Thermaltake Argent K5 RGB

Thermaltake Argent K5 RGB

Dominirajući dizajn

Thermaltake se sa svojim tipkovnicama ne ispričava: ogromne su i čvrste, što ih čini idealnima bilo da puno pišete ili igrate, a imaju i brojne dodatne funkcije.

Argent K5 RGB Thermaltakeova je full-size tipkovnica u premium ponudi, što je lako zaključiti kada ju ugledate, a pogotovo kada ju izvučete iz kutije i prvi puta primite u ruke. Riječ je o možda najvećoj tipkovnici na našem testu, sa čvrstim metalnim dizajnom koji donosi i dašak novosti u tradicionalan layout.

Ploča na kojoj su tipke napravljena je od debljeg aluminija, zajedno s unutarnjim okvirom, dok je vanjska donja strana plastična kako vam ne bi oštetila stol. Thermaltake se odlučio za dvodijelni dizajn gdje je desna strana s dodatnim gumbima postavljena na plastičnu crnu površinu, a metalna ploča je savijena tako da ide ispod ovog dijela tipkovnice.

Gornji desni kut tipkovnice dodatno ima i multimedijske tipke, a cijela tipkovnica naravno ima i pošteno RGB osvjetljenje. No, prije toga, pozabavimo se rubovima tipkovnice, točnije stražnjim rubom iz kojeg izlazi USB žica. Napominjemo da je riječ o iznimno masivnoj žici koja se i malo teže savija za željeni cable management.

Trik je u tome da je riječ o dvije USB žice te jednoj analognoj audio žici u jednom vodiču, što ga čini tako masivnim. No zato sa stražnje strane tipkovnice dobivate dodatan puni USB 2.0 izlaz, kao i 3.5 mm audio utor za spajanje slušalica.Na prvu možete misliti kako vam ovi detalji nisu potrebni, no jednom kada smo ih počeli koristiti bilo je teško vratiti se na jednostavnije tipkovnice bez dodatnih utora.

Ako pogledamo sve rubove tipkovnice dok je upaljena, vrlo se lako primijeti kako je kompletan rub osvijetljen te pruža suptilno ambijentalno osvjetljenje na stolu za vrijeme rada. Kada ga postavite prema svom ukusu, postaje vrlo atraktivan komad periferije jednom kada zađe sunce. Kada smo već kod osvjetljenja, moramo spomenuti da su naravno sve tipke individualno osvijetljene te podržavaju standardnih 16,7M boja.

Klasičan robustan dizajn

Standardno imaju nekoliko načina rada, od klasične duge do statičnog osvjetljenja ili rada specifičnih tipki, a kraticama na tipkovnici možete birati globalnu snagu R,G i B boja u 10 nivoa i tako odabrati rasvjetu bez instalacije dodatnog softvera. Thermaltake naravno nudi i aplikaciju iTAKE gdje možete još detaljnije prilagoditi rasvjetu, među ostalim stvarima poput biranja različitih profila koje možete spremati na memoriju same tipkovnice koja podržava i personalizirano mapiranje tipki.

 

Thermaltake Argent K5 4

Vrh ponude od Thermaltakea ima i okolno pozadinsko osvjetljenje, a debljina zahtijeva korištenje podrške za zapešće.

 

Tipkovnica ima noge sa stražnje strane koje omogućuju dva nivoa nagiba, a iskustvo upotpunjuje i dodatan oslonac za zapešće s vrlo mekanom pjenom i površinom od umjetne kože. Dok će vam se u ovim toplijim danima dlanovi više znojiti radi kože, puno se lakše čisti od mesh tkanine. Oslonac je magnetiziran te se lagano drži za ostatak tipkovnice kao upotpunjen set.

Tu su i medijski gumbi u gornjem desnom kutu koji su također osvijetljeni te služe vrlo očitoj svrsi. Istaknuli bismo samo valjak u kutu koji standardno služi za kontrolu glasnoće, a može se pritisnuti za dodatnu funkciju. Sve gumbe moguće je personalizirati, no malo nas je iznenadilo da valjak morate koristiti primanjem s dva prsta umjesto jednostavnim “guranjem” kao na ostalim tipkovnicama, poput Level 20 modela.

 

Thermaltake Argent K5 3

Uz multimedijske tipke tu je i jedinstven valjak za kontrolu glasnoće kojeg možete i reprogramirati.

 

Za kraj, spomenimo još i same switcheve. Tipkovnica koristi MX Cherry switheve, a mi smo na test dobili Speed Silver verziju. Alternativno, tipkovnica se nudi i s taktilnim plavim switchevima. Speed Silver switchevi specijalni su po tome što imaju linearnu putanju pritiska poput crvene varijante, no puno ranije reagiraju na pritisak sa svega 1,2 mm dubine tako da se i vaše naredbe ranije registriraju.

 

Thermaltake Argent K5 2

Više informacija

  • Model: Argent K5 RGB
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Kvaliteta: 5
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Thermaltake
  • Tip prekidača: Cherry MX Speed Silver
  • Deklarirani rok trajanja tipaka: > 50 milijuna
  • Dimenzije i masa: 1,4 kg
  • Ostalo: Dodatne tipke, alat za vađenje tipki, oslonac za zapešće
  • Ustupitelj i cijena: ThermalTake, Cijena: 1.450,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Thermaltake Argent K5 RGB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Thermaltake Argent K5 RGB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.