Hisense 55U8GQ

Hisense 55U8GQ

Najviše za uložen novac

Izuzetan mainstream televizor povoljne cijene kojeg odlikuju QLED tehnologija i visoka maksimalna svjetlina. Gaming performanse su odlične neovisno o tome koristite li konzolu ili PC, a ključni nedostatak predstavlja izostanak podrške za HDMI 2.1.

Mainstream kategorija modernih televizora danas je dosta bogata raznim modelima koji kupcima nude prilično dobar omjer cijene i mogućnosti. Svakako su u mainstream areni najpopularniji QLED televizori poput ovog Hisenseovog. Cijena mu je vrlo primamljiva, a Hisense povrh svega obećava maksimalnu svjetlinu od visokih 1000 nita.

 

QLED i 1000 nita

55-inčni U8GQ temelji se na LED tehnologiji uz implementirani Full Array Local Dimming s otprilike 100-tinjak zona. Zanimljivo je kako je po svemu sudeći ovdje ugrađena 120 Hz 4K 8-bitna IPS matrica što će samo po sebi dobrim dijelom odrediti ključne prednosti i nedostatke po pitanju kvalitete slike. Inače, testirani U8GQ je model za 2021. godinu, no ističe se poprilično modernim dizajnom i podrškom za najnovije tehnologije, što uključuje Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR 10+ i IMAX Enhanced. Kvaliteta izrade je na vrlo visokoj razini. Rubovi oko ekrana prilično su tanki, a televizor posjeduje vizualno dopadljiv srebrni stalak u obliku slova V. Isporučeni srebrni daljinski upravljač ima klasični raspored, ali nije prevelik i vrlo je jednostavan za korištenje.

 

hisense55u8qgBack

Subwoofer sa stražnje strane omogućuje znatno kvalitetniji zvuk uz podršku za Dolby Atmos.

 

Hisenseov U8GQ je u osnovi vrlo dobro opremljen televizor. Međutim, ima jedan ozbiljan nedostatak u obliku izostanka podrške za HDMI 2.1. Srećom, podržava gamerima toliko važne tehnologije ALLM i VRR, međutim, televizor dolazi bez podrške za 4K pri 120 Hz.

Hisense se za prikaz slike ovdje oslanja na vlastiti Hi-View engine 4K s četverojezgrenim procesorom,  a tu je i jedinstvena Smart TV platforma VIDAA 5.0. Sučelje je relativno jednostavno za korištenje i sve skupa radi vrlo brzo. Nedostatak je tek nešto manji broj dostupnih aplikacija.

Glavne prednosti i nedostaci kada govorimo o kvaliteti slike dobrim su dijelom određene korištenjem LED tehnologije s lokalnim zatamnjenjem i ponajprije IPS matrice. Quantum Dot tehnologija omogućuje kvalitetan prikaz boja uz podršku za široki spektar i općenito oku ugodnu sliku.

Kontast je solidan za ovu klasu televizora, no deatalji u tamnim scenama nisu posve istaknuti. Stotinjak zona lokalnog zatamnjenja ne pomaže previše po tom pitanju. Možete se probati poigrati s opcijama za Local Dimming unutar izbornika za podešavanje, međutim IPS tehnologija ima svoja tehnička ograničenja. U skladu s time je prikaz HDR sadržaja ograničen u svom rasponu.

 

Odličan budget gamer

Istina, U8GQ može dobro naglasiti svijetle dijelove, međutim ima ponekih problema s tamnim dijelovima slike, što u konačnici znači i slabiju dinamiku. U8GQ je najbolje koristiti u solidno osvjetljenoj prostoriji, pri čemu neki od ovih nedostataka u prikazu nisu toliko vidljivi. S druge strane, prednost IPS tehnologije je prilično širok vidljivi kut.

 

hisense55u8qgSide

 

Gamerima će dakako daleko najvažnije biti gaming mogućnosti. Nakon što smo priključili PS5, televizor je automatski uključio ALLM, što omogućuje daleko manji input lag. VRR također radi bez problema s PS5. Gaming performanse s PS5 su izvrsne, ali HDR ipak ne izgleda impresivno kao na višoj klasi. Sve dakako ovisi i o samoj igri. Ovaj TV nema istaknute sitne detalje u mračnim scenama igara, osobito u isto tako mračnoj prostoriji. PC gamere će razveseliti dobra podrška za VRR koji radi bez problema i s AMD-ovim i s Nvidijinim karticama. Na računalu možete koristiti brzinu osvježavanja od 120 Hz ukoliko odaberete Full HD rezoluciju. Na 4K ste osuđeni na 60 Hz. Međutim, U8GQ se pokazao kao dobar partner za gaming na računalu i ako se ograničite na SDR prikaz nudi pregršt dobre zabave uz vrlo dobru kvalitetu slike i solidnu brzinu odziva. Spomenimo kako podržava i odličnu BFI tehnologiju za dodatno smanjenje neželjenog zamućenja slike kod bržih igara. Konačno, postoje još dva manja problema koje smo zamijetili. Prije svega neujednačenost osvjetljenja po rubovima ekrana, kao i površinu ekrana koja dosta reflektira okolinu. Na kraju moramo pohvaliti i dobro balansirani zvuk ugrađenih zvučnika s dodatnim subwooferom i podrškom za Dolby Atmos. Zvučna kulisa je vrlo bogata i dobro definirana.

Hisenseov U8GQ pokazao se kao vrlo dobar svestrani mainstream televizor koji po povoljnoj cijeni nudi solidnu kvalitetu slike, visoku maksimalnu svjetlinu i jako dobre gaming mogućnosti.

 

hisense55u8qgStats

 

USPOREDNI TEST GAMING TELEVIZORA

TELKE ZA PLEJKE

Moderni televizori nude sve naprednije gaming mogućnosti. Koji je najbolji TV za igranje na Plejki ili PC-u? Isprobali smo nekoliko najnovijih modela televizora različitih tehnologija kako bismo doznali što možete očekivati po pitanju gaming performansi.

Više informacija

  • Plus: Quantum Dot tehnologija omogućuje kvalitetan prikaz boja, visoka maksimalna svjetlina, podrška za ALLM i VRR, širok vidljivi kut, vrlo dobre gaming performanse u game modu, pristupačna cijena, odličan zvuk
  • Minus: kontrast, slabije HDR performanse, izostanak podrške za HDMI 2.1 i 4K pri 120 Hz, neujednačenost osvjetljenja po rubovima ekrana
  • Ustupitelj i cijena: Hisense, www.hisense.com, Cijena: 4.799,00 Kn / 636,94 EUR
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Hisense 55U8GQ

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hisense 55U8GQ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.