Apple možda predstavi gaming proizvod na događaju 'Scary Fast'

Apple možda predstavi gaming proizvod na događaju 'Scary Fast'

Jedva čekamo nadolazeći događaj 'Strašno brz' tvrtke Apple koji će biti uživo prenošen diljem svijeta u noći s 30. na 31. listopad. U cijelom nizu glasina koje kruže, spekulira se što bismo mogli vidjeti na tom događaju - M3 čip je visoko očekivani potencijalni dolazak, s mnogima koji očekuju obnovljene iMac računala ili novi MacBook Pro.

pexels-yugantar-sambhangphe-2661929_1.jpg

No, najnovije procurene informacije ukazuju da će događaj u cjelini imati neku vrstu gaming aspekta - i to nas vrlo zanima. Apple nikada nije uspio potpuno osvojiti tržište igara, unatoč tome što sada proizvodi procesore koji su sasvim sposobni za pokretanje najnovijih igara. Možda je došlo vrijeme da se tehnološki div sa sjedištem u Cupertinu napokon ozbiljno uključi u svijet igara.

Apple se uspješno dokazao kad je riječ o stvaranju elegantnih, moćnih uređaja, pa su mogućnosti gotovo beskrajne: možda nova verzija MacBooka usmjerena na igre? Ili stolno računalo "Mac Game"? Je li moguće da Apple pokušava stvoriti prijenosnu igraću konzolu sličnu Steam Decku tvrtke Valve?

Igre su tržište u koje Apple zaista treba prodirati

Apple već neko vrijeme nježno potiče gaming aspekt, ali to nije dovoljno. Uvođenje 'igračkog načina' za macOS Sonoma bilo je dobro, i Apple je na svojem WWDC 2023 događaju ranije ove godine dosta govorio o igraćem potencijalu Apple Vision Pro headseta.

Apple-macOS-Sonoma-gaming.jpg

Međutim, Mac računala očito nisu postala raj za gejmere kakav Apple želi. Širom svijeta postoji više od 100 milijuna korisnika Mac računala, ali korisnici macOS-a čine manje od 2% igrača koji koriste Steam (prema vlastitom hardverskom i softverskom istraživanju Steama), s gotovo zanemarivim rastom od izlaska macOS Sonome.

Appleovi M-serijski silicijski čipovi su iznimno sposobni za pokretanje AAA igara - pogotovo ako imate moćni M2 MacBook Pro.

Je li to zapravo pitanje marketinga i percepcije korisnika? U ovom trenutku, novi MacBook može igrati igre jednako dobro kao neki od najboljih tankih i laganih gaming laptopa, ali većina ljudi koji kupuju MacBook ga smatra uređajem za rad, školu ili kreativne hobije. Zbog toga Apple treba izdati 'pravi' igraći uređaj: kako bi jasno stavio do znanja masama da je igranje na Macu realna opcija

Sada je savršeno vrijeme za Apple da istakne igraći aspekt

Macovi doista imaju potencijala postati pravim gaming računalima, a integrirani procesori koje nude moderni Mac proizvodi su idealna platforma: jer, sve je puno manje komplicirano od pokušavanja razumjeti sve kompleksne specifikacije personalizirane gaming konfiguracije.

Osim toga, Apple trenutačno ima savršenu priliku da uđe na tržište gaming hardvera - jer njegov najveći potencijalni konkurent je, pa, zauzet drugdje. Nvidia - dugo dominantna sila na tržištu PC gaminga - nedavno se malo opsjednula s umjetnom inteligencijom, a općenito tržište grafičkih kartica je u rasulu. Zašto kupiti grafičku karticu RTX 4090 (samo jednu komponentu!) kada se može nabaviti M2 MacBook Pro za otprilike istu cijenu?

Čini se da čak i Apple ozbiljno shvaća ray-tracing, s nedavno izdanim čipom A17 koji je sposoban za ray-tracing u igrama. Nedavno izvješće portala Gamevro tvrdi da će se na događaju 'Strašno brz' pojaviti i japanski razvojni programer - možda Capcom, ili drugi nastup legendarnog programera Hidea Kojime (koji se pojavio tijekom ovogodišnjeg WWDC-a kako bi promovirao svoju igru Death Stranding koja dolazi na macOS).

Apple-iPhone-15-Pro-lineup-color-lineup-230912.jpg

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple možda predstavi gaming proizvod na događaju 'Scary Fast' - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.