Gigabyte i Asus predstavili svoje verzije GTX 1070 kartice s RGB osvjetljenjem

Gigabyte i Asus predstavili svoje verzije GTX 1070 kartice s RGB osvjetljenjem

U društvo koje predstavljaju GTX 1070 kartice pridružili su se i dva giganta, Gigabyte i Asus.

Nije prošlo dugo od najave svoje GTX 1080 u Xtreme Gaming verziji, a evo ponovno Gigabytea sa sljedećom karticom. Uz njega tu je i Asus sa svojom Strix serijom kartice.

Gigabyteova GTX 1070 G1 Gaming sposobna je za overclocking, dolazeći s PCB dizajnom koji ima osam VRM faza (šest za GPU i dva za memoriju). Za što bolje hlađenje prisutna je njihova Windforce 3X tehnologija koja uključuje tri ventilatora s unikatnim dizajnom oštrica koje poboljšavaju protok zraka za 23 posto. Sustav za hlađenje uključuje i dvije bakrene toplovodne cijevi koje su oblikovane kako bi imale maksimalni direktni kontakt s GPU-om. Polu-pasivni ventilatori će biti isključeni kad je temperatura niža od zadane, dajući do znanja korisniku putem osvjetljenog "Fan Stop" teksta.

Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 3

Posjeduje RGB osvjetljenje na bočnoj strani i nekoliko načina rada poput cikličkog mijenjanja boja, bljeskanja itd. Opcije osvjetljenja mogu se mijenjati putem Xtreme Engine programa. Napajanje se vrši kroz jedan osam pinski PCI-Express power konektor, dok se video izlazi sastoje od jednog Dual-Link DVI, HDMI 2.0 i tri DisplayPorta 1.4. Na stražnjoj strani je ugrađen crni metalni cover s logom kompanije koji potpuno prekriva karticu. Ugrađen je i Smart Power LED indikator na kartici koji treperenjem pokazuje korisniku kad je riječ o prevelikom napajanju, a stalnim svjetlom pokazuje kad je isključen kabel napajanja.

Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming

Integrirano mu je 8 GDDR5 memorije na 256-bitnom memorijskom sučelju, podržavajući 8K rezoluciju i velik broj Nvidijinih tehnologija poput VR Ready. Kompanija nije objavila nikakve detalje o taktovima, cijeni ili dostupnosti ovog modela.

 

Asus GTX 1070 Strix

Ekipi se priključio i Asus sa svoje dvije GTX 1070 grafičke kartice u Strix izdanju. Jedna ima takt približan Founders Edition kartici, dok je druga malo skuplja zbog svoje overclockanosti. Vanjski izgled im je gotovo isti kao i kod njihovih GTX 1080 kartica.

ROG STRIX GTX1070 08G Gaming verzija tako dolazi s DirectCU III s tri patentirana Wing-Blade 0 dB ventilatora koji imaju 30 posto bolje hlađenje i tri puta bolje performanse. I ova kartica ima RGB osvjetljenje, dajući korisniku opciju osvjetljenja okvira ventilatora i logoa na backplateu. Ponuđeno je i nekoliko načina rada osvjetljenja. Za što bolje ciljano hlađenje, kompanija je dala i dva 4-pinska headera koje kontrolira GPU. Kao i druge njihove kartice tako je i ova izrađena Auto-Extreme tehnologijom, stopostotnom automatskom proizvodnom procesu, eliminirajući kemikalije i potrošnju energije za 50 posto.
Super Alloy Power II komponente dodatno reduciraju gubitak energije, pružajući kondenzatore koje imaju i do 2,5 puta veći vijek, dvostruko tiše chokeove i 20 posto tiše DrMOS-ove. 

Asus GTX 1070 Strix

Oba dvije kartice imaju po dva HDMI 2.0 i DisplayPort 1.4 porta i jedan DVI-D port. Upravo zahvaljujući dva HDMI porta korisnik može spojiti VR uređaj i ekran u isto vrijeme. Ova kartica ima 8 GB GDDR5, 1920 CUDA jezgri i 256-bitno memorijsko sučelje. Objavljen su i taktovi, navodeći postavljeni gaming način na 1632 MHz i boost do 1835 MHz. U OC načinu tako je bazni takt 1657 MHz, a boost 1860 MHz. Njegova cijena je 450 dolara (oko 3.015 kn).

Asus GTX 1070 Strix 2

GTX1070-8G verzija ima iste specifikacije kao i prethodnik, samo što je bazni takt 1506 MHz, a boost 1683 MHz. Njegova cijena je 430 dolara (oko 2.881 kn).

Asus GTX 1070 Strix 8G

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte i Asus predstavili svoje verzije GTX 1070 kartice s RGB osvjetljenjem - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.