iPhone XR testiran u VidiLabu

iPhone XR testiran u VidiLabu

Nedavnim izlaskom zadnjeg od tri iPhone modela, kupci imaju opciju jeftinije verzije koja i dalje vlada performansama.

 

Najnoviji iPhone od Applea, pod nazivom XR može se dobiti po nižoj cijeni od one koju traže za skuplju verziju. XR model je gotovo identičan XS modelu, no Apple je odlučio odličan AMOLED ekran zamijeniti sa jedva prosječnim IPS ekranom, odakle i dolazi većina uštede. Druga stvar koja na ovom modelu nedostaje je Zoom stražnja kamera, no vjerujemo kako će većina korisnika biti sasvim zadovoljna i bez nje.

Apple iPhone XR po veličini stoji između dva XS modela te mu ekran mjeri 6,1". Naravno, kako bi vam dali do znanja da ne koristite flagship uređaj, Apple je podebljao rubove ekrana na novom iPhoneu. RAM memorija također je izgubila 1 GB te na XR modelu iznosi 3 GB, za razliku od 4 na skupljim modelima.

 iPhone XR 22

 

Ostatak hardvera ostaje isti te XR model koristi Appleov A12 Bionic procesor za obavljanje svih radnji. Taj procesor ujedno i slovi kao najbrži na tržištu, a zahvaljujući 7nm litografiji, troši manje energije nego ikada. Memorija se može birati u tri veličine te nedostaje jedino 512 GB verzija koja je rezervirana za XS modele.

Glavna kamera ima 12 megapiksela sa širokim kutom slikanja, zajedno sa 4K snimanjem i super usporenim FullHD snimanjem za atraktivne klipove. Selfie kamera ima 7 megapiksela sa standardnom širinom slikanja što znači da u kadar neće stati puno ljudi, no zato neće ni deformirati selfije kao što to čine širokokutne leće.

Bežično kao i brzo punjenje su podržani, no punjače za oba načina punjenja morate odvojeno kupiti.

 

Za detaljnije informacije o uređaju svakako pročitajte našu recenziju.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

iPhone XR testiran u VidiLabu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.