AMD predstavio nove Ryzen APU-e pogonjene Vega grafikom za high-end gaming laptope

AMD predstavio nove Ryzen APU-e pogonjene Vega grafikom za high-end gaming laptope

AMD predstavio na službenoj stranici Ryzen 7 2800H i Ryzen 5 2600H APU procesore na Raven Ridge arhitekturi koja je prethodno predstavljena na slabijim Ryzen 5 i Ryzen 3 gaming laptopima.

 

Novi procesori dolaze s AMD Zen arhitekturom, uparenom s onom Vega grafičkih kartica. Oba procesora su ujedno i prvi iz AMD-a koji podržavaju DDR4-3200 kao baznu specifikaciju. Spoj novih Ryzen procesora i higher clock speed (visoke brzine klokiranja) Vega kartica, trebali bi tvoriti snažan tandem.

Ryzen 7 2800H sa svoje 4 fizičke jezgre, odnosno 8 virtualnih jezgri te radnim taktom od 3.3 GHz (maksimalni takt 3.8 GHz) uparenih s jedanaest jezgri Vege i frekvencijom od 1300 MHz, ozbiljno prijeti desktop računalima. Slabiji Ryzen 5 2600H s očekivano nižim specifikacijama i dalje zaslužuje poštovanje s istim brojem jezgri, ali slabijim radnim taktom od 3.2 GHz uz maksimalni boost do 3.6 GHz. Blago slabiji procesor dolazi u kombinaciji s Vegom od osam grafičkih jezri i frekvencijom od 1100 MHz.

AMD nam je zagolicao maštu i dao zanimljivu kombinaciju koja bi mogla postati tiha patnja okorjelim ljubiteljima AMD-a i gaminga na prijenosnicima. Ostaje jedino žal za cijenom novih Ryzen procesora koja ostaje nepoznanica do daljnjeg.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD predstavio nove Ryzen APU-e pogonjene Vega grafikom za high-end gaming laptope - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.