DJI Osmo Action 3 Standard Combo - 1.0 out of 5 based on 1 vote
DJI Osmo Action 3 Standard Combo

DJI Osmo Action 3 Standard Combo

Uvijek spremna za akciju

Nova kamera riješila je sve probleme koje je Action 2 imao, a tu su i novi modovi snimanja koji će kameru staviti na nišan akcijskih sportova

Malo guglanja brzo će vam reći nekoliko specifičnih minusa kod Action 2 kamere koju je DJI sada zamijenio novim modelom 3. DJI je po nama riješio sve probleme, a s atraktivnim načinima snimanja te atraktivnom cijenom novog modela, svakako ga vrijedi uzeti u obzir.

S modelom 3 se Osmo Action akcijska kamera vraća u nešto veće dimenzije te sada podržava veći zaslon straga i manji sprijeda. Kameru možete kontrolirati i s prednjeg zaslona koji nudi lagan pristup najbitnijim funkcijama koje se pregledaju prije početka snimanja. Vanjski dizajn se najviše razlikuje od konkurencije po kružnoj prednjoj leći koja se može skidati za stavljanje aftermarket rješenja, za zamjenu ako se ošteti ili za jednostavno čišćenje. Na vrhu kamere imate veći gumb za početak snimanja ili za slikanje, a kada je ugašena, pritiskom će se upaliti i odmah početi snimati. Ponovnim pritiskom staje snimanje i kamera se gasi ako ju ne prekinete unutar tri sekunde. Gumb s lijeve strane pokreće kameru u klasičnom smislu za početak rada sa svim opcijama dostupnima prije početka snimanja. Opcija ima dosta, a s obzirom na 4:3 senzor od 12 megapiksela, imate mogućnost snimanja do 4K rezolucije pri 120 FPS sa standardnom RockSteady elektronskom stabilizacijom koja smanji aktivnu površinu senzora da kompenzira za trešnju. Imajte na umu da to smanjuje i maksimalni kut gledanja. U svakom slučaju, imate opciju širokokutnog pogleda ili „standardnog” užeg pogleda koji ispravlja rastegnute kutove slike. Spuštanjem na 4K 60 FPS, dobivate i ultraširoki kut gledanja s pogledom od 155° što je svakako impresivno, ako vam ne treba stabilizacija. Osim s 4K, kamera može snimati s 2,7K i 120 FPS, kao i FullHD pri 240 FPS-a za impresivan slow-motion ako ima dovoljno danjeg svjetla.

djiOsmoAction3 2

Veliki gumb omogućuje brzi početak snimanja, a kada je kamera ugašena, pritiskom će se odmah upaliti i snimati.

 

Brzo punjenje baterije

Ako vam nije potrebno puno FPS-a, kamera ima nekoliko dodatnih opcija stabilizacije. Prvi je HorizonSteady (45°). Ovaj mod, kako i naziv kaže, drži horizont potpuno mirnim bez obzira na to kako se kamera naginje, do najviše 45° na svaku stranu, nakon čega se prebacuje u vertikalni video. Ovaj mod radi u svim rezolucijama na 60 FPS-a ili manje. Spuštanjem na 2,7K rezoluciju i 60 FPS-a ili manje dobivate i HorizonBalancing opciju koja funkcionira tako da je horizont uvijek ravan i stabiliziran, bez obzira kako okrećete kameru. No, ovaj mod osjetno croppa ukupan pogled na „standardnu” razinu u izborniku. Kamera ima tri mikrofona na sebi, dva sprijeda ukomponirana u branding modela, dok se treći nalazi ispod kućišta za negiranje šumova. Ima solidne performanse u umjereno vjetrovitim uvjetima (u kojima smo ih i mi isprobali) te zvukovi ostaju čisti.

Što se samog montiranja tiče, na dnu kamere je kućište magnetizirano s dvije priključne točke. U kutiji dobivate i nastavak koji se hvata za ovaj dio kamere, neće se odvojiti bez vaše intervencije ili težeg pada, a omogućuje povezivanje s dodacima standardnim za GoPro, tako da je lagano naći dodatke poput držača i mountova. U kutiji dobivate i dodatnu kutiju za kameru koja, osim zaštite, omogućuje i vertikalno montiranje kamere na nastavke.

djiOsmoAction3 1

 

Za kraj, spomenimo dvije velike prednosti ove kamere za koje se DJI pobrinuo. Prvo, ovo je vjerojatno jedina akcijska kamera koja se neće pregrijati za vrijeme snimanja 4K 60 FPS-a u statičnim uvjetima, što može biti veliki plus, ovisno o vašem razlogu kupnje. Drugo, ima vrlo brzo punjenje baterije sa svojim punjačem od 30 W, koji može bateriju napuniti do 80% u 20 minuta. Mi smo punili Samsungovim brzim punjačem koji je također imao vrlo slične rezultate, što je svakako veliki plus ako morate napuniti bateriju u zadnji čas ili ju dopuniti između snimanja.

Više informacija

  • Model: Osmo Action 3 Standard Combo
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 4
  • Dodatna oprema: 5
  • Proizvođač: DJI
  • Kompatibilnost: iOS, Android, PC
  • Senzor: 4:3, 1/1,7” CMOS, 12 MP
  • Format video snimanja: MP4, H.264 / HEVC, 130 Mb/s
  • Maksimalna video rezolucija: 4K (4:3) 60 FPS / 4K (16:9) 120 FPS / FullHD (16:9) 240 FPS
  • Maksimalna rezolucija fotografije: 12 MP
  • Mreža: Wi-Fi (2.4/5 GHz), Bluetooth
  • Ostalo: 2,25” touchscreen straga, 1,4” touchscreen sprijeda, Dodatne mogućnosti snimanja poput Hyperlapsea i Timelapsea s ekstra izbornicima
  • Dimenzija / Masa: 70,5 x 44,2 x 32,8 mm / 145 g
  • Plus: Riješen problem pregrijavanja, cjenovno konkurentan, kompatibilan s GoPro mount sustavom
  • Minus: Niže rezolucije snimanja sa stabilizacijom
  • Ustupitelj i cijena: AVITEH Audio Video Tehnologije, www.aviteh.hr, Cijena: 371,49 €
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za DJI Osmo Action 3 Standard Combo

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

DJI Osmo Action 3 Standard Combo - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.