Test grafičkih kartica do 2500 kn - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Test grafičkih kartica do 2500 kn

Test grafičkih kartica do 2500 kn

Top grafe srednje klase

Iako na tržištu postoje one perverzno skupe grafičke kartice, to ne znači kako je gaming na slabijim i jeftinijim rješenjima lošiji. Baš naprotiv! U ovom smo testu okupili odlične grafičke kartice u cjenovnom razredu do 2.500 kn i usporedili ih.

U trenutku dok čitate ovaj tekst, AMD je možda već izbacio liniju svojih high-end grafičkih kartica, misterioznu Vegu, a kada se pojavi na našem tržištu sve nas će naravno najviše zanimati cijena i kako će se suočiti s najboljom ponudom iz Nvidijinog tabora.

Treba doduše uzeti u obzir kako nemamo baš svi dovoljno love za high-end ponudu kao što su GTX 1080, 1080 Ti, pa i GTX 1070, odnosno AMD-ovi modeli Vege u tom rangu.

I dok high-end grafičke kartice mogu stajati i do 5.000 kn, vrlo kvalitetna rješenja moguće je dobiti i za 2.500 kn. U našem smo testu okupili devet takvih grafičkih kartica, a donja nam je granica bila 1.500 kn. Sve ispod toga već spada u low-end i generalno nije preporučljivo za gaming. Kada ulažete u gaming računalo nije preporučljivo i štedjeti na svakom koraku jer na taj način bacate novac i stvarate si nove troškove.

Ipak, s kupnjom mid-range kartice već znate što želite, što očekujete i kakav gaming preferirate. Sve kartice koje smo imali na testu u igrama smo testirali u 1440p rezoluciji, što pomalo postaje novi standard u gamingu, no to ne znači da smo zaboravili i na 1080p jer svjesni smo kako mnogi preferiraju tu rezoluciju.

Koja je najbolja, a koja best buy; kojom bi se htjeli počastiti za sljedeći upgrade i koja će vam se naći u kompu tijekom ljetnih školskih praznika - provjerili smo za vas.

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Test grafičkih kartica do 2500 kn - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.