Avenio Gepard Extreme - 5.0 out of 5 based on 3 votes
Avenio Gepard Extreme

Avenio Gepard Extreme

Beskompromisan gamer

Avenio Gepard brand gamerskih računala pod imenom Extreme čuva najjače adute, a za one koji ne pitaju za cijenu, nudi i neupitne performanse. Te smo mogućnosti odlučili istestirati u Vidilabu.

Iako složene konfiguracije u ponudi trgovina ne moraju nužno biti loša stvar, mnogi ih takvima smatraju. Avenio Gepard odmak je od klasičnih slaganaca i ulazak Mikronisa u svijet brand računala koji donosi najbolje iz oba svijeta.

Za brand treba i dizajn

Extreme Gepard namijenjen je entuzijastima i gamerima dubljeg džepa, budući da se radi o beskopmromisnim strojevima. Kućište Gepard Noctus 450 napravljeno je u suradnji s NZXT-om. Veliko je, prostrano s prozirnom bočnom stranicom. Osim što u njega ugodno stane SLI konfiguracija s custom Avenio vodenim hlađenjem, kućištu se dala dodatna pažnja pa je ono opremljeno RGB rasvjetom kojom se lako može upravljati preko aplikacije i na samom caseu. Isto tako, kupac prilikom konfiguracije može odabrati motiv koji se može oslikati i tako dodatno obogatiti svoj Gepard personaliziranim dizajnom.

Avenio Gepard Extreme 5

LOGO DIVLJE MAČKE: Dva zelena natpisa GeForce jasno će dati do znanja o kakvoj se mrcini radi. Dvije 1070 u SLI konfiguraciji, GOLD napajanje iz SuperFlowera, vodeno hlađenje iznad i7-6700K i Samsungov 950 Pro m.2 SSD...

Otvoreno kućište otkriva besprijekoran Cable management i gepard logoe na napajanju i vodenom hlađenju. Iznad ASRockove Z170 Extreme 7 matične na koju se udobno smjestio vrlo snažni Core i7-6700K procesor na 4 GHz, nalazi se Gepard vodeno hlađenje napravljeno u suradnji s NZXT-om. Prepoznatljivo je po logotipu s RGB osvjetljenjem koje se može podešavati u aplikaciji. Vodena pumpa s varijabilnim brojem okretaja i radijatorima dimenzija do 280 mm držat će nabrijani procesor ispod 50 stupnjeva celzija. Napajanje je Super Flower od 650 W, 80 Plus Gold, u potpunosti modularno i bez problema će podržati ovu zahtjevnu zvjerku.

Top hardver

Extreme sugerira da se ne radi o običnoj gamerskoj konfiguraciji, pa su sve komponente prilično pažljivo odabrane. Uz jak, već spomenuti Intelov procesor, za brzo i responzivno ponašanje sustava brine se Samsungov 950 Pro m.2 NVME SSD od 256 GB. U ponudi je i RAID konfiguracija čime se, jasno, dodatno podiže cijena. Tu je i više nego dovoljnih 32 GB radne memorije, Hyper Predator od Kingstona. Radi se naravno od DDR4 keksima brzine 3000 MHz.

Avenio Gepard Extreme 4

ZA IGRAČE: Najbitnije komponente za gamere su dvije GeForce GTX 1070 sa po čak 8 GB VRAM memorije dostatne i za 4K i za VR

Glavne zvijezde ove gamerske konfe za entuzijaste jesu grafičke kartice. U računalu su stigle dvije Nvidije GTX 1070 koje u SLI konfiguraciji postižu neprikosnovene performanse i 4K gaming na Ultra postavkama vrtio se oko 50 FPS-ova na starijem Crysisu 3 i Dragon Age Inquisitionu, dok ga je Civilizacija usporila na 30-ak. Bilo koji novi naslov na 4K rezoluciji, VR headsetu ili Nvidia Surround setupu vrtjet će se bez problema.
Isto tako ovo može biti vrlo dobra radna stanica za video editing, inženjerske aplikacije, dok bi za vizualne efekte i 3D animaciju trebala još mali hardverski boost, ali za tu namjenu postoji Avenio Workstation.

Dodaci

Prilikom konfiguracije, osim dodatnih dizajnerskih motiva na kućištu, u konfiguratoru nudi se HTC Vive VR headset, dok se u softverskom paketu na poklon dobiju igre Battlefield 1 i četiri naslova hrvatskih studija koji surađuju s Avenio brandom: Serius Sam3, Talos Principle, Gas Guzzlers Extreme i Starpoint Gemini Warlords. Gepard konfiguracije dolaze s jamstvom od 5 godina i opcijom rješavanja reklamacija u 48 sati od primanja računala na servis, čime se zapravo osnažuje ideja o Avenio Gepard računalima kao brand strojevima, a ne klasičnim slagancima.

Igra Dinko 4

NAKON PUCAČINA: Malo opuštanja uz Civilizaciju, koja je najviše srušila framerate ove mrcine

Što se tiče performansi, za svakodnevnu uporabu i ispod 4k gaming ovo je overkill mašina, pa ako ne trebate ovako snažan stroj, grafike kreću od AMD Radeon RX480, a možete ići i potpuno u ekstreme i uzeti SLI konfiguraciju s dvije Titan X grafike. Stavimo li hardver po strani, garancija, podrška i mogućnost vizualne customizacije ono su što izdvaja Gepard Extreme od ostatka ponude na našem tržištu.

Više informacija

  • Model: Gepard Extreme
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Cool faktor: 5
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Avenio
  • Procesor: Intel i7-6700K (4 jezgre, 8 dretvi) 4,0 - 4,2 GHz
  • Matična ploča: ASRock Z170 Extreme7
  • Grafički sustav: 2 x Nvidia GeForce GTX 1070 8 GB SLI
  • Memorija: Kingston Hyper Predator 32 GB RAM DDR4 3000 MHz
  • Tvrdi disk: Samsung 950 Pro 256 GB m.2 NVM SSD + 2 TB WD Black HDD
  • OS: Windows 10 Pro
  • Mreže: Wi-Fi b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet
  • Dodatno: 5 g. garancije, poklon igre (Battlefield 1, Serious Sam 3, Talos Principle….)
  • Napajanje: Super Flower Leadex 650 W 80+ Gold
  • Plus: Performanse, tih rad, garancija, dizajn
  • Minus: Nije za svačiji džep
  • Ustupitelj i cijena: Mikronis (www.avenio.hr), 24.500,00 kn
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Avenio Gepard Extreme

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Avenio Gepard Extreme - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.