Kako biti anoniman i siguran na Internetu? - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Kako biti anoniman i siguran na Internetu?

Kako biti anoniman i siguran na Internetu?

Prošle godine prisilno se promijenio način poslovanja i rad od kuće postao je novi način za mnoge. Preko noći kompanije su bez plana sigurnosti poslali svoje zaposlenike kući. Istražili smo koji su to sigurnosni izazovi i kako na njih odgovoriti te kako donekle zadržati anonimnost na internetu

Što znači sigurnost i anonimnost na Internetu? Samim izlaskom na mrežu izlažemo sebe publici od nekoliko milijardi korisnika. S jedne strane šizimo oko novih pravila privatnosti na Whats App aplikaciji, a s druge imamo javni Facebook profil, koristimo logirani Google koji kao da vam čita misli plasirajući baš one reklame koje vam u tom trenutku trebaju.
Kolika količina paranoje oko sigurnosti je opravdana? U našoj temi osvrnuli smo se na aktualnu situaciju oko rada od kuće koji je i dalje normalnost za velik broj zaposlenih. S obzirom da kućna infrastruktura nije dovoljno pripremljena za sve sigurnosne izazove, prošli smo kroz neke od mogućih problema i rješenja za ugodniji home office.
Pretraživanjem interneta ostavljate na mreži svoj digitalni otisak, a bez ikakvih mjera predostrožnosti razina vaše anonimnosti je nepostojeća. Poigrali smo se s mogućim levelima nevidljivosti od potpune eskponiranosti prema prilično velikoj razini anonimnosti na internetu.
Nakon toga se vraćamo u potpunosti u svijet totalne paranoje i TOR preglednik koji omogućuje anonimizirano surfanje. Istražili smo što sve skrivaju pravila privatnosti te kome se sve šalju vaši kolačići kada pristanete na privole. Proučili smo i koliko su sigurni internetski preglednici.
Koje mjere oko sigurnosti na internetu i mrežnog rada od kuće poduzeti? Pa, to ovisi o vama, ali dobro je znati koje ugroze prijete i kako postići veću razinu sigurnosti ako ju želite.

 

KAKO SIGURNIJE RADITI OD KUĆE

OPASNOSTI REMOTE WORKA

Remote može biti odlična stvar za one koji to znaju cijeniti. Izvučete se iz kreveta 6 minuta prije sastanka, zaogrnete se u šlafrok, doteturate u svoj kućni ured usred dnevnog boravka. Oduzimate laptop od djeteta kojemu nasilno prekidate online igru s neke .ru domene te krmeljavim očima tražite link za prijavljivanje na sastanak.

7 RAZINA ANONIMNOSTI NA INTERNETU

KAKO SURFATI INTERNETOM I PRITOM OSTAVITI ŠTO MANJE TRAGOVA KOJI MOGU DOVESTI NATRAG DO VAS?

Odaberite level s kojim se osjećate ugodno

KAKO ANONIMNO SURFATI UZ TOR- THE ONION ROUTER

TOR NIJE SAMO ZA DARK WEB

Tor je mreža anonimnosti koja korisnicima omogućuje visoku razinu privatnosti i anonimnosti pri korištenju Interneta. Tor mreža sastoji se od brojnih volonterskih računala (releja) kroz koje prolazi kriptiran promet korisnika mreže

KOLAČIĆI: KOME SVE ŠALJETE PODATKE PRISTANKOM NA PRIVOLE NA WEB STRANICAMA

PODATKE ŠALJETE NA VIŠE OD 700 TVRTKI U SVIJETU

Znate li da kada bez čitanja samo prihvatite korištenje i spremanje vaših podataka i kolačiće, oni odlaze na više od 700 kompanija diljem svijeta od kojih su neke smještene u Kini, Indiji i drugim zemljama izvan Europske Unije?

 

INFOGRAFIKA: KOJE SVE OSOBNE INFORMACIJE DAJETE TECH GIGANTIMA

ŠTO SVE INTERNETSKE TVRTKE ZNAJU O VAMA

Ako ste jedan koji se boji cjepiva protiv COVID pandemije zbog straha od čipiranja i mogućnosti da će vas moći pratiti, bez brige sami već dajete toliko informacija da je takva investicija Velikog Brata nepotrebna.

 

SIGURNOST INTERNETSKIH PREGLEDNIKA

KOLIKO JE POROZNA VAŠA DASKA ZA SURFANJE

Kako se s postavkama privatnosti, sigurnosti surfanja i upravljanjem lozinki nose moderni internetski browseri?

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kako biti anoniman i siguran na Internetu? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.