Motorola Edge 20 - 2.3 out of 5 based on 3 votes
Motorola Edge 20

Motorola Edge 20

Lagano do vrha mid-range ponude

Motorola je izbacila ozbiljnog natjecatelja u mid-range segmentu s novim Edge 20 mobitelom koji odlično zaokružuje sve bitne specifikacije


Mid-range segment mobitela često se zagubi u mnogobrojnoj ponudi uređaja, a teško je procijeniti isplati li se uzeti stari flagship ili novi mid-range mobitel. Ovaj segment odličan je jer mobiteli koriste vrlo dobre procesore, AMOLED zaslone i dobre kamere, a uz malo pretraživanja često se mogu naći i na akciji. Dizajnom prate flagship modele, a dolaze i s 5G tehnologijom, tako da osim premium materijala ne gubite previše na performansama. Motorola je ovdje ponudila novu Edge 20 liniju, a osnovni model nudi sve što možete poželjeti u vrlo kompaktnom i laganom dizajnu.

Motorola edge 20 5G 1
Mobitel ima dijagonalu od 6,7” tako da dobivate velik i pregledan zaslon koji, kako i sam naziv govori, dolazi do ruba sa svih strana mobitela, dajući mu premium izgled sprijeda. Zvučnik slušalice nalazi se na samom gornjem rubu mobitela, a selfie kamera jasno je na sredini gornjeg ruba zaslona kao mali izrez u AMOLED zaslonu. Ostatak mobitela koristi aluminijski okvir, dok je stražnja strana plastična te svakako savjetujemo korištenje maske koju dobivate uz mobitel kako bi se očuvao njegov originalan izgled. Desni rub sadrži gumbe za kontrolu glasnoće kao i za otključavanje mobitela, a taj gumb ujedno je i senzor otiska prsta za još brže i sigurnije otključavanje. Gumb s lijeve strane ekskluzivan je za Google asistenta što je upitna odluka s obzirom na to da smo ga slučajno pritisnuli par puta i zakolutali očima jer smo morali svaki put iz njega izlaziti. Uz to je ponekad počeo pretraživati stvari koje bi slučajno čuo budući da se pokreće i ako je mobitel zaključan. Straga je u gornjem lijevom kutu sustav s tri kamere koje su nas ugodno iznenadile svojim mogućnostima.

Motorola edge 20 5G 3

Krenimo tako od zaslona. Riječ je o OLED zaslonu koji ima 10-bitnu boju s milijardom nijansa i vrhunsku brzinu osvježavanja od 144 Hz koju može automatski regulirati na 60 Hz za uštedu energije, ovisno o sadržaju koji gledate. Rezolucija zaslona je 1080 × 2400 piksela te ga štiti Gorilla Glass. Kako bi sve glatko radilo, brine se Qualcommov Snapdragon 778G čipset dizajniran da podrži i moderne igre bez problema, a da istovremeno bude dovoljno štedljiv te je tiskan na procesu od 6 nm. Podržava i 5G mrežu ako je imate u ponudi. Mobitel koristi 8 GB radne memorije i 128 GB pohrane, što je danas standardna mid-range ponuda. Sve to pokreće baterija od 4.000 mAh koja se može brzo puniti punjačem od 30 W snage koji dobivate s mobitelom. Dok mobitel možda ima malo manju bateriju od konkurencije, to mu omogućuje da ima masu od svega 163 grama s debljinom uređaja od 7 mm, a čipset je štedljiv i osigurat će dan na jednom punjenju, ovisno naravno o vašem radu.

Motorola edge 20 5G 4

Dotaknimo se tako kamera na mobitelu koje nude idealnu kombinaciju mogućnosti i kvalitete. Prvo je na redu selfie kamera koja s 32 MP standardno povezuje susjedna četiri piksela da dobije bolje performanse u tamnim scenama, no zadržava i odličnu oštrinu subjekta. Možete slikati i panoramu selfie kamerom što je odlično rješenje za slikanje veće ekipe. Straga glavna kamera od 108 MP sada već ima dobro prepoznatljivu kvalitetu te nitko neće biti razočaran ni dnevnim, a ni noćnim slikama. Mobitel podržava 4K snimanje, ali i 120, 240 ili 960 fps slow-motion snimanje. Širokokutna kamera ima 16 MP što je iznadprosječno detaljno i nudi odlične širokokutne slike. Zahvaljujući autofokusu, ova kamera može slikati i macro scene. Na kraju je tu i 3× optički zoom od 8 MP koji ima najbolje slike danju, a nudi i atraktivne realistične portrete te ga smatramo idealnim za slikanje osoba.

Više informacija

  • Model: Edge 20
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Motorola
  • Operativni sustav: Android 11
  • Procesor: : Android 11
  • Grafički sustav: Adreno 642L
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 8 GB
  • Konektor: USB-C
  • Ekran: 1080 × 2400 piksela, OLED 144Hz
  • Stražnja kamera: 108 MP,širokokutna, 1/1.52", PDAF 8 MP, 3× zoom, PDAF, OIS 16 MP, ultraširokokutna, macro
  • Prednja kamera: 32 MP širokokutna, HDR
  • Baterija: 4.000 mAh, 30W punjenje
  • Dimenzije i masa: 163 × 76 × 7 mm, 163 g
  • Plus: Brz OLED zaslon i odlične kamere. Solidan mobitel i za gaming
  • Minus: Gumb s lijeve strane ekskluzivan za Google asistenta, čak i kad je mobitel zaključan
  • Ustupitelj i cijena: Motorola, https://www.motorola.com/hr 3.199,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Edge 20

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola Edge 20 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.