Acer Aspire 5 A515-43-R2QW

Acer Aspire 5 A515-43-R2QW

Super opremljenost, slab motor

U ulaznoj mainstream kategoriji ovaj Acerov Aspire 5 nudi odličan omjer cijene i mogućnosti. Jedini ozbiljan nedostatak je nešto sporiji procesor, što ga ne čini posebno pogodnim za zahtjevnije zadaće

U nekakvoj ulaznoj mainstream kategoriji, Acerov Aspire 5 veće je godinama iznimno konkurentan laptop koji za relativno male novce nudi jako dobre performanse uz moderan dizajn. Acer je uvijek znao osmisliti prilično cjenovno primamljiv mainstream prijenosnik, pa ni ovaj testirani Aspire 5 model nije iznimka. Ono što se nama posebno svidjelo kod ovog modela je činjenica da su određene uštede postignute odabirom nešto manje moćne osnovne hardverske platforme, iskorištene kako bi se ugradio solidan IPS, a uređaj opremio sa 16 GB radne memorije i 512 GB SSD-om.

Puno laptopa za malo novca

Budimo iskreni: po nekim bi se hardverskim parametrima ovaj Acerov Aspire 5 model mogao bez problema nositi s dvostruko skupljim laptopima. A u ovom slučaju je omjer cijene i mogućnosti stvarno odličan.

Acer Aspore 5 A515 43 r2qw body Dizajn možda i nije pretjerano uzbudljiv, ali je dovoljno neutralan da privuče razne skupine korisnika. Aspire 5 je poprilično tanak (18 mm) i lagan (1,9 kg) prijenosnik, posebno ako znamo da dolazi s ekranom veličine 15 inča. Stoga bismo mogli reći da je pogodan za često prenošenje, premda mu se ukupne dimenzije ne razlikuju previše od uobičajenih 15-inčnih laptopa. Samo kućište bi moglo biti nešto malo čvršće i robusnije, ali dobro, s obzirom na cijenu nećemo se previše buniti. Tipkovnica je vrlo pristojna uz nešto manje tipke. Svakako, veliki plus u ovoj cjenovnoj klasi je pozadinsko osvjetljenje tipkovnice.

Acer Aspore 5 A515 43 r2qw body2Ovo je još jedan feature koji nećete naći kod nekih skupljih laptopa drugih proizvođača. Touchpad nam se nešto manje dopao u svojoj izvedbi iz jednog komada bez zasebnih tipki.

Ugrađeni ekran temelji se na LG-jevoj IPS matrici i teško da mu možemo pronaći previše zamjerki ako uzmemo u obzir ukupnu cijenu ovog laptopa, tek nešto višu od 4000 kn. Jasno, ima i daleko boljih IPS ekrana, ali u ovom slučaju jako dobar vidljivi kut i zadovoljavajuća maksimalna razina svjetline omogućuju prilično ugodan rad.

Best buy kandidat

Hardverski se ovaj model temelji na posebno štedljivom AMD-ovom procesoru Ryzen 3500U. U kombinaciji sa 16 GB radne memorije i NVMe SSD-om kapaciteta 512 GB, ovaj procesor omogućuje vrlo ugodan rad s uobičajenim aplikacijama. Kompletni sustav je vrlo brz i odzivan, sve radi kako bi trebalo. Međutim, kada govorimo o zahtjevnijim aplikacijama, ugrađeni Ryzen 3500U ipak dosta zaostaje za Intelovim procesorima. Izgleda da ni ugrađeni sustav hlađenja u ovako tankom kućištu ne omogućuje osobito visoke radne taktove, pa su rezultati u zahtjevnim procesorskim testovima dosta slabi.

Acer Aspore 5 A515 43 r2qw body3 Stvar je zapravo vrlo jednostavna: ovo je odličan laptop ako se ograničite na uobičajeni rad s uredskim aplikacijama, surfanje internetom i multimediju. Kada su u pitanju neke zahtjevnije zadaće, poput recimo kodiranja videa, tu je ipak dosta sporiji, pa ga za takvo što ne preporučujemo. Veliki plus mu je i relativno dugo trajanje baterije. Procesor možda nije osobito brz, ali je dovoljno štedljiv, pa će vrijeme autonomije svakako biti na vrlo visokoj razini.
Kupiti ili ne? Ako tražite dobro izbalansiran laptop za uobičajeno svakodnevno korištenje, ovo je odličan odabir. Međutim, nije za neku zahtjevniju primjenu niti ćete se na njemu naigrati novijih igara.


POGLEDAJTE KAKO JE OVAJ LAPTOP PROŠAO U USPOREDNOM TESTU DO 6000 KUNA

Svestrana klasa za sve namjene

U proteklom razdoblju prijenosna računala postala su dosta tražena roba. Provjerili smo stoga što se trenutno može pronaći na tržištu u ultrapopularnoj mainstream kategoriji laptopa do 6000 kn! Mogu li novi prijenosnici s AMD-ovim Ryzen procesorima serije 4000 konačno prekinuti Intelovu dominaciju u svijetu prijenosnih računala i ponuditi nam posebno isplative mainstream laptope?

Više informacija

  • Model: Aspire 5 A515 43 R2QW
  • Proizvođač: Acer
  • Procesor: AMD Ryzen 3500U
  • Memorija: 16 GB
  • Grafički sustav: AMD Radeon Vega 8
  • Tvrdi disk: 512 GB SSD
  • Optički uređaj:: ne
  • Zaslon: 15,6“ Full HD 1920x1080 IPS
  • Mreže: 802.11 ac/b/g/n, Bluetooth
  • Priključci: 1x uSB 3.1 Gen 1, 2x USB 2.0
  • Sučelja: HDMI
  • OS: -
  • Baterija: Li-Ion, 3 ćelije
  • Dimenzije i masa: 363,4x247,5x18 mm/ 1,9 kg
  • Plus: dizajn, omjer cijene i mogućnosti, vrlo dobar IPS ekran, 16 GB radne memorije, 512 GB SSD, trajanje baterije
  • Minus: performanse procesora, kućište bi moglo biti robusnije, grafički sustav ne omogućuje pokretanje novijih igara
  • Ustupitelj i cijena:

    Acer

    www.acer.hr

    4.117,00 kn

  • Baterija (1080p video reprodukcija) - vrijeme trajanja: 7:07 h
  • Grand Prix: 3,09
  • Best Buy: 3,67
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Aspire 5 A515-43-R2QW

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Aspire 5 A515-43-R2QW - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.