Pametni satovi za svaku priliku

Pametni satovi za svaku priliku

Pametni satovi (još) nisu popularni kao mobiteli, ali ih zato većina korisnika doživljava puno osobnije od mobitela i računala. Jednostavni, lijepi i praktični, pametni satovi često dobro posluže kao shortcut uređaj za provjeravanje vremena, notifikacija, GPS navigacije, praćenje sportskih aktivnosti, slušanje glazbe te mnogih drugih funkcionalnosti radi kojih nam se nekad ne da vaditi mobitel iz džepa. Sučelili smo tri najbolja pametna sata koja krase ove all-around karakteristike, ali i dizajn općenito.

 


Apple Watch 4

Predivan redizajn Appleove druge mobilne perjanice značajno je proširio interaktivnu površinu ekrana bez povećavanja dimenzija, pa tako četvrta iteracija Appleova pametna sata, koja dolazi u dvije varijante (40mm i 44mm), krasi 1.78” ekran rezolucije 368 x 448 piksela, odnosno 1.57” rezolucije 324 x 394 piksela, što omogućava preciznije snalaženje po ekranu te prikaz više informacija. “Kruna” je također doživjela unapređenje u obliku haptičkog senzora, a kad smo već kod senzora, valja spomenuti da ovaj sat ima ugrađen EKG (!) senzor te detektor pada. GPS, GLONASS, Galileo i QZSS navigacija potrudit će se da se ne izgubite u nepoznatom okruženju, a NFC, WiFi i Bluetooth (i LTE dodate li još novaca) da se povežete s drugim uređajima. Nažalost, baterija još uvijek ne može izdržati puna 24 sata. Za stabilan i brz rad sata zadužen je novi procesor. Fora je što sat samo trebate podignuti da biste počeli razgovarati sa Siri. Sve za odgovarajuću cijenu i iPhone korisnike, naravno.

Plus: redizajn, performanse, ekran, EKG

Minus: baterija, cijena, samo za iPhone korisnike

Cijena (za model bez LTE-a): 3.127 kn (40 mm) 3.463 kn (44 mm)

apple

applet


Samsung Galaxy Watch

Samsung je odabrao klasičan dizajn za svoj posljednji ručni flagship. Samsung Galaxy Watch uistinu je velik sat, dolazi u verzijama od 42mm i 46mm, odnosno s 1.2” ekranom rezolucije 360x360 piksela i 1.3” ekranom rezolucije 360x360 piksela. Sazdan od nehrđajućeg čelika, Samsung Galaxy Watch pogoni dvojezgreni procesor s Tizen OS-om, dostupnom za Android i iOS (na kojem, doduše, dolazi s ograničenim funkcionalnostima). Iako Tizen OS nema najbogatiju trgovinu aplikacijama, naći ćete sve što vam treba za pametni sat, no bilo bi bolje da nam je Samsung poklonio više memorije. Najveća novost i prednost ovog sata je njegov rotirajući okvir, koji znatno olakšava snalaženje po sučelju. Usto, baterija traje i do nekoliko dana uz uključen “always-on” prikaz vremena. Sat ima GPS i GLONASS navigaciju, a s drugim uređajima se može povezati s NFC, Bluetoothom i Wi-Fi-jem. Također možete kupiti LTE model koji omogućava potpunu neovisnost od mobitela. Zanimljivo, Samsung Galaxy Watch ima najpovoljniju cijenu u ovom troboju.

Plus: rotirajući okvir, ekran, baterija, omjer cijene i kvalitete

Minus: mala memorija, Tizen OS

Cijena (za model bez LTE-a): 1.800 kn (42mm), 1.899 kn (46mm)

sgw

sgwt


Garmin MARQ

Jedna od opcija, ako sebe ili nekoga bližnjeg želite uistinu počastiti, je i MARQ linija Garmin satova. Luksuzna serija pametnih koristi kvalitetne materijali kao i jedinstven dizajn kako bi sat iskočio iz ostatka ponude. Garminov zaslon u boji kojega se najbolje vidi na jakom suncu, što je idealno za sportsku rekreaciju gdje bi inače i najbolji OLED zasloni posustali zaštićen je sa Safirnim staklom, od kojeg je tvrđi samo dijamant. Može se izabrati jedan od 5 različitih dizajna koji su specijalizirani za određene korisnike, no to se većinom svodi na jedinstven izgled sata kojega ionako možete mijenjati. Od ostatka ponude odvaja ih i nova treća generacija senzora otkucaja srca te druga napredna mjerenja za sportaše, kojima su Garmin satovi i namijenjeni. Uz to, otvara vam se obitelj Garmin proizvoda koji su svi kompatibilni sa satom kao središnjim sustavom, kao primjerice za biciklizam. Naravno, tu je i nenadmašno trajanje baterije o kojem drugi satovi mogu samo sanjati.+

Plus: dizajn, ekran, baterija

Minus: nema LTE modela, nema zvučnika za pozive, omjer cijene i kvalitete

Cijena: od 11.110 kn

garmin

garmint

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pametni satovi za svaku priliku - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.