LG 49UH7707 - 4.4 out of 5 based on 9 votes
LG 49UH7707

LG 49UH7707

High-end u srednjoj klasi

Uz HDR tehnologiju LCD nam ponovo dokazuje kako se može nositi s najzahtjevnijim filmskim sadržajima, rame uz rame OLED tehnologiji čak i kada je kontrast u pitanju.

Samsung protiv LG-ja, to je borba titana koja u svijetu televizora već godinama traje između ova dva korejska rivala. Ako ih pomno ne pratite iz serije u seriju, vrlo vjerojatno ćete naprečac zaključiti da je Samsung očito dominantan. I bili biste u pravu, no samo oko budžeta utrošenog u marketing u Europi.

LG 49UH7707V 3

TOP KLASA, A NIJE OLED: Uniformirani prikaz crne i upravljanje osvjetljenjem su iznadprosječni. Tu je i procesiranje slike kojem ne smetaju brze pokretne scene

S tehničke strane ova su dva imena gotovo izjednačena po kvaliteti u cjenovnim klasama, iako LG iz godine u godinu nudi „malo više“ za uloženi novac. Najbolji primjer takvog Best Buy TV-a iz više srednje klase imali smo u VidiLabu, odaziva se na kodno ime UH7707, a dolazi nam u 49 inča. Za nešto veći iznos ovaj model dostupan je i u 60-inčnoj varijanti.

High dynamic range

HDR kao tehnologija koja će o
bilježiti liniju srednje više i visoke klase ovogodišnjih televizora (svih brandova) ima najveći utjecaj na kvalitetu slike (kontrast) još od pojave prvih micro-dimming LED-ova. HDR nije standardiziran što znači kako trenutno postoji više izvedenica ove tehnologije, a LG se odlučio na certificiranu Dolby Vision inačicu, dok Samsung zastupa HDR10 format. Ponovo nam slijedi rat formata, no ovoga puta on se odvija prvenstveno između studija i filmskih kuća. Netflix i Amazon u svojoj su produkciji obuhvatili oba HDR standarda. Hollywood je podijeljen pa HDR10 zastupaju Fox, Warner Bros, Paramount, Sony i Lionsgate dok su na strani Dolby Visiona MGM, Sony, Warner Bros i Universal. Sony, kao najveći gubitnik kada su u pitanju formati i standardi (Betamax, Minidisc, Atrac…) koje pokušava nametnuti (ok, uspjelo im je s Blu-rayom) na svojim TV-ima implementira isključivo HDR10, ali podupire oba formata istovremeno. Imajući to sve na umu LG-jev model 49UH7707 uspio se dokazati kao trenutni best buy model televizora kada je HDR u pitanju.
Druga sezona Netflixove serije Marco Polo, osim što je sadržajno još i bolja od vrlo dobre prve sezone, donosi Dolby Vision podršku (kao i Marvelovi Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones, The Defenders, Luke Cage). Idealna kombinacija za gledanje ovakvog sadržaja je u lagano ambijentalno osvijetljenoj prostoriji gdje je izvor svjetlosti iza vaših leđa. Razlike u intenzitetu svijetlih scena poput kadrova sunca na nebu ili lampe u mraku jednostavno su fantastični. Dugo nismo bili toliko impresionirani napretkom u srednjem cjenovnom razredu kao što je to slučaj s UH7707 i onime što ima za ponuditi.

Oprema dostojna high-enda

PMI (Picture Mastering Indeks) ekvivalent je Samsungovom PQI (Picture Quality Indeks), koji služe kao proizvođačeve interne vrijednosti mjere za kvalitetu slike. UH7707 modeli imaju definirane prilično visoke vrijednosti od 2500 PMI, što odgovara top klasi i također nose branding „Super UHD“. Upravljanje osvjetljenjem posebno nas je oduševilo na ovoj LG-jevoj seriji kao i uniformnost prikaza crne boje po cijeloj površini ekrana. LG-jev TV u mnogim je segmentima bolji od high-end modela iz prošlogodišnje 2015. serije, skok u performansama je zaista primjetan bez potrebe za detaljnom analizom, što će vidjeti čak i laik.

LG 49UH7707V 4

SUČELJA: Uz tri HDMI izlaza tu su još komponentni i optički izlaz, ali i tri USB utora te Ethernet port

Procesiranje pokreta slike djeluje također iznimno realistično obzirom na fluidnost pokreta i oštrinu koja ostaje u svakom frameu kao da gledamo jednu dobro fokusiranu fotografiju.
Volite li gledati sport ili F1 utrke ovaj TV će izvući iz slike maksimum i pokazati vam ono što do sad niste vidjeli. Još ako imate izvor koji je u full HD-u ili čak nativnih 4K, vašoj sreći neće biti kraja. UH7707 jedan je od najboljih izbora koje ćete pronaći u višoj srednjoj klasi ako trenutno kupujete televizor, a vjerujemo da će i nakon koje godine moći parirati nekim novijim modelima.

Više informacija

  • Model: 49UH7707
  • Ukupna ocjena: 4,8
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 5
  • Proizvođač: LG
  • Tip: 4K LED LCD IPS HDR
  • Dijagonala/ rezolucija: 49” (125 cm), 4K
  • TV tuneri: DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
  • AV priključci: 3x HDMI, optički izlaz, komponentni, 2x 20 W
  • Dodatno/Ostalo: CI+, LAN, WiFi
  • Dimenzije: 1102 x 640 x 54 mm
  • Masa: 13,4 kg
  • Plus: HDR (Dolby Vision), kontrast, Magic Motion upravljač, WebOs 3.0, cijena
  • Minus: Ništa posebno
  • Ustupitelj i cijena: LG Hrvatska (www.lg.com.hr), 8.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG 49UH7707

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG 49UH7707 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.