Koji gaming laptop do 10.000 kuna odabrati?

Koji gaming laptop do 10.000 kuna odabrati?

Mobilno crvenilo

Testirali smo laptope do 10.000 kuna namijenjene gamingu. Fokusirali smo se na tehničke aspekte dizajna, kao i na performanse pri igranju i svakodnevnom korištenju.



Laptopi su svugdje oko nas. Teško je zanemariti njihovu praktičnost i široku upotrebu koju PC kao platforma donosi bilo kojim operativnim sustavom. Iako je većina laptopa obična, crna, plastična kutija napunjena low-end komponentama, laptopi koje mi danas testiramo potpuno su drugačiji. Iako gaming laptopi nisu novost, njihova se popularnost drastično povećala i više nije rijetkost vidjeti gaming laptop „u divljini“. Dizajn gaming laptopa također se promijenio. Iako još uvijek na tržištu postoje laptopi vrlo agresivnog dizajna, većina je usvojila mnogo decentniji dizajn koji ne „vrišti“ da se radi o uređaju namijenjenom igranju igara, već ostavlja dojam klasičnog prijenosnika.

Praktičnost čini gaming laptope vrlo zanimljivima mnogim korisnicima koji žele postati dio PC gaming zajednice bez investiranja u veliko stolno računalo. Ideja da možete svoj gaming PC strpati u ruksak i zaputiti se na predavanje, sastanak ili čak putovanje vrlo je privlačna, osobito sada kada je PC gaming razvijeniji no ikada. Iako su dugo bili stigmatizirani kao golemi i nepraktični, napreci u tehnologiji omogućili su im daleko veću energetsku efikasnost i time manje dimenzije, a uz bolju autonomiju.

Ti su napreci bili toliki da ugradnja komponenti namijenjenih desktop računalima više nije rijetka pojava među gaming laptopima, tako da je kompromis pri kupnji gaming laptopa u odnosu na desktop računalo sve manji. Upravo zbog toga odlučili smo krenuti u testiranje gaming laptopa do 10.000 kuna kako bismo vidjeli nude li laptopi napokon istu razinu performansi i je li moguće zamijeniti desktop gaming računalo prijenosnikom.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Koji gaming laptop do 10.000 kuna odabrati? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.