Tri jeftinije alternative za Samsungov robotski usisavač

Tri jeftinije alternative za Samsungov robotski usisavač

Među high-end robotskim usisavačima Samsung ima nekoliko predstavnika. Model VR5000RM koji prati klasični okrugli izgled i nema pregršt pametnih opcija i VR7000M serija s naprednim funkcionalnostima poput mapiranja prostora uz FullView senzor. Potencijalna mana Samsungovih usisavača je cijena koja nije pristupačna za sve korisnike. U ovom članku odabrali smo tri jeftinije alternative koje imaju funkcionalnosti vrlo slične modelu VR5000RM.

Severin Chill RB7025

Severin Chill RB7025

Istaknute funkcije Severinovog predstavnika u početnoj kategoriji robota vezane su više uz način čišćenja nego pametne funkcije. Ponovno se radi o bazičnom modelu bez naprednih senzora za mapiranje prostora. Chill ima razmjerno velik spremnik za prašinu od 350 ml, dvije prilično dugačke četke kako bi se lakše čistilo u kutovima prostorija. Dodatna prednost je visina od samo 7 cm što je odlično za usisavanje ispod namještaja. Severinov robotski usisavač ima gumene odbojnike kako se ne bi oštetio namještaj prilikom čišćenja. Postoji tri načina rada, a navigacija kroz prostor mu je nasumična. Ima autonomiju za otprilke 90 minuta rada, što će biti dovoljno za oko 80 kvadrada prostora. Severin nema bazu, nego žičani punjač, a s gornje strane je LED ekran koji pokazuje status uređaja. Senzori ga štite od pada sa stepenica ili balkona.
Tip navigacije: nasumični
Kapacitet spremnika: 350 ml
Baterija: nije istaknuto
Dimenzije: 310x310x70 mm
Cijena: 1.049,00 kn

 

ecovacs slim2


Ecovacs Deebot Slim2

U skladu sa svojim imenom, Ecovacsov model je vrlo tanak i sa 57 mm visine pogodan je za čišćenje ispod namještaja poput ormara i dvosjeda ili trosjeda koji se nalaze na nogicama. Iako ima neke pametne feature, radi se o basic modelu robotskog usisavača koji ima nasumičnu navigaciju. S baterijom od 2600 mAh ima autonomiju oko 110 minuta, dok je vrijeme punjenja 4 sata. Radi u tri moguća moda rada: automatskom, čiščenje određenog mjesta i rubnom načinu. Kapacitet posude za otpad je 320 ml. Ovaj usisavač pogodan je za čišćenje dlaka, prašine i komadića otapada. Budući da se dvije rotacijske četke nalaze na prednjem dijelu uređaja i usmjeravaju nečistoće u usisni otvor, druga polovica u istom prolazu usisavača može krpom koja dolazi uz njega obrisati podove. Od senzora, Ecovacs Deebot Slim2 ima detektor prepreka i mekane odbojnike kako bi izbjegavao i zaštitio namještaj. Tu je i senzor za stepenice koji štiti od pada uređaj. Upaliti ga možete tipkom na usisavaču, putem daljinskog ili mobilne aplikacije. Daljinski upravljač i aplikacija omogućuju i upravljanje smjerom robota, a na mobitelu možete vidjeti i status baterije. Kada je baterija prazna, usisavač se vraća na postolje na punjenje.

Tip navigacije: nasumični
Kapacitet spremnika: 320 ml
Baterija: 2600 mAh
Dimenzije: 310x310x57 mm
Cijena: 1.299,00 kn

 

Sencor SRV 1000SL

Sencor SRV 1000SL

Bazični i ujedno najjeftini trenutačno dostupni model robotskog usisavača dolazi od Sencora. Proizvođač inače ima i neke jače modele, koji se razlikuju najviše po tehnologiji. Sencor SRV 1000SL ima prednje senzore protiv sudara i senzor koji štiti od pada s visine. Čišćenje radi u nasumičnom modu rada, što znači da će nekoliko puta proći i preko istih površina. Sencorov usisavač odradit će svoju osnovnu zadaću usisavanja prostora, no radi se o rudimentarnom robo primjerku bez dodatnih pametnih funkcija. Pokreće se pritiskanjem power tipke na uređaju, a od dodatnih benefita ima prostor za krpu na stražnjem dijelu uređaja kojom u istom prolazu briše pod. Status baterije vidljiv je na indikatoru na kućištu. Nema mogućnost vraćanja na bazu, ali njegova glavn prednost je iznimno niska cijena.

Tip navigacije: nasumični
Kapacitet spremnika: 200 ml
Baterija: 1500 mAh
Dimenzije: 280 × 280 × 75 mm
Cijena: 697,09 kn

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Tri jeftinije alternative za Samsungov robotski usisavač - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.