AMD bi mogao osramotiti Nvidiu na tržištu mid-range grafičkih kartica

AMD bi mogao osramotiti Nvidiu na tržištu mid-range grafičkih kartica

Ako je vjerovati najnovijim glasinama, AMD bi mogao biti u prednosti u odnosu na Nvidiu u borbi na tržištu grafičkih kartica srednje klase.

I AMD i Nvidia objavile su svoje mid-range kartice u slično vrijeme; AMD svoju RX 7600, a Nvidia RTX 4060 Ti. Međutim, prema mnogim recenzijama AMD-ova kartica je puno isplativija od Nvidijne i čini se da se to pokazuje i u prodaji.

Prema komentarima trgovaca koje je objavio portal PCGamesN, unatoč tome što su proizvođači poslali otprilike istu količinu kartica, prodala se samo 1/10 4060 Ti kartica, dok bi RX 7600 mogao biti rasprodan na nekim lokacijama.

Određeni citati trgovaca nazivaju objavu RTX 4060 Ti kartice „najgoru koju sam vidio, koliko se ja mogu sjetiti“, dok drugi tvrdi: „Mi zapravo nemamo problema prodati 7600 karticu, ali 4060 Ti je druga priča…“

Izvještaji zarade u Q1 također potvrđuju da su AMD-ovi gaming prihodi gotovo identični kao Nvidijini, što je poprilično velika vijest s obzirom da Nvidia uobičajeno prednjači po pitanju prodaje u odnosu na AMD.

Ako se može vjerovati ovim glasinama, ovo bi mogao biti znak upozorenja za Nvidiu. Činjenica da je AMD, koji nije objavio karticu od AMD Radeon RX 7900XT 2022., navodno toliko ispred njih bi moglo biti jako loše za performans njihovih rivala na tržištu mid-range PC grafičkih kartica za gaming.

To bi moglo biti posebice loše ako se može vjerovati izjavi PCGamesN portala da im je partner iz Nvidijina odbora otkrio da Nvidia „polaže velike nade u 4060“ karticu. Ako je prodaja već razočaravajuća za 4060 Ti, zamislite kako bi mogla biti loša za običnu 4060 ako ju zaista počnu prodavati za 299 dolara, što je i dalje više od razumnijih 269 dolara, za koliko se prodaje RX 7600.

Zahvaljujući faktorima poput nedostatka kartica u prethodnim generacijama zbog nestašice čipova koju je uzrokovala COVID pandemija, rast cijena zbog kriptovaluta i trenutne krize uzrokovane visokim cijenama života, kupci se više fokusiraju na prihvatljivost cijena, a ne na sitne dobitke u snazi novih kartica kojima žele zamijeniti svoje stare.

Zato Nvidia treba početi nuditi grafičke kartice koje trenutno tržište vrlo očigledno zahtijeva, uključujući i istinsku budget opciju koja bi mogla potkopati AMD.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD bi mogao osramotiti Nvidiu na tržištu mid-range grafičkih kartica - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.