti iznenađenje


Nažalost, ovo je zaista kraj HTPC-a i samostalnih reproduktora jer bolje od ovoga ne može. Ima tu još mnoštvo dobrih i korisnih aplikacija, igara, streaming usluga i besplatnog sadržaja od koncerata, sportskih događaja do igara i muzike.

Više informacija

  • Model: Samsung 65JS9502
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Tip: UHD 3D LED LCD
  • Dijagonala/ rezolucija: 65” (165 cm) / 3840 x 2160
  • Kut vidljivosti: 178/178
  • Osvježavanje: 1200 Hz
  • TV tuneri: 2 x DVB-T2/C/S2, analogni
  • AV priključci: 4 x HDMI, komponentni, kompozitni, optički
  • Dodatno/Ostalo: 3 x USB, WiFi, Ethernet, Bluetooth, IR izlaz, CI+
  • Dimenzije: 1450 x 838 x 125 mm
  • Masa: 32,3 kg
  • Plus: Referentni prikaz slike na LCD-u, 10-bitna boja, visoki dinamiËki raspon (HDR), upravljanje pozadinskim osvjetljenjem, definicija crne boje, procesiranje slike, zakrivljeni ekran na ovoj dijagonali je efektan
  • Minus: Cijena
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.com/hr, cijena: 39.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung 65JS9502

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung 65JS9502 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.