Adata XPG Spectrix S20G

Adata XPG Spectrix S20G

Točka na ı vašeg builda


Adata nudi vrlo atraktivne cijene svoje gaming SSD ponude s atraktivnim ARGB osvjetljenjem kojim možete zaokružiti svoj novi build

XPG je gaming brend od Adate, a novi Spectrix S20G u tom duhu dolazi i s atraktivnim dizajnom koji ima i RGB osvjetljenje čiji način rasvjete možete lagano prilagoditi ostatku svog builda, bilo da koristite softver od matične ploče ili neki treći za usklađivanje boje i efekta koji će se vrtjeti na pločici. Osim rasvjete, riječ je zapravo o dizajniranom aluminijskom heatspreaderu koji će pomoći čipsetu SSD-a da se ne pregrijava te održi radnu temperaturu.

Riječ je o sada već standardnom M.2 2280 dizajnu koji koristi PCIe Gen 3× 4 sučelje za brzine do 3.500 MB/s. XPG stranica čak naglašava kako će ovaj SSD „ostaviti vaše neprijatelje u prašini” te čak „obraniti vaš integritet” što svakako smatramo plusom. U stvarnosti je riječ o brzinama do 2.500 MB/s čitanja i 1.800 MB/s pisanja, a disk podržava NVMe 1.3 standard. Koristi se i SLC međuspremnik koji omogućuje vrlo visoke brzine prebacivanja podataka određenog kapaciteta. Nakon što se napuni, brzina diska opada. Dobra stvar je što gaming zadaci na računalu generalno ne koriste toliko prostora na disku te će za vrijeme gaminga imati punu brzinu diska na raspolaganju, a XPG ističe 160K/170K IOPS performanse kod nasumičnog čitanja i pisanja. Integritet održava LDPC iliti tehnologija provjere grešaka pri premještanju podataka kako se one ne bi počele pojavljivati, a dostupna vam je i AES 256 enkripcija.

Veliki plus ovog diska je što osim dizajna nudi i solidan omjer cijene i performansi s obzirom na to da i puno skuplji diskovi neće pokazati primjetne promjene u većini igara, pa vam ovo može biti idealan disk za OS i igre koje aktivno igrate, dok se za pospremanje veće količine podataka i dalje preferira kupnja tvrdog diska, pogotovo danas kada su cijene specifičnih komponenti otišle toliko daleko da je ovaj tvrdi disk solidan odabir za gaming publiku. Imajte na umu da ipak zbog već postavljenog hladnjaka nećete moći koristiti hladnjake matičnih ploča na ovom modelu. Dok hladnjak na sebi nema elektroniku (rasvjeta je na samom SSD-u), pokušaj odljepljivanja hladnjaka može prouzročiti fizičko oštećenje diska. Kompatibilnost s laptopima također je upitna te s hladnjakom SSD ima oko 8 mm visine. Mi na testu imamo verziju od 512 GB koja očekuje životni vijek od 300 TBW ili 2 milijuna radnih sati s garancijom od 5 godina.

Više informacija

  • Model: XPG Spectrix S20G
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 5
  • Proizvođač: ADATA
  • Brzina memorije: SLC, do 2.500 MB/s čitanje / 1.800 MB/s pisanje
  • Plus: ARGB dizajn, cijena
  • Minus: Hladnjak na SSD-u otežava instalaciju u laptopima kao i instalaciju hladnjaka matičnih ploča
  • Ustupitelj i cijena: Adata, Cijena: 560,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Adata XPG Spectrix S20G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Adata XPG Spectrix S20G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.