Nintendo otkrio sve detalje o Switch konzoli - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nintendo otkrio sve detalje o Switch konzoli

Nintendo otkrio sve detalje o Switch konzoli

Nintendo je na konferenciji napokon otkrio sve konkretne detalje o svojoj novoj igraćoj konzoli.

Za početak, krenimo od same konzole. U paketu s konzolom stižu lijevi i desni Joy-Con kontroleri, Joy-Con traka za zapešće, Joy-Con grip, te dock za samu konzolu. Od standardnih komponenata tu su još HDMI kabel i adapter za napajanje.

Što se specifikacija tiče, konzola će imati 32GB raspoložive interne memorije, kao i utor za microSDXC kartice, kapacitivni zaslon osjetljiv na dodir dijagonale 6,2 inča i rezolucije 1280x720 piksela. Nintendo navodi kako Switch u tablet varijanti podržava 720p rezoluciju, no nakon spajanja s TV uređajem, nudi i 1080p. Switch ima i bateriju koja nudi oko šest sati autonomije, no Nintendo kaže da će trajanje baterije ovisiti i o samim igrama.

Joy-Con kontroleri će podržavati nekoliko modova rada, a osnovni način je onaj u kojemu se kontroleri postavljaju na držač kako bi igre igrali dok je konzola spojena na TV. Ipak, kontroleri mogu funkcionirati i zasebno, a neki naslovi će biti rađeni tako da dva igrača koriste po jedan kontroler za lokalni multiplayer.

joycon

Kontroleri nude akcelerometar i žiroskop i moći će vibrirati, a želite li kupiti još kontrolera, moći ćete, i to po cijeni od oko 80 eura za dva kontrolera, odnosno 50 eura za jedan kontroler.

A sada malo loših vijesti. Online servis za konzolu neće biti regionalno ograničen, ali neće biti i besplatan. S naplaćivanjem će krenuti od jeseni ove godine, no cijena još nije poznata.

Kada je u pitanju cijena same konzole, preporučena cijena iznosi između 300 i 350 eura, a Switch će na području EU (vjerujemo da Nintendo zna kako se to odnosi i na Hrvatsku) biti raspoloživ 3. ožujka 2017.

U nastavku pogledajte čitavu prezentaciju, kao i trailere za sve predstavljene igre.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nintendo otkrio sve detalje o Switch konzoli - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.