Samsung SUHD UE65JU7002T - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Instalacija i pokretanje aplikacija Na Tizen OS-u jednako je brzo kao i na top Android telefonu

Samsung SUHD UE65JU7002T

Tizen na 4K ekranu

Druga generacija Samsungovih 4K TV-a prvenstveno se ističe odličnim procesiranjem slike te skaliranjem FullHD-a koji na trenutke izgleda toliko dobro da smo morali provjeriti ne gledamo li nativni 4K sadržaj. Minus ovom high-endu je, naravno, cijena

Na test smo dobili 66-inčnu 4K mrcinu koja u sebi nosi novu SUHD tehnologiju pa smo provjerili što se zapravo krije iza ove marketinške složenice.

Samsung UE65JU7002T 3

One Connect Drastično olakšava spajanje ostale AV opreme, pogotovo ako TV montirate na zid

 

„Super“ ULTRA HD ili „Suludi“ UHD

...jedno od toga mora biti, a zapravo je oboje. Službeni Samsungov odgovor je da prefiks velikog slova „S“ ispred dobro nam znanog i standardiziranog UHD-a nema točnu definiciju već upućuje na Samsungove high-end proizvode općenito i top/premium klasu proizvoda kako je god htjeli zvati. Osim toga, podsjeća nas na Galaxy S branding, podsjeća nas i na Supermana jer istovremeno znači štogod želite da znači. U redu, nije tajna da je Samsung marketinški jedna od najaktivnijih tvrtki na planeti i da skreću pozornost na sebe na sve moguće načine. Zanemarite branding i pođimo s jednom sasvim normalnom recenzijom UHD televizora kojemu je nativna rezolucija još uvijek 3840 × 2160 piksela, a ne „s-piksela“.

Samsung UE65JU7002T 4

Dva daljinca Dolaze u paketu, “za mlade” sa žiroskopom i mikrofonom te klasičan alfanumerički


Iza kodne oznake UE65JU7002T krije se ravni gorostasni ekran dijagonale 165 centimetara i mase koja je prevelika da bi ga jedan čovjek samostalno postavio. Bilo je tu natezanja, balansiranja i dosta prolivenog znoja prije nego smo uhvatili daljinac i daljinac (dva su, jedan pametan, a drugi glup) te se zavalili i pustili sadržaj u 4K rezoluciji. Iako ovakvog sadržaja još službeno nema u širem opticaju oni vičniji korisnici p2p mrežama mogli bi se iznenaditi koliko su se stvari promijenile u zadnjih pola godine. House of Cards više nije jedina serija snimana ovom tehnikom i s nestrpljenjem čekam kraj godine te dolazak novog Blu-ray standarda da više ne moramo gledati „remasterirane“ naslove.

Tizen je novi pametni sustav koji pogoni aplikacije te je u vizualno-glasovnoj interakciji s korisnikom. Definitivno korak unaprijed u odnosu na prošlu godinu. Sustav je responzivan sa svim aplikacijama, web browser je zaista praktično upotrebljiv i sposoban vas natjerati da više ne primate laptop u ruke kako bi pogledali statistike na kladionici ili vijesti na portalu. Radi i s eksternim/bežičnim tipkovnicama i miševima. Inicijalizacijski postupak kod prvog paljenja je jednostavan i brz, dokumentacija o TV-u dostupna je i u elektroničkom obliku, a uređaj će automatski započeti i s prezentacijom 4K promo materijala da se uvjerite što zaista može.

Točnije, da vam pokaže što ćete propuštati ako ne gledate 4K sadržaje. Dakako postoji i opcija skaliranja slike koja radi zaista impresivno, čak i sadržaj 720p kvalitete na ovom ekranu izgleda suludo dobro. Boje su tvornički presaturirane kako bi se dobio veći „wow“ efekt, no već u “kino“ načinu gledanja sve je mnogo bolje po našem ukusu.

Samsung UE65JU7002T 5

Četverosmjerni joystick  Uvelike olakšava navigaciju OSD-om u odnosu na klasične tipke


LED clouding, glavni neprijatelj velikom ekranu

Ono od čega strepe mnogi vlasnici ili potencijalni kupci ekrana ovih dijagonala jest pojava opisana u naslovu (googlajte i ne isprobavajte na vlastitom TV-u jer bi se mogli neugodno iznenaditi). Neuniformno osvjetljenje jedno je od najvećih problema LED-a neovisno je li ono izvedeno lokalno, po rubovima ili razno-raznim „mikro“ tehnologijama. UE65JU7002T je ovdje zaista briljirao koliko ima konzistentan prikaz crne kada ga gledate u zamračenoj prostoriji. I to čini odlično bez dodatnih tehnologija koje to pokušavaju prikriti.

Novi Peak Illuminator filtar novost je koju do sada nismo vidjeli. Riječ je o procesiranju slike, ali ovoga puta u suradnji s LED osvjetljenjem na način da ekran dodatno regulira pozadinsku sliku te naglašava svjetlije dijelove. Za razliku od dinamičkog osvjetljavanja Peak Illuminator daje i življe boje, razlika je zaista velika i nama se efekt svidio pogotovo ako TV gledate pod svjetlom dana. Skaliranje slike itekako je bitna stavka kada posjedujete 4K TV, a više ne govorimo o skaliranju  prahistorijskog SD signala već FullHD slike na UHD.

Linije objekata kod skaliranja su jednako oštre nakon obrade slike interpolacijom, no prava razlika se primjećuje kod pokretne slike, kadrove u kojima prevladava brzina izuzetni je užitak pogledati na ovakvom ekranu.

Samsung UE65JU7002T 1

Dobar koncept Dolaze u paketu, “za mlade” sa žiroskopom i mikrofonom te klasičan alfanumerički


High-end i premium osjećaj

Nova SmartTV platforma zaslužuje i novi pametni daljinski upravljač. Dizajn ergonomsko zakrivljenog oblika ostavlja luksuzni dojam, vizualno i pod prstima. Daljinski  razumije i naš govor (integriran mikrofon za naredbe/tekst) na oštrom „ruskom engleskom“ i to bez ikakvih problema. Instalirali smo nekoliko igara s Tizenove tržnice aplikacija i brzina te sam proces instalacije direktno je usporediv s današnjim modernim mobitelima/tabletima, brzinom i funkcionalnošću. Prigovora nema, konačno.

Osim toga ovaj TV ima sposobnost i virtualne emulacije zvuka u 5.1 i stvar funkcionira prilično dobro ako ga smjestite u središte neke simetrično raspoređene prostorije, no ovakav ekran svakako zaslužuje dedicirano ozvučenje kućnog kina kako bi dojam bio potpun.  Miracast, ali i dijeljenje ostale multimedije između telefona i TV-a odvija se bez problema, dobiti klonirani ekran mobitela na televizoru moguće je u 30-tak sekundi postavljanja.

Samsung UE65JU7002T 2

Kabel Spaja One Connect i TV, može progurati 3D 4K bandwidth i nije nimalo tanak


One Connect jedan je od praktično najkorisnijih dodataka za TV koje smo vidjeli u posljednje vrijeme. Radi se o maloj kutijici koja se spaja jednim kabelom na TV, a zapravo služi kao razvodna kutija koja na sebi ima četiri HDMI priključka i jedan optički. Ako postavite TV na zid, a kutijicu provedete unutar komode ovo je najbolji način da vas riješi problema oko ukapčanja dodatnih kabela. Softverski, hardverski i mogućnostima ovo je apsolutni high-end i prigovor je zaista teško naći kada je opremljenost u pitanju. Također, izuzetna konzistentnost osvjetljenja i reprodukcija boja, ali i novi sustav procesiranja slike te Peak Illuminator dižu ovaj tv u sferu ponajboljih LED-ova današnjice. Mjeru mu uzima jedino OLED.

Samsung UE65JU7002T 4 2

Bočno postavljeni konektori Dobrodošli su kada TV postavljate na zidni nosač

Više informacija

 • Model: Samsung SUHD UE65JU7002T
 • Ukupna ocjena: 4,6
 • Performanse: 5
 • Mogućnosti: 5
 • Cijena: 4
 • Proizvođač: Samsung
 • Tip: 3D LED LCD, Smart TV
 • Dijagonala/ rezolucija: 65” (165 cm) / UHD (3840 x 2160)
 • TV tuneri: DVB-T2/C/S2
 • AV priključci: 4x HDMI, komponentni, kompozitni, optički, slušalice
 • Ostali priključci: 3x USB, LAD, CI+
 • Dodatno/Ostalo: WiFi,daljinski s žiroskopom/mikrofonom
 • Dimenzije: 84,42 x 146,34 x 6,88 cm
 • Masa: 23,90 kg
 • Plus: Uniformno osvjetljenje, nema LED cloudinga, prikaz boja i kut vidljivosti, Tizen radi brzo i s multitaskingom, procesiranje pokretne slike i skaliranje na nativnu rezoluciju, One Connect
 • Minus: Nema integriranu kameru, cijena
 • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska, www.samsung.hr, cijena: 26.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)


Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung SUHD UE65JU7002T

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung SUHD UE65JU7002T - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.