HP Pavilion All-in-one - 5.0 out of 5 based on 1 vote
ELEGANTAN DIZAJN Koji bez problema može parirati iMac-u

HP Pavilion All-in-one

Dostojan protivnik iMacu

Rijetko koji Windows All-in-One PC uspijeva parirati eleganciji Appleovih iMac računala, no HP-ov Pavilion je jedan od njih

HP-ov Pavilion All-in-One djeluje kao da lebdi na čvrstoj metalnoj nozi, zbog koje je moguće mijenjati nagib, ali ne i visinu računala. Sve računalne komponente skrivene su u zadebljanju kućišta iza monitora, veoma slično kao i kod Appleovog iMaca. Često Windows All-In-One računala djeluju kao da su namijenjena za prodaju u nižoj i srednjoj kategoriji, no HP je odlično pogodio dizajn, te se time gura u viši segment. Cijelom prednjom stranom dominirana veliki 27-inčni ekran, koji posjeduje i touchscreen mogućnosti.

HP N67 1 2

OPTIČKI POGON Nam je izazivao osjećaje nostalgije


Malo je kontraintuitivno dodirivati ovako veliki ekran prstima, no touchscreen dodaje veliku količnu cool faktora. Kao i drugi touchscreenovi, zaslon je glossy izrade, te je time iznimno reflektivan. Pozadinsko osvjetljenje IPS zaslona je toliko jako da smo ponekad mogli vidjeti odsjaj vlastitog lica, neovisno o tome koliko je okolinskog osvjetljenja u prostoriji.

High end dojmu pridonose i Bang & Olufsen zvučnici, koji za integrirane zvučnike zvuče iznimno dobro, no nedostaje im pomalo glasnoće. Ostatak specifikacija je također visoke kategorije. Četverojezgreni Intelov Core i5 uparen je s velikih 16 GB RAM memorije, stoga u svim načinima korištenja nismo primijetili nikakva usporavanja niti dulja učitavanja. 32 GB SSD pohrane je pretijesno za išta više od operativnog sistema, koji se zbog SSD-a boota relativno brzo, za manje od 13 sekundi. Da ne zafali prostora za pohranu, zadužen je 2 TB HDD pogon koji pri zapisivanju i čitanju jedva proizvodi vibracije i zvuk. U većini slučajeva nismo ni mogli čuti ventilator, pa smo u par momenata imali dojam da se računalo pasivno hladi.

HP N67 4

STRAŽNJI I/O Je pomalo skučen, no ničega ne nedostaje


Ugrađeni Radeon R7 a360 i nije neki drastičan napredak spram integrirane Intelove HD4600, no poslužiti će za neki laganiji gaming. Za ovako relativno moćno računalo s velikim ekranom, HP Pavilion All-in-One ima relativno nisku potrošnju, sa oko 100 W u loadu, a samo 40 W u idleu s maksimalnom razinom osvjetljenja ekrana. Windows 8.1 Pro predinstaliran na računalu je već pri prvom paljenju bio spreman za besplatan update na Windows 10.
Sa stražnje stane nalazimo 4 USB porta koji su pomalo nagurani, stoga će neki širi priključci zahtijevati ili maleni produžni kabel ili dodatni USB hub. Podno ekrana, ravno ispod HP-ovog logotipa, nalazimo i čitač SD kartica, 3,5 mm audio utor i dva nešto šire postavljena USB 2.0 priključka.

HP N67 2

ZADEBLJANJE NA SREDINI Gdje se nalazi većina računalnih komponenti, zbog čega su rubovi veoma tanki


Iznenadio nas je i HDMI priključak sa stražnje strane, koji dozvoljava priključivanje još jednog monitora, no nažalost ne dozvoljava korištenje veoma dobrog zaslona kao zasebnog monitora. Pomalo nostalgičan nam je bio i optički pogon postavljen s desne strane računala. Jedina malčice razočaravajuća komponenta su bili priloženi bežični miš i žičana tipkovnica, koji bi više odgovarali nekom računalu srednje klase.

Više informacija

  • Model: HP Pavilion All-in-one
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Hewlett-Packard
  • Procesor: Intel i5 4460T (4 jezgre/4 dretve) - 1,9 GHz - 2,7 GHz
  • Grafički sustav: HD4600 + Radeon R7 a360
  • Memorija: 16 GB RAM
  • Tvrdi disk: 32 GB SSD + 2 TB HDD
  • Zaslon: 27 in, Full HD 1920 x 1080
  • Optički uređaj: ugrađen
  • OS: Windows 8.1 (Moguć update na Windows 10)
  • Plus: Dobar ekran, tih rad, elegantan dizajn
  • Minus: Malen SSD
  • Ustupitelj i cijena: HP Hrvatska, www8.hp.com/hr, cijena: 9.499,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Pavilion All-in-one

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Pavilion All-in-one - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.