LG OLED55C21LA

LG OLED55C21LA

OLED u svim dimenzijama

OLED tehnologija zahvaljujući kombinaciji superiorne kvalitete slike i superbrzog odziva piksela predstavlja ponajbolji odabir za gaming TV. Povrh svega, LG-ev C2  je nakrcan brojnim naprednim opcijama što ga čini nedvojbeno jednim od najpoželjnijih gaming televizora na tržištu.

Nakon prošlogodišnje premijere LG nam ove godine svoju najnapredniju OLED evo tehnologiju nudi i unutar popularane C serije svojih OLED televizora. Novost kod C serije ove godine su i modeli manjih dijagonala poput 43 inča koji su prije svega namijenjeni korištenju s računalom. 55-inčna verzija LG-evog C2 televizora koju smo mi testirali predstavlja i dalje nekakav optimalan odabir ukoliko pogledamo omjer cijene i veličine zaslona.

 

Svjetliji OLED evo

LG-eva serija C OLED televizora ove je godine doživjela i svojevrsni redizajn. Stalak je sada elegantniji, kompaktniji, moderniji, premda to znači i nestabilniji televizor. Sa stražnje strane sada nalazimo srebrnu teksturiranu metalnu površinu. Po nama je C serija i dalje dizajnerski i po pitanju kvalitete izrade jedan od najboljih televizora na tržištu. Nadalje, ovo je i izvrsno opremljen televizor. Istaknimo 4 HDMI 2.1 priključka pune propusnosti i 3 USB priključka, jedino je šteta što nema dual tunera.

Već godinama jedan od jačih aduta LG-evih televizora svakako je softversko sučelje webOS. Ove godine ga LG naziva webOS 22, a nekih značajnih izmjena po pitanju sučelja u principu nema. Sučelje je brzo i jednostavno za korištenje, a LG očekivano briljira po pitanju broja dostupnih aplikacija. Novi C2 sada recimo podržava i Disney+, kao i neke cloud gaming servise, o čemu ćemo više u nastavku teksta.

 

gmngTVsmart

Redizajn ovogodišnjih modela LG-jeve C serije uključuje novi kompaktniji, ali nestabilniji stalak.

 

Ranije spomenuta OLED evo tehnologija uključuje OLED panele koji bi trebali donijeti 20 % svjetliju sliku u odnosu na „uobičajene“ LG-eve OLED televizore. Nema tu ničeg revolucionarnog. LG je jednostavno nešto bolje optimizirao svoje panele kako bi omogućio višu maksimalnu svjetlinu bez burn-in rizika. Unutar izbornika nalazimo opciju Peak Brightness koja je uz OLED brightness dosta značajna za postizanje maksimalne svjetline. Ukoliko želite najsvjetliju sliku, postavit ćete je na High.

Dvojbi nema kako je ovo jedan od najsvjetlijih LG-evih OLED televizora, iako ABL, odnosno automatic brightness limiter i dalje ograničava mogućnosti LG-evih OLED panela. S druge strane, kombinacija OLED tehnologije i svjetline koju ovaj TV realno može postići sasvim je dovoljna za odličnu kvalitetu slike. HDR prikaz na OLED televizoru ima određenu dinamiku koju nam ne mogu ponuditi druge tehnologije, što uz iznimno širok vidljivi kut i ujednačeno osvjetljenje ostavlja odličan dojam.

 

Mračni predmet želja

Nadalje, ono što svakako izdvaja C2 od konkurencije su iznimne gaming mogućnosti. Spada među bolje gaming televizore na tržištu. Prije svega, ima 4 HDMi 2.1 priključka s podrškom za 4K pri 120 Hz ALLM, VRR i e ARC. Važno je naglasiti kako C2 podržava HDMi VRR kojeg koristimo kod igraćih konzola, međutim jednako tako ima podršku za AMD FreeSync, ali je i  G-Sync compatible.

Drugim riječima, jamči punu VRR podršku na računalu neovisno o proizvođaču grafičkog procesora ili na igraćoj konzoli. Mi smo VRR isprobali s PS5, desktop računalom s AMD-ovom grafičkom karticom te laptopom s Nvidijinom karticom i svugdje je funkcionirao besprijekorno.

 

oled55c21laSide

 

LG također nudi i zaseban Game optimiser mode s najvećim brojem naprednih opcija. Osim što vizualno izgleda vrlo atraktivno, nudi pregršt informacija i veliki broj opcija poput zasebnih predložaka za prikaz slike, black stabilizera, white stabilizera i sl. PC gamerima LG nudi i mogućnost korištenja ultrawide prikaza, a tu je podrška za multiview prikaz slike u slici. S druge strane, ovogodišnji modeli ne podržavaju BFI tehnologiju pri 120 Hz.

U svakom slučaju kombinacija ovako bogatih gaming opcija s kvalitetom slike i brzinom odziva koju pruža OLED tehnologija čini C2 jednim od najpoželjnijih gaming televizora na tržištu. Gaming performanse su gotovo besprijekorne, bilo da smo ga koristili s računalom ili s igraćom konzolom. Jedino što nam se nije svidjelo što Game mode predložak cilja na presvijetli prikaz pri čemu se gube detalji. Po nama je potrebno ručno izmijeniti neke postavke kako bi se dobila optimalna kvaliteta slike.

Kao šlag na tortu recimo kako C2 podržava aplikacije za cloud gaming servise GeForce Now i Googleovu Stadiu. Za gamere C2 je jednostavno odličan TV. Ključan nedostatak i jedini party breaker je potencijalni rizik od trajnog burn-ina slike pa preporučamo da koristite sve mjere opreza.

 

oled55c21laStats

 

hisense55u8qgStats

 

USPOREDNI TEST GAMING TELEVIZORA

TELKE ZA PLEJKE

Moderni televizori nude sve naprednije gaming mogućnosti. Koji je najbolji TV za igranje na Plejki ili PC-u? Isprobali smo nekoliko najnovijih modela televizora različitih tehnologija kako bismo doznali što možete očekivati po pitanju gaming performansi.

Više informacija

  • Plus: dizajn, odlična kvaliteta slike, webOS s podrškom za ogroman broj aplikacija, vidljivi kut, izvrsne gaming performanse, brzina odziva, podrška za ALLM, VRR, FreeSync i G-Sync, podrška za cloud gaming servise, Game optimiser s velikim brojem naprednih opcija, ultrawide i multiview opcije
  • Minus: potencijalni rizik od trajnog burn-ina slike, ABL zna dosta ograničiti maksimalnu razinu svjetline, nestabilan stalak, ne podržava BFI tehnologiju
  • Ustupitelj i cijena: LG, www.lg.com/hr, Cijena: 9.999,00 kn / 1327,10 EUR
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG OLED55C21LA

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG OLED55C21LA - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.