Philips 328B1/00

Philips 328B1/00

Business casual

Ovaj monitor predstavlja idealan primjerak za uredsku i Home Office primjenu gdje vam je bitna  zaštita očiju radi 8-satnog gledanja u zaslon.

Ako tražite moderan monitor sa svim bitnim funkcijama, bez puno razmišljanja možete odabrati Philipsovu B liniju koja predstavlja njihovu Business ponudu monitora dizajniranih za jednostavnu instalaciju, kao i svakodnevan rad gdje je potrebna preciznost prikaza boja, a visoka rezolucija i velika dijagonala osiguravaju puno radnog prostora i za multitasking.

Kako i samo ime naglašava, riječ je o velikom 32-inčnom monitoru koji koristi 4K rezoluciju, odnosno 3.840 x 2.160 piksela, no zato je limitiran na 60 FPS-a. Čim ga upalite, zamijetit ćete vrlo tanke rubove s tri strane, a samo donja je nešto deblja. To monitoru omogućuje da bude uparen s više primjeraka koji se svi mogu poredati jedan do drugoga s minimalnim razmakom. Dolazi u crnoj boji te je cijeli obučen u plastiku, a postolje je dodatno i teksturirano što mu podiže ukupan dizajn. Postolje je veće i pravokutno, a primijetit ćete okrugli izrez u centru na kojem je monitor postavljen, što mu omogućuje lako rotiranje za -/+ 180° kako biste sadržaj mogli vrlo lako pokazati osobama u okolici. Kako bi se izbjegle oštre refleksije, zaslon je matiran, a Philips ističe i 3H razinu otpornosti na grebanje. Mali podsjetnik, 3H je tvrdoća grafitnih olovki, pa je tako monitor otporan na grebanje olovkom mekšom od 3H. Detalj koji je bitan svakako je svjetlina zaslona, a ovdje se radi o 350 nita maksimalne svjetline. To znači da nećete imati problema ni u dobro osvjetljenim prostorima izloženim suncu, iako svakako izbjegavajte direktno izlaganje monitora suncu. Philips se pobrinuo i da omogući maksimalnu uštedu energije jer ipak zaslon troši do 60 W dok je upaljen. Monitor dolazi s dva senzora. Jedan detektira svjetlinu prostorije u kojoj se nalazi te prema toj vrijednosti može dinamički mijenjati svjetlinu zaslona s maksimalnom svjetlinom danju, koja se polako spušta kako pada mrak i tako minimizira umor očiju za vrijeme rada. Drugi senzor je pak usmjeren prema korisniku i pomoću IC svjetlosti detektira prisutnost korisnika. Kada se odmaknete od monitora, on će se značajno zatamniti kako bi minimizirao potrošnju energije dok se njime ne koristite. Za povezivanje se koristi s dva HDMI utora i jednim DisplayPort standardom, a tu je i USB 3.0 hub sa četiri USB-A 3.0 izlaza od kojih je jedan posebno označen, a podržava i punjenje snagom do 7,5 W. Monitor je opremljen i s dva zvučnika snage po 3 W koji su usmjereni prema stropu, a možete ih vidjeti pogledate li sa stražnje strane monitora. Nude solidan zvuk za gledanje nekog videa ili tiho slušanje glazbe, no ne očekujte neko nevjerojatno iskustvo.

 

Philips_328B1-5.jpg

Brzo biranje: Monitor u ovoj kategoriji može služiti za razne svrhe, a brzo biranje profila uvelike umanjuje vrijeme provedeno u njegovim menijima koji ima solidne unaprijed postavljene načine rada

 

Tako dolazimo do samog panela koji se koristi. Riječ je o standardnom VA panelu koji koristi rubno pozadinsko osvjetljenje, a s tim hardverom dobivate niz prednosti i nekoliko mana u usporedbi s IPS panelom. Prednost je, naravno, visoki statični kontrast od 3.000:1 koji će imati vrlo atraktivan prikaz sve multimedije s daleko atraktivnijim tamnim dijelovima slike. Philips ide korak dalje i ističe 98% pokrivenost NTSC i 97% Adobe RGB spektra boja, s 119% pokrivenosti sRGB standarda. Za preciznost prikaza ističu Delta E manji od 2, no samo za sRGB prikaz. Drugim riječima, uz jednostavnu kalibraciju monitora možete dobiti solidan alat i za profesionalan grafički rad. Jedan minus je što se kod ovako velikog monitora primijeti nedostatak VA panela, a to je primjetan pad svjetline kod jednobojnih pozadina gdje se javlja vidljivi vinjeting, no srećom boje ostaju vjernog prikaza.

 

KOJI MONITOR ODABRATI ZA GAMING, A KOJI ZA POSAO?

UVIJEK INČ VIŠE

Izbor hardvera danas je veći nego ikada, no monitori uglavnom uzimaju sekundarnu poziciju kada budžetiramo novi PC, pa je optimalan odabir uvijek poželjan.

Više informacija

  • Model: 328B1/00
  • Proizvođač: Philips
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 16:09
  • Osvježavanje: 60 Hz
  • Snaga osvjetljenja: 350 nits
  • Vrijeme odziva: 4 ms
  • Dijagonala: 32”
  • Kontrast: 3000:1
  • Rezolucija: 3840 x 2160
  • Priključci: 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.2, 3,5 mm audio, 4x USB-A 3.2 Gen 1
  • Dimenzije: 714 x 649 x 280  mm
  • Masa: 11,55 kg
  • Ustupitelj i cijena: Lost.hr 389 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 328B1/00

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 328B1/00 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.