Acer Aspire 3 A315-58-37AT

Acer Aspire 3 A315-58-37AT

Crveni ljepotan

Ovaj model svakako će zapeti za oko u usporedbi s ostalima na testu, a nudi solidnu opciju za svakog korisnika

Acerova Aspire serija već godinama je pouzdan odabir kod kupnje jer u budžetnom segmentu nudi solidne performanse bez žrtvovanja drugih aspekata laptopa, što se vidi i na ovom testu. Ovaj model iznenadio je pobjedom trajanja baterije s gotovo 11 sati rada u Office zadacima bez napajanja, što znači da možete s pouzdanjem provesti radni dan bez potrebe za punjačem. Kombinacija tamno crvene i crne boje kućišta također je plus u inače sivim laptopima ove kategorije.

 

Acer-Aspire-3-A315-58-37AT-FULANA.gif

IPS zaslon: nudi impresivno bogat prikaz boja iz svih kutova gledanja

 

Počnimo od vanjskog oklopa laptopa. On je plastičan, a izvana te oko tipkovnice imamo matiranu površinu koja je poprilično otporna na packe. Acerovi laptopi, uključujući i ovaj, imaju zanimljivu šarku koja pri otvaranju laptopa dodatno podiže donju stranu od površine stola, time pružajući lakši dovod svježeg zraka do hladnjaka kako bi se uz manje buke procesor održavao pod optimalnom radnom temperaturom. Ujedno ovaj dizajn skriva i stvarnu veličinu plastične „brade“ ispod monitora, pa zaslon izgleda kao da ima tanje rubove. Tipkovnica je crne boje te nema pozadinsko osvjetljenje, no zato je vrlo ugodna za tipkanje i s vrlo jasnom reakcijom na klik.

Riječ je o full-size tipkovnici koja implementira i numpad s desne strane, no pripazite kod klikanja Num Locka jer je i gumb za gašenje odmah pokraj, pa će neizbježno tu i tamo biti laptopa slučajno ugašenih za vrijeme rada. Jedini potencijalni problem s tipkovnicom uočavamo kod znakova na tipkama koji su nalijepljeni, a ne urezani (radi se o lokaliziranoj tipkovnici), pa bi mogli izblijediti kod nekih „power usera“ koji će po laptopu puno tipkati. Ispod tipkovnice je touchpad koji podržava Windows geste, no osjećaj tipkanja po njemu je nešto mekši sa savijanjem plastike touchpada koje umanjuje ugođaj. Voljeli bismo čvršći i „klikaviji“ touchpad za one koji ne koriste miš.

 

Acer-Aspire-3-A315-58-37AT-BOČNA-LAPTOP-PRAVA-2-CROP.gif

 Sve što trebate: Dodatak ethernet porta osigurava pristup internetu gdje god se našli i kada WiFi nije stabilan

 

Pogledamo li rubove laptopa, tu su tri USB utora, svi imaju USB-A standard i svi podržavaju USB 3.2 Gen 1 brzine, iako su samo dva obojana plavo. Uz njih dobivate i audio 3,5 mm izlaz, Ethernet port za žičano povezivanje s mrežom te HDMI izlaz za spajanje monitora. Ovaj model ne nudi čitač kartica niti moderniji USB-C utor. Od specifikacija svakako napomenimo da je riječ o 15,6” zaslonu FullHD rezolucije koji koristi IPS tehnologiju, tako da su boje solidne za gledanje svih oblika multimedije ili uređivanje slika, a svjetlina zaslona dovoljna je i za rad u uredu kada laptop obasja sunce. Sve to pokreće Intelov čipset 11. generacije, Core i3-1115G4 koji koristi dvije jezgre sa četiri threada za obavljanje svih zadataka. Turbo načinom rada može postići brzinu do 4,1 GHz. Uz njega laptop dolazi sa 8 GB DDR4 memorije koja je već na matičnoj ploči. Tu je i vrlo brz NVMe SSD disk od oko 500 GB koji osigurava brzo učitavanje cijelog sadržaja te ga mi ne bismo mijenjali, osim ako vam je potrebno više prostora. Najveći problem ovog laptopa, kao i vjerojatan razlog lošijih rezultata na testovima, jest činjenica da radna memorija radi na svega 2.133 MHz te ju nije moguće povisiti. I ako dodate bržu memoriju, što smo i napravili, 16 GB RAM memorije tada radi na brzini najsporije komponente, odnosno 2.133 MHz što ima osjetan učinak na performanse ovog Intelovog čipa. S druge strane, laptop ima jednu od najbržih WiFi kartica na testu, pa ako imate potrebu za brzim prijenosom podataka, laptop je solidan odabir.

 

Acer_37AT_Termalna.jpg

 11 generacija: Intelovih procesora osjetljiva je na temperaturu, a ACER ima solidno hlađenje pa ne dolazi do pregrijavanja

 

Ovaj laptop došao je bez Windows operacijskog sustava, što znači da ga trebate preuzeti sa službenih Microsoftovih stranica na USB veličine minimalno 8 GB. No, jednom kada probate instalirati Windows, otkrit ćete da instalacija ne može pronaći disk na laptopu. Za to ćete morati otići na Acerovu stranicu, unijeti serijski broj svojeg laptopa, te u našem slučaju preuzeti driver za Intel Rapid Storage i staviti ga na USB zajedno s Windowsom. Sada kada vas Windows instalacija obavijesti da ne može pronaći disk na koji bi se Windows instalirao, odaberite opciju instalacije drivera, označite Intel Rapid Storage i prvu opciju s liste. Nakon par sekundi pojavit će se disk laptopa i instalacija Windowsa može započeti. Kao i uvijek, odmah odradite proces Windows ažuriranja, te nakon toga instalirajte Visual C++ redistribucijske pakete, kao i DirectX kako bi laptop ispravno radio sa svim programima u budućnosti. Za preciznije ažuriranje laptopa provjerite Acerove web stranice, a imate i opciju instalacije Acer Care centra koji će pratiti potrebu za ažuriranjima.

 

Acer_Aspire_3_A315-58-37AT-1.jpg

  Ojačane šarke: Laptop ima ojačan spoj šarki koje drže monitor, što je inače često slaba točka kod laptopa kod konstantnog otvaranja, a ojačanje ga čini pouzdanijim

 

Acer_Aspire_3_A315-58-37AT-1-2.jpg

  Nadogradiv: Lagano nadogradite RAM memoriju ili veću SSD pohranu kako biste dobili bolje performanse

 

Nakon prvobitne zezancije s instalacijom sustava, više nismo naišli na nikakve probleme, a dug rad baterije ovaj laptop čini vrlo atraktivnim.

 

Acer_Aspire_3_A315-58-37AT__SPEC_CROP.PNG

 

USPOREDNI TEST LAPTOPA DO 500 EURA

VATRENI ZA 500 EURA

Nakon nekog vremena odlučili smo se na novi test entry-level laptopa koji sada dolaze s potpuno novim tehnologijama i performansama, no sadrže i nekoliko vječnih tehnologija kojih se nisu uspjeli osloboditi.

Više informacija

  • Model: Acer Aspire 3 A315 58 37AT
  • Ukupna ocjena: 3,77
  • Performanse: 3,22
  • Ekran: 1920 x 1080 IPS
  • Opremljenost: 3,00
  • Performanse baterije: 5,00
  • Procesor: Intel Core i3 1115G4 (12 28 W)
  • Memorija: 8 GB DDR4
  • Grafički sustav: Intel UHD (48 EU)
  • Priključci: 3x USB-A, HDMI, ethernet, audio
  • OS: Nema
  • Baterija: 2818 / 2705 / 3329
  • Dimenzije i masa: 363,4 x 238,4 x 19,9 mm, 1,7 kg
  • Ustupitelj i cijena:

    Acer, 437,76 €

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Aspire 3 A315-58-37AT

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Aspire 3 A315-58-37AT - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.