Samsung SUHD UE65JU7002T - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Instalacija i pokretanje aplikacija Na Tizen OS-u jednako je brzo kao i na top Android telefonu

Samsung SUHD UE65JU7002T

Tizen na 4K ekranu

Druga generacija Samsungovih 4K TV-a prvenstveno se ističe odličnim procesiranjem slike te skaliranjem FullHD-a koji na trenutke izgleda toliko dobro da smo morali provjeriti ne gledamo li nativni 4K sadržaj. Minus ovom high-endu je, naravno, cijena

Na test smo dobili 66-inčnu 4K mrcinu koja u sebi nosi novu SUHD tehnologiju pa smo provjerili što se zapravo krije iza ove marketinške složenice.

Samsung UE65JU7002T 3

One Connect Drastično olakšava spajanje ostale AV opreme, pogotovo ako TV montirate na zid

 

„Super“ ULTRA HD ili „Suludi“ UHD

...jedno od toga mora biti, a zapravo je oboje. Službeni Samsungov odgovor je da prefiks velikog slova „S“ ispred dobro nam znanog i standardiziranog UHD-a nema točnu definiciju već upućuje na Samsungove high-end proizvode općenito i top/premium klasu proizvoda kako je god htjeli zvati. Osim toga, podsjeća nas na Galaxy S branding, podsjeća nas i na Supermana jer istovremeno znači štogod želite da znači. U redu, nije tajna da je Samsung marketinški jedna od najaktivnijih tvrtki na planeti i da skreću pozornost na sebe na sve moguće načine. Zanemarite branding i pođimo s jednom sasvim normalnom recenzijom UHD televizora kojemu je nativna rezolucija još uvijek 3840 × 2160 piksela, a ne „s-piksela“.

Samsung UE65JU7002T 4

Dva daljinca Dolaze u paketu, “za mlade” sa žiroskopom i mikrofonom te klasičan alfanumerički


Iza kodne oznake UE65JU7002T krije se ravni gorostasni ekran dijagonale 165 centimetara i mase koja je prevelika da bi ga jedan čovjek samostalno postavio. Bilo je tu natezanja, balansiranja i dosta prolivenog znoja prije nego smo uhvatili daljinac i daljinac (dva su, jedan pametan, a drugi glup) te se zavalili i pustili sadržaj u 4K rezoluciji. Iako ovakvog sadržaja još službeno nema u širem opticaju oni vičniji korisnici p2p mrežama mogli bi se iznenaditi koliko su se stvari promijenile u zadnjih pola godine. House of Cards više nije jedina serija snimana ovom tehnikom i s nestrpljenjem čekam kraj godine te dolazak novog Blu-ray standarda da više ne moramo gledati „remasterirane“ naslove.

Tizen je novi pametni sustav koji pogoni aplikacije te je u vizualno-glasovnoj interakciji s korisnikom. Definitivno korak unaprijed u odnosu na prošlu godinu. Sustav je responzivan sa svim aplikacijama, web browser je zaista praktično upotrebljiv i sposoban vas natjerati da više ne primate laptop u ruke kako bi pogledali statistike na kladionici ili vijesti na portalu. Radi i s eksternim/bežičnim tipkovnicama i miševima. Inicijalizacijski postupak kod prvog paljenja je jednostavan i brz, dokumentacija o TV-u dostupna je i u elektroničkom obliku, a uređaj će automatski započeti i s prezentacijom 4K promo materijala da se uvjerite što zaista može.

Točnije, da vam pokaže što ćete propuštati ako ne gledate 4K sadržaje. Dakako postoji i opcija skaliranja slike koja radi zaista impresivno, čak i sadržaj 720p kvalitete na ovom ekranu izgleda suludo dobro. Boje su tvornički presaturirane kako bi se dobio veći „wow“ efekt, no već u “kino“ načinu gledanja sve je mnogo bolje po našem ukusu.

Samsung UE65JU7002T 5

Četverosmjerni joystick  Uvelike olakšava navigaciju OSD-om u odnosu na klasične tipke


LED clouding, glavni neprijatelj velikom ekranu

Ono od čega strepe mnogi vlasnici ili potencijalni kupci ekrana ovih dijagonala jest pojava opisana u naslovu (googlajte i ne isprobavajte na vlastitom TV-u jer bi se mogli neugodno iznenaditi). Neuniformno osvjetljenje jedno je od najvećih problema LED-a neovisno je li ono izvedeno lokalno, po rubovima ili razno-raznim „mikro“ tehnologijama. UE65JU7002T je ovdje zaista briljirao koliko ima konzistentan prikaz crne kada ga gledate u zamračenoj prostoriji. I to čini odlično bez dodatnih tehnologija koje to pokušavaju prikriti.

Novi Peak Illuminator filtar novost je koju do sada nismo vidjeli. Riječ je o procesiranju slike, ali ovoga puta u suradnji s LED osvjetljenjem na način da ekran dodatno regulira pozadinsku sliku te naglašava svjetlije dijelove. Za razliku od dinamičkog osvjetljavanja Peak Illuminator daje i življe boje, razlika je zaista velika i nama se efekt svidio pogotovo ako TV gledate pod svjetlom dana. Skaliranje slike itekako je bitna stavka kada posjedujete 4K TV, a više ne govorimo o skaliranju  prahistorijskog SD signala već FullHD slike na UHD.

Linije objekata kod skaliranja su jednako oštre nakon obrade slike interpolacijom, no prava razlika se primjećuje kod pokretne slike, kadrove u kojima prevladava brzina izuzetni je užitak pogledati na ovakvom ekranu.

Samsung UE65JU7002T 1

Dobar koncept Dolaze u paketu, “za mlade” sa žiroskopom i mikrofonom te klasičan alfanumerički


High-end i premium osjećaj

Nova SmartTV platforma zaslužuje i novi pametni daljinski upravljač. Dizajn ergonomsko zakrivljenog oblika ostavlja luksuzni dojam, vizualno i pod prstima. Daljinski  razumije i naš govor (integriran mikrofon za naredbe/tekst) na oštrom „ruskom engleskom“ i to bez ikakvih problema. Instalirali smo nekoliko igara s Tizenove tržnice aplikacija i brzina te sam proces instalacije direktno je usporediv s današnjim modernim mobitelima/tabletima, brzinom i funkcionalnošću. Prigovora nema, konačno.

Osim toga ovaj TV ima sposobnost i virtualne emulacije zvuka u 5.1 i stvar funkcionira prilično dobro ako ga smjestite u središte neke simetrično raspoređene prostorije, no ovakav ekran svakako zaslužuje dedicirano ozvučenje kućnog kina kako bi dojam bio potpun.  Miracast, ali i dijeljenje ostale multimedije između telefona i TV-a odvija se bez problema, dobiti klonirani ekran mobitela na televizoru moguće je u 30-tak sekundi postavljanja.

Samsung UE65JU7002T 2

Kabel Spaja One Connect i TV, može progurati 3D 4K bandwidth i nije nimalo tanak


One Connect jedan je od praktično najkorisnijih dodataka za TV koje smo vidjeli u posljednje vrijeme. Radi se o maloj kutijici koja se spaja jednim kabelom na TV, a zapravo služi kao razvodna kutija koja na sebi ima četiri HDMI priključka i jedan optički. Ako postavite TV na zid, a kutijicu provedete unutar komode ovo je najbolji način da vas riješi problema oko ukapčanja dodatnih kabela. Softverski, hardverski i mogućnostima ovo je apsolutni high-end i prigovor je zaista teško naći kada je opremljenost u pitanju. Također, izuzetna konzistentnost osvjetljenja i reprodukcija boja, ali i novi sustav procesiranja slike te Peak Illuminator dižu ovaj tv u sferu ponajboljih LED-ova današnjice. Mjeru mu uzima jedino OLED.

Samsung UE65JU7002T 4 2

Bočno postavljeni konektori Dobrodošli su kada TV postavljate na zidni nosač

Više informacija

 • Model: Samsung SUHD UE65JU7002T
 • Ukupna ocjena: 4,6
 • Performanse: 5
 • Mogućnosti: 5
 • Cijena: 4
 • Proizvođač: Samsung
 • Tip: 3D LED LCD, Smart TV
 • Dijagonala/ rezolucija: 65” (165 cm) / UHD (3840 x 2160)
 • TV tuneri: DVB-T2/C/S2
 • AV priključci: 4x HDMI, komponentni, kompozitni, optički, slušalice
 • Ostali priključci: 3x USB, LAD, CI+
 • Dodatno/Ostalo: WiFi,daljinski s žiroskopom/mikrofonom
 • Dimenzije: 84,42 x 146,34 x 6,88 cm
 • Masa: 23,90 kg
 • Plus: Uniformno osvjetljenje, nema LED cloudinga, prikaz boja i kut vidljivosti, Tizen radi brzo i s multitaskingom, procesiranje pokretne slike i skaliranje na nativnu rezoluciju, One Connect
 • Minus: Nema integriranu kameru, cijena
 • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska, www.samsung.hr, cijena: 26.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung SUHD UE65JU7002T

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung SUHD UE65JU7002T - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.