Panasonic TX-55LZ2000

Panasonic TX-55LZ2000

Visoka kvaliteta slike

Panasonicov LZ2000E super je impresivan OLED televizor s kvalitetom slike i zvuka koji spadaju među ponajbolje na tržištu. Cijena mu je, međutim, jako visoka, a pritom nije bez određenih nedostataka pa ga možemo preporučiti ponajprije zaljubljenicima u besprijekornu kvalitetu slike i ljubiteljima filmova.

Panasonicovi OLED televizori već su duži niz godina na glasu kao jedni od ponajboljih na tržištu što se kvalitete slike tiče, pa smo s velikim zanimanjem dočekali i najnovije ovogodišnje modele. Panasonic je ove godine dodatno proširio svoju ponudu OLED televizora, a sam vrh ponude čine primjerci iz LZ2000 serije dostupni u veličinama od 55, 65 i 77 inča.

 

Master OLED Pro

Modeli iz serije LZ2000 direktni su nasljednici prošlogodišnjih JZ2000 Panasonicovih OLED televizora i ove godine su opremljeni najnaprednijim LG-jevim OLED EX panelima s opcijom brightness booster. U svakom slučaju, ovo je OLED televizor namijenjen entuzijastima koji traže najbolju i najprecizniju sliku.

U skladu s tim, dizajniran je vrlo minimalistički. Posjeduje središnje postolje relativno malih dimenzija. Prednja donja strana televizora nešto je šira s obzirom na vrlo respektabilan integrirani zvučni sustav. Stražnja strana također je nešto deblja nego što smo to kod OLED-a navikli vidjeti. Sumnjamo kako je to posljedica posebno ugrađenog hladnjaka koji bi trebao pospješiti odvođenje topline što je jače izraženo kod najnovijih LG-jevih OLED panela.

Panasonicov ovogodišnji high end OLED TV očekivano je prilično dobro opremljen, mada su nas razočarala samo dva HDMI 2.1 priključka pune propusnosti. Čini se kako je ovo hardversko ograničenje korištenog procesora. Šteta, jer ovo je općenito odlično opremljen televizor. Pritom posjeduje dual tuner s H265 podrškom i ukupno tri USB priključka.

Panasonic nas je ovdje nemalo iznenadio i retro izvedbom daljinskog upravljača. Ovakve smo daljince viđali prije dvadesetak godina. Naime, riječ je o dosta velikom i nezgrapnom daljinskom upravljaču, koji, istina, ima veliki broj dodatnih tipki, ali nije osobito ugodan za korištenje.

 

Panasonic-TX-55LZ2000-1-6.jpg

 

Za entuzijaste i filmofile

Već duži niz godina Panasonic kod svojih televizora koristi vlastito softversko sučelje My Home Screen. Nema nikakve dvojbe kako 2022. godine ovakav televizor visoke klase zaslužuje bolje i vizualno atraktivnije sučelje. S druge strane, My Home Screen radi relativno brzo i nudi podršku za sve najčešće korištene aplikacije.

Ključni prodajni adut Panasonicovih OLED-a svakako je precizno podešena slika do najsitnijih detalja uz moćan HCX AI procesor slike. Ponajprije valja istaknuti podršku za sve najmodernije HDR standarde. Nadalje, ovo je OLED televizor koji uvjerljivo nudi najviše naprednih opcija korisnicima za kalibraciju i prilagodbu slike. Broj ovih opcija je impozantan i trebao bi nam jedan cijeli zasebni tekst da ih sve pobrojimo. Samo kao ilustraciju navedimo kako zasebno za svaki HDMI izlaz možete podešavati opcije prikaza do najsitnijih detalja.

S druge strane, za sve one koji nemaju vremena niti volje koristiti ove opcije, Panasonic nudi najpreciznije i najsmislenije predloške za prikaz slike. Što se toga tiče, Filmmaker i True Cinema omogućuju super precizan prikaz, pa filmski sadržaj izgleda besprijekorno. Professional predlošci su također odlični.

Ovo je jedan od najboljih OLED TV-a što se tiče prikaza HDR sadržaja koji smo dosada vidjeli. Može postići respektabilnu vrijednost maksimalne svjetline, pa je samim time kvaliteta prikaza najsvjetlijih i najtamnijih scena odlična. Boje su odlično definirane i nisu prenaglašene. Za nešto „življu“ sliku možete odabrati predložak Normal, no daleko je ovo od „kričavih“ sličnih predložaka kod drugih proizvođača.

Panasonicov OLED briljira i po pitanju prikaza sportskih sadržaja. Izvrsna kvaliteta slike uz širok vidljivi kut, brz odziv i odlično riješen prikaz slike u pokretu čine ga idealnim za uživanje u sportskim uzbuđenjima.

 

Panasonic-TX-55LZ2000-1-7.jpg

Minimalistički dizajn: Središnje postolje ovog TV-a relativno je malih dimenzija

 

Najbolji Panasonicov OLED dosada?

Ništa manje impresivan nije ni po pitanju gaming performansi. Igre u HDR-u izgledaju fenomenalno, a Panasonic ovdje nudi odličnu podršku za HDR tone mapping. Dakako, VRR i ALL funkcioniraju besprijekorno, a naglasimo i Game Control board s velikim brojem detaljnih informacija i dodatnih opcija. Kao šlag na torti tu je i vrlo koristan 60 Hz refresh mode koji smanjuje input lag kod igranja na 60 Hz.

Konačno, vratimo se još malo integriranom zvučnom sustavu. Ovo je svakako jedan od najboljih zvučnih sustava koje smo imali priliku čuti kod televizora visoke klase, posebno kada govorimo o osjećaju prostornosti. Pritom, Panasonic nudi i poseban Stadium način korištenja za nogometne fanove.

Panasonicov LZ2000E super je impresivan OLED televizor s kvalitetom slike i zvuka koji spadaju među ponajbolje na tržištu. Međutim, preporučena cijena iznimno je visoka, posebno s obzirom na samo dva HDMI 2.1 priključka, a ovaj model također nije idealan za korisnike kojima je Smart TV platforma najvažnija stavka.

 

Plus: vrhunska kvaliteta slike, precizni predlošci za prikaz slike, velik broj opcija za napredno podešavanje slike, kontrast, širok vidljivi kut, podrška za HDR, Dolby Vision i HLG, odlične gaming mogućnosti, impresivan zvučni sustav

Minus: (pre)visoka cijena, potencijalni rizik od trajnog burn-ina slike, samo 2 HDMI 2.1 priključka, nezgrapan daljinski upravljač

Panasonic-TX-55LZ2000-1-6-2.jpg

POGLEDAJTE I OSTATAK USPOREDNOG TESTA TELEVIZORA VELIKOG FORMATA

VELIKI EKRANI ZA NOGOMETNA UZBUĐENJA

Blagdani i Svjetsko nogometno prvenstveno su pred vratima. Pravo vrijeme za kupnju novog televizora. Testirali smo stoga najpopularnije OLED televizore s tržišta koji su tradicionalno ponajbolji za prikaz sportskog sadržaja kako bismo doznali koji je najbolji za užitak u nogometnim uzbuđenjima. Uz to donosimo i test nekoliko jeftinijih atraktivnih QLED modela koji predstavljaju „best buy“ alternativu televizorima visoke klase.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Panasonic TX-55LZ2000

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic TX-55LZ2000 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.