Logitech G915 TKL Lightspeed

Logitech G915 TKL Lightspeed

Može li bolje

Ako želite uistinu premium proizvod, ovo je definitivno jedna od tipkovnica koju biste trebali razmotriti jer osim iskustva tipkanja nudi impresivan moderan dizajn i funkcionalnost.

Logitech svoju ponudu tipkovnica zaokružuje serijom G915 koja predstavlja trenutni vrh, a riječ je tehnički o modelima jednakim kao i G815, no top ponuda donosi wireless konektivnost zahvaljujući Lightspeed tehnologiji koja osigurava jednaku kvalitetu veze kao i responzivnost (1000 Hz pooling) kakvu očekujemo od žičane veze s računalom.

Kako to biva s ostalim modelima na testu, TKL oznaka predstavlja “Tenkeyless” dizajn, odnosno tipkovnicu koja nema numerički dio gumbi. Zapravo, inače vrlo dugačka puna tipkovnica ovako je značajno smanjena te ju možemo vidjeti na dobrom dijelu stolova koji imaju i limitiran prostor za periferiju. Dodatno, TKl model također nema “G” stupac gumbi s lijeve strane tipkovnice, što je daleko poboljšalo našu preciznost s obzirom na naviku da su specijalni gumbi na lijevom rubu sada isti kao na svim tipkovnicama.

 

Logitech G915 TKL 3

Istog dizajna kao i žičana verzija, ova tipkovnica nudi dvije razine nagiba.

 

Ako ste među korisnicima Logitechove linije tipkovnica sa G stupcem, nedostatak brzog pristupa Macro naredbama možda će biti minus, no većina novih korisnika puno će se lakše naviknuti na ovaj model. S obzirom na manji prostor ove tipkovnice, maknuti su i zasebni gumbi za mijenjanje profila koji su sada alternativna funkcija F1 - F4 gumbi. Ovo je manja žrtva s obzirom na to da se profili generalno ne moraju mijenjati toliko često da vam treba odvojeni set gumbi samo s tom funkcijom.

U gornjem lijevom dijelu sada su gumbi za mijenjanje između Bluetooth i Lightspeed konekcije, a pored njih su gumbi za aktiviranje Game moda, kao i kontrolu same svjetline tipkovnice. U sredini je sama antena za Lightspeed tehnologiju, a s desne strane imamo standardne multimedijske tipke kao i na G815 modelu s jednakom osjetljivošću na pritisak.

Veliki plus po nama je taj da je tipkovnica zadržala valjak za kontrolu glasnoće koji je svakako najiskorišteniji dodatni gumb na tipkovnici, metalnog dizajna i vrlo lakog korištenja tako da jednom kada se na njega naviknete, nećete se moći prebaciti na tipkovnicu koja nema sličnu funkcionalnost.

 

Logitech G915 TKL 2

Dodatni set tipki kontrolira sve potrebne opcije s obzirom da tipkovnica može biti spojena na više Bluetooth sustava.

 

Tipkovnica je iznimno čvrstog dizajna s efektom brušenog metala tamno sive boje koji pristojno prikriva otiske gumba. Donja strana tipkovnice je plastična, a iako je sve toliko tanko, i dalje ima mjesta za utor u koji možete pospremiti USB receiever kada tipkovnicu negdje nosite sa sobom. Tipkovnica naravno ima i dvije razine nagiba za idealnu poziciju, no dolazi bez ikakve podrške za zapešće, što je po nama mali promašaj s obzirom na samu cijenu tipkovnice.

Optimizirajte klikanje aplikacijom

Tako dolazimo do samog osvjetljenja koje unatoč napajanju preko baterije nudi vrlo žarko i pregledno iskustvo, osjetno bolje od dijela konkurentskih tipkovnica. Dijelom to može zahvaliti i dizajnu s visokim kontrastom pa pojedini znakovi na tipkama dolaze do još većeg izražaja. Osvjetljenje se naravno može prilagoditi vlastitim željama jer je svaka tipka osvjetljenja zasebno, a  najbolji način je korištenje njihove aplikacije za gaming periferiju.

Osim rasvjete, možete personalizirati spomenuta četiri različita profila, kao i postavljati Macro naredbe, a aplikacija vam nudi i dodatne podatke o vašoj tipkovnici. Ne zaboravite da se ova tipkovnica može povezati na više uređaja za brzo prebacivanje, primjerice ako uz računalo koristite i laptop.

Za kraj, pogledajmo još samo tipkanje i switcheve. Ova tipkovnica došla je sa GL Clicky tipkama i apsolutan je gušt tipkati tekst na njoj bez obzira što kolege misle. Klikavost je jasna, no utišana do razine da ako u uredu pustimo glazbu neće biti toliko naporno ljudima oko vas, no ako ima osjetljivijih kolega, neće biti sretni s ovom tipkovnicom pored vas. Ovdje će biti izazov s obzirom da su switchevi jedinstveni za Logitech, što uključuje i same tipke.

 

Logitech G915 TKL 5

POGLEDAJTE KOMPLETAN USPOREDNI TEST MEHANIČKIH TIPKOVNICA

SUPUTNIK ZA DUGE STAZE

Iako je odabir dobre mehaničke tipkovnice težak s obzirom na ogromnu ponudu, imajte na umu kako će vam moći služiti i desetljeće uz malo održavanja.

Više informacija

  • Model: G915 TKL Lightspeed
  • Ukupna ocjena: 4,8
  • Kvaliteta: 5
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: Logitech
  • Tip prekidača: Logitech GL-clicky
  • Deklarirani rok trajanja tipaka: > 70 milijuna
  • Dimenzije i masa: 0,8 kg
  • Ostalo: Lightspeed tehnologija
  • Ustupitelj i cijena: Logitech, Cijena: 1.670,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Logitech G915 TKL Lightspeed

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Logitech G915 TKL Lightspeed - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.