AMD u 2018: GPU

AMD u 2018: GPU

Početkom CES konferencije AMD je objavio svoje planove za slijedećih par godina, koji uključuju zanimljive odluke o smjeru u kojem će se kretati.

 

Do sada se na temelju AMDovih objava smatralo da nas nakon prve generacije VEGA grafičkih kartica čeka smanjenje na 12nm proizvodnju i osvježenu arhitekturu u 2018. godini. No, izgleda da su u AMDu imali druge planove te novi roadmap sada pokazuje da ove godine najvjerojatnije nećemo vidjeti nove grafičke kartice od AMDa. U slučaju da VEGA na 7nm proizvodnji bude finalizirana, možemo ju očekivati na samom kraju ove godine, te u 2019. godini dolazi prava poslastica u obliku NAVI GPU arhitekture na već spomenutoj 7nm proizvodnji za koju se vjeruje da će donijeti velike napretke na području performansi, ali i potrošnje energije. 

AMD CES GPU 2

Ono što ove godine možemo očekivati su Vega čipovi za mobilne uređaje kojima bi laptopi solidnih performansi mogli postati još tanji. Prvi dolaze u obliku APU rješenja poput Ryzen 5 2500U i Ryzen 7 2700U procesora s Vega grafičkim koprocesorom za tanke laptope. Čak se i Intel odlučio za Vega grafičke na svojim procesorima koji dolaze u jedinstvenom pakiranju zajedno sa HBM2 memorijom kako bi doveo performanse na novu razinu. Prvi proizvod na 7nm ove godine biti će Radeon Instinct rješenje namijenjeno machine learningu. 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD u 2018: GPU - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.