HP Pavilion Gaming 17-cd2026nm

HP Pavilion Gaming 17-cd2026nm

Velik ekran za budget gamere

Velik ekran po povoljnoj cijeni uz relativno modernu grafičku karticu glavne su osobine ovog Gaming Paviliona. Ako ne planirate igrati najzahtjevnije novije igre, on predstavlja dobar i isplativ odabir, a veći ekran čini ga pogodnim za gledanje filmova i drugog video sadržaja.

Budget serija Pavilion Gaming postala je tijekom godina svojevrstan sinonim za prilično isplative gaming laptope. Pavilion su nekada bili poznato prvenstveno kao multimedijalni laptopi za široke mase., no vremenom ih je HP više približio gaming segementu i početo unutar ove serije nudi sve brže procesore i novije grafičke kartice. Gaming Pavilioni su postali prepoznatljivi i po svojoj osebujnoj crno-zelenoj  kombinaciji boja koja uključuje i zeleno osvjetljenje kod tipkovnice.

Isplativih 17 inča

U ovom slučaju riječ je o jednom od cjenovno najpovoljnijih 17-inčnih gaming laptopa na domaćem tržištu opremljenim RTX 3050 grafičkom karticom. Hardverski se temelji na nešto starijoj Tiger Lake platformi koja još uvijek tehnološki ne djeluje nimalo zastarjelo, posebno u ovoj mainstream kategoriji.

 

HP Pavilion Gaming 17 5

 

S obzirom na to da se neko vrijeme nismo imali priliku susresti s Pavilion Gaming modelima laptopa moramo priznati da su nas dizajn i kvaliteta izrade ugodno iznenadili. Kućište debljine od oko 25 mm djeluje vrlo elegantno, a kvaliteta izrade u velikoj mjeri usporediva je s nešto skupljim mainstream gaming laptopima. S obzirom na veličinu ugrađenog ekrana, ovaj laptop dakako svojim dimenzijama i težinom nije predviđen za često prenošenje. Ipak, ukupna masa od 2,7 kg ne djeluje toliko zastrašujuće za 17-inčni laptop.

 

HP Pavilion Gaming 17 2

 

Tipkovnica sa zelenim efektima dosta je prostrana i vrlo dobra. Tipke su dovoljno velike i prilično ugodne za korištenje. S druge strane, touchpad je iz nekog razloga manjih dimenzija. Funkcionira solidno, ali nije nam jasno zašto nije nešto veći budući da ne nedostaje mjesta.

Jedan od ključnih razloga za kupnju ovog laptopa jest veći 17-inčni Full HD ekran. Ugrađeni se ekran temelji na IPS tehnologiji i ima maksimalnu frekvenciju osvježavanja od 144. Kvalitetu prikaza bismo najkraće mogli opisati kao prosječnu. Reprodukcija boja nije osobito dobra, a vidljivi kut sasvim je zadovoljavajući. Ovaj ekran nije nas pretjerano oduševio ni brzinom odziva, zamućenje slike je primjetno. Rekli bismo da je pogodniji za multimediju nego za igranje zahtjevnijih igara.

Pavilion za (manje zahtjevne) igre i filmove

Hardverski gledano HP ovaj model Gaming Paviliona temelji na Intelovoj Tiger Lake platformi. Dolazi s 8 GB radne memorije u dual channel načinu rada i posjeduje 512 GB NVMe SSD. Procesor je dosta zanimljiv jer Intelov Core i5 11300H predstavlja jedan od rijetkih četverojezgrenih procesora koje još možemo naći kod mainstream gaming laptopa.

Ipak smatramo da je vrijeme četverojezgrenih procesora prošlost. Intelov 11300H nudi prilično dobre performanse u aplikacijama koje se oslanjaju na jednu ili dvije brze jezgre, ali multi-core performanse su mu prilično slabe.

 

HP Pavilion Gaming 17 4

Opremljenost ovog budget Gaming Paviliona je prilično dobra, što uključuje USB-C priključak i primjerice SD čitač kartica koji rijetko nalazimo kod modernih gaming laptopa. 

 

S druge strane, HP je kod ovoga modela odlučio ugraditi prilično solidnu RT 3050 Ti grafičku karticu. Ovo omogućuje solidne gaming performanse uz podršku za najmodernije tehnologije DX12 Ultimate, Ray tracing i DLSS. Nažalost, RTX 3050 Ti kartica ovdje je limitirana na maksimalnu potrošnju od 60 W što je dakako osjetno manje nego što smo vidjeli primjerice kod Victus modela.

U konačnici ovo definitivno nije laptop koji bismo vam preporučili ako planirate igrati najnovije i najzahtjevnije igre. Međutim, za nešto starije igre i popularne online naslove bit će više nego dovoljan. Potrošnja energije i zagrijavanje vrlo su umjereni, pa je laptop u radu poprilično tih, čak iznenađujuće tih za ovu mainstream gaming kategoriju.

 

HP Pavilion Gaming 17 3

Dizajn ovog Gaming Paviliona svakako je prilagođen gamerima, a posebno se ističu veliki otvori za hlađenje s lijeve i desne stražnje strane uređaja.

 

Na kraju moramo izdvojiti i vrlo dobar zvuk, kao i respektabilno trajanje baterije. Premda svojim gaming performansama nikoga neće posebno oduševiti, uzevši u obzir cijelu sliku, ovo je dosta isplativ mainstream gaming laptop s većim ekranom.

 

HP Pavilion Gaming 17 6

Više informacija

  • Model: Pavilion Gaming 17 cd2026nm
  • Ukupna ocjena: 3.66
  • Performanse: 2.89
  • Ekran: 3.00
  • Opremljenost: 3.00
  • Performanse baterije: 3.33
  • Proizvođač: HP
  • Procesor: Intel Core i5 11300H 35 W
  • Memorija: 8 GB (2x 4) DDR4 3200 MHz
  • Grafički sustav: Intel Iris Xe / Nvidia GeForce RTX 3050 Ti laptop 4 GB GDDR6 60 W max.
  • Tvrdi disk: 512 GB SSD NVMe PCIe 3.0 x4
  • Zaslon: 17,3” Full HD IPS 1920x1080 144 Hz
  • Mreže: Gb LAN, Wi-Fi 6 (WLAN 802.11a/​b/​g/​n/​ac/​ax, 2x2), Bluetooth 5.2
  • Priključci: 1x HDMI 2.0, 1x USB-C 3.2 Gen 2, 3x USB 3.2 Gen 1
  • OS: bez OS-a
  • Dimenzije i masa: 405x 282x 25,5 mm/2,75 kg
  • Dodatno: touchpad, tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem čitač SD kartica, zvučnici, 720p kamera
  • Plus: vrlo dobar omjer cijene i mogućnosti, moderna grafička kartica s podrškom za Ray tracing i DLSS, veći 144 Hz 17-inčni IPS ekran, solidna opremljenost, trajanje baterije, tih rad
  • Minus: 8 GB radne memorije, četverojezgreni procesor, skromne gaming performanse, brzina odziva ekrana, sporiji SSD
  • Ustupitelj i cijena: HP Store, www.hp-store.hr, Cijena: 7,399 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Pavilion Gaming 17-cd2026nm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Pavilion Gaming 17-cd2026nm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.