micro:bit hranilica za ribe

micro:bit hranilica za ribe

Hranilice za ribe u današnje su vrijeme potpuno automatizirane, može im se određivati vremenski interval između hranjenja i količina krane koju ispuštaju pri jednom hranjenju.

Micro:bit kao mozak hranilice za ribe s regulacijom vremenske odgode hranjenja

Cijene im se kreću od 100-tinjak do 300-tinjak kuna. Većinom rade sa suhom hranom za ribe i imaju mogućnost ručnog hranjenja. Zašto ne bismo napravili jednu varijantu hranilice pomoću micro:bita? Cijena izrade jedne takve hranilice prava je sitnica. Naravno, ako uzmemo u obzir da već posjedujemo micro:bit. Za izradu će nam trebati servomotor, potenciometar, nekoliko otpornika, ledica, napajanje (može biti baterijsko, a može biti i pomoću adaptera) i micro:bit.

Ako nemate svrdlo možete koristiti i vijak s većim žljebovima ovisno o tome koliko hrane želite dozirati.

fotka 2 svrdlo

Pomoću potenciometra ćemo podešavati vremenske intervale između hranjenja, servomotor će nam služiti za fizičko otvaranje okna hranilice, otpornici i ledice za signalizaciju, a količinu hrane prilagođavat ćemo vremenskim okretanjem servomotora. Konstrukcija hranilice može biti napravljena od proizvoljnog materijala poput pleksiglasa, ali nije preporučljivo koristiti karton jer će zbog vlage omekaniti. Sam kapacitet spremnika hranilice u kojem se nalazi hrana također je proizvoljan.

fotka 3

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.