Huawei MateBook X Pro (2020)

Huawei MateBook X Pro (2020)

Premium Ultrabook napokon i službeno kod nas

Huawei već neko vrijeme usavršava svoju liniju laptopa, a pro modeli sigurno neće razočarati ni izgledom ni performansama

Pogledajmo što nudi najnoviji model u ovoj premium liniji. Izvana, riječ je o vrlo tankom laptopu koji preklopljen ima manje od 15 mm debljine. Kompletno kućište je napravljeno od aluminijske legure i izgleda kao da je načinjeno od jednog komada metala. S gornje strane imate samo Huawei logo, te cijeli dizajn izgleda profesionalno.

Laptop jednostavno otvarate jednom rukom, i to tako da zaslon podignete na sredini gdje kućište ima i urez. Zaslon se jednostavno diže i ne povlači za sobom ostatak laptopa. Jednom otvoren, laptop ima prepoznatljiv dizajn: inspiriran je Appleovom Macbook linijom, ima velike gumbe za lagano tipkanje i ogroman touchpad. No, krenimo od vrha.

 

Huawei MateBook X Pro 3

Zaslon ima dijagonalu od 13,9 inča, no na njemu možete raditi kao da je značajno veći zahvaljujući omjeru zaslona od 3:2, pri čemu na jednu stranicu stane puno više vertikalnog sadržaja bez puno mrtvog prostora sa strane. Ovaj je omjer omogućio laptopu da stanji sve rubove zaslona, od onih na vrhu do onih na dnu, pa izgleda bolje od bilo kojeg standardnog zaslona. Jako nam se svidio i nadamo se da će i drugi krenuti u ovom smjeru.

No, nije stvar samo u omjeru. Laptop ima zaslon rezolucije ravnih 3000 x 2000 piksela, što znači vrlo čistu sliku, a kontrast od 1500:1 te maksimalna svjetlina od čak 450 nita svidjet će se profesionalnim korisnicima grafike, kao i onima koji rade na danjem svijetlu, iako se radi o zaslonu koji ima vrlo jasne refleksije okoline. S druge strane, radi se o vrlo preciznom zaslonu osjetljivom na dodir kojim možete ubrzati svoj workflow, ali i ostaviti packe.

 

Windows Hello

Na donjoj je strani već spomenuta velika tipkovnica na koju se lako naviknuti, a moguće je i brzo tipkati, iako bi key travel mogao biti previše plitak za neke. Mi smo ispisali nekoliko recenzija na njemu i možemo reći da je i dulje tipkanje ugodno. Naravno, nema “domaćih” tipki, već se radi o standardnom US dizajnu. Tipkovnica je, naravno, pozadinski osvijetljena.

Na lijevom i desnom rubu imate perforirani dio kućišta sa sveukupno četiri zvučnika koji nude vrlo jasan zvuk, čak i na visokoj glasnoći. Gumb za paljenje nalazi se u gornjem desnom kutu, a ujedno je i senzor otiska prsta za Windows Hello otključavanje. Sa stražnje strane laptopa, na lijevom i desnom rubu, nalaze se dulji urezi, a služe za ventilaciju laptopa, to jest za usisavanje svježeg zraka.

 

Huawei MateBook X Pro 1

Kada pričamo o performansama, laptop dolazi s Intelovim i7-10510U koji može doseći i 4,9 GHz te osigurati vrlo responzivan rad, i nikada nećete čekati jer je uvijek spreman za vaše daljnje upute. Pričamo o četiri fizičke jezgre s 8 threadova. Procesor ima vlastitu grafiku, no ovaj laptop je jedan od rijetkih ultrabooka koji dolaze s odvojenim Nvidijinim grafičkim sustavom. Riječ je o MX250 čipu koji nema ekstremne performanse, ali zato oslobađa RAM jer dolazi s vlastita 2 GB radne memorije.

Laptop dolazi sa 65 W punjačem, a njegove dodatne vrijednosti otključaju se ako imate i Huawei smartphone jer i mobitel možete brzo puniti istim punjačem, a laptop i mobitel mogu brzo dijeliti podatke zahvaljujući Huawei Share funkciji. Jednostavnim naslanjanjem mobitela otvaraju se njegove slike, a možete otvoriti i prozor na kojemu vidite UI mobitela; drag/drop funkcija radi sasvim normalno i lako prebacujete sve podatke između uređaja.

Više informacija

  • Model: MateBook X Pro 2020
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Opremljenost: 4
  • Cool Faktor: 5
  • Proizvođač: Huawei
  • Procesor: Intel Core i7 10510U
  • Memorija: 16 GB @ 2133 MHz
  • Grafički sustav: Nvidia MX 250
  • Tvrdi disk: 1 TB NVMe SSD
  • Zaslon: 13,9” IPS, 3000 x 2000, 60 Hz
  • OS: Windows 10 Pro
  • Baterija: 56 Wh
  • Dimenzije i masa: 1,33 kg
  • Plus: Ekran, sinergija s Huawei mobitelima, baterija, brzina
  • Minus: Cijena, hlađenje
  • Ustupitelj i cijena:

    Huawei
    consumer.huawei.com/hr/

     

    Cijena:
    15.559,00 kn

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei MateBook X Pro (2020)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei MateBook X Pro (2020) - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.