AuraVisor VR ne zahtijeva računalo ni telefon

AuraVisor VR ne zahtijeva računalo ni telefon

Današnji VR headsetovi funkcioniraju na dva načina, modeli koji se spajaju na PC ili konzole (HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR), te one u koje korisnik stavlja pametni telefon (Samsung Gear VR, Google Cardboard).

Novi AuraVisor headset predstavlja novi smjer, bez potrebe za telefonom ili kompjuterom. Ovaj uređaj dolazi sa svojim integriranim sustavom za prikazivanje VR sadržaja.

Posjeduje "Android računalo" s 5-inčnim ekranom, od rezolucije od 1080p po svakom oku. Ugrađeni procesor je četverojezgreni 1,8 GHz Rockchip RK3288 koji posjeduje "dedicirane" UHD video dekodere i Mali grafiku. Dolazi i s baterijom trajanja do 5 sati VR zabave. Headset posjeduje i HDMI utor, što znači da će vam ipak omogućiti i VR sadržaje s vanjskih izvora. Slušalice se spajaju na 3,5 mm utor ili Bluetoothom, a pružaju i mogućnost bežičnog Bluetooth gamepada.

Što se tiče softverske strane, softver ćete moći preuzimati WiFi-em na 16 GB mjesta za pohranu, koji je proširiv SD karticama do 64 GB, navodi kampanja na Kickstarteru.

Što se sadržaja tiče, korisnik će moći preuzimati VR filmove i igre s Googleovog Play Storea, no uspjeh ovog headseta će ovisiti i o tome koliko će ga prihvatiti developeri i raditi aplikacije koje će biti posebno izrađeno za njega.

Ovaj projekt na Kickstarteru traje još 29 dana, a za završetak kampanje trebaju skupiti 100.000 funti. Već su uspjeli skupiti preko 58 tisuća funti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AuraVisor VR ne zahtijeva računalo ni telefon - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.