Brave New World konferencija dolazi u Zagreb

Brave New World konferencija dolazi u Zagreb

Događanje će okupiti inovatore, developere, hakere, 3D dizajnere, a bavit će se pametnim gradovima, IoT-om, dronovima, robotikom...

Šesta sezona događanja pod nazivom “Brave New World” Startups Creation Program, organizirat će se u HUB385 startup co-sharing prostoru u Zagrebu od 4. do 12. lipnja 2016.

Organizatori vjeruju da će ovo biti najveće događanje za startupe u ovom dijelu Europe, te će uključiti mase developera, inženjera, kreativaca, proizvođača, hakera, arhitekata, 3D dizajnera i drugih profesionalaca i studenata. Bogati Brave New World program se sastoji od konferencija, "Zero-to-Hero" radionica, te Challenge hackathona, s idejom da se prošire saznanja, motivira developere i druge građane, te naposljetku da se razviju rješenja namijenjena "stvarnom svijetu" korištenjem najnovije tehnologije. Ovo događanje bi trebalo povećati interes u vezi pametnih gradova, IoT-a, dronova, robotike, te generirati podršku lokalne zajednice, no kao najvažnije bi trebalo otkriti najbolje ljude koji su u stanju kreirati startupe koji će rješavati lokalne probleme.

Na kraju finalnog događanja, grad i lokalne industrije će dobiti prve funkcionalne aplikacije i uređaje koje će same proizvesti.

Prvi dan događanja (4.6.2016.) rezerviran je za konferenciju i predstavljanje govornika, a glavni će biti 19-godišnji Easton LaChappelle koji je dizajnirao 3D-printanu robotsku protetsku ruku kojom se upravlja moždanim valovima. Nakon što je otkrio da je napravio nešto veće od njega samoga, čitav svoj dizajn i izvorni kod je objavio kao "open source". Njegova inspiritivna priča, vizija i genijalnost, točno su ono što čini duh ove konferencije, pa će njegove riječi predstavljati inspiraciju za mlade "makere", inženjere i developere.

Drugog dana događanja 5. lipnja započet će se održavati radionice: iOS Development; App Design for IoT; 3D Device Design; Drone Automation; IoT Hydroponics i Build an IoT Device, na kojima će posjetitelji iz praktičnih primjera naučiti mnogo toga vezanog uz izradu hardvera, uređaja i softvera, vezanih uz IoT, robotiku, dronove i druge tehnologije.

Tijekom 10. i 11. lipnja održat će se 48-satni hackathon, tijekom kojeg će developeri, inženjeri, makeri, arhitekti, UI/UX dizajneri i drugi sudionici, sve što su naučili na radionicama nastojati primijeniti za izradu rješenja namijenjenih pametnim gradovima, korištenjem IoT-a i robotike.

Za potrebe hachathona organizatori će svim sudionicima osigurati mentore, hardverski laboratorij, računala za izradu mobilnih aplikacija, ali i hranu, piće i sve drugo što će im trebati.

Više informacija i registracije potražite na ovoj poveznici.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Brave New World konferencija dolazi u Zagreb - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.