Ukradeni mobitel!

Ukradeni mobitel!

Pozdrav,

nedavno sam izgubila ili su mi ukrali mobitel! Prijateljica mi je rekla da postoji aplikacija McAfee za pronalaženje mobitela, no nisam je uspjela postaviti na moj novi mobitel. Rekla mi je da aplikacija šalje sliku lopova ako ga netko pokuša otključati pogrešnim pinom, no kada sam sama isprobavala tu opciju nije mi uspjelo.

Možete li mi opisati što trebam napraviti da mi ta značajka proradi?

Marija 

Pozdrav,

McAfee aplikacija će vas voditi kroz postupak postavljanja većinu vremena. Nakon prvog pokretanja prvo će vas tražiti dopuštenja koja morate omogućiti u potpunosti.

Screenshot 20190418 123427

Kliknite na Pristupačnost te postavku McAfee Security postavite na Uključeno, zatim kliknite na Prikazivanje preko drugih aplikacija, te ponovno postavku McAfee Security postavite na Uključeno. Sada još ostaje Potrošnja, čiju postavku pored McAfee Security također postavite na Uključeno.

Sada otiđite na Obavijesti te tamo morate riješiti neke stavke. Kliknite na Registrirajte se, zatim na Omogući dopuštenja. Sada će vas tražiti email i morate upisati novu lozinku koja će se koristiti za McAfee račun te izmislite novi šesteroznamenkasti PIN. 

Na početnom ekranu aplikacije kliknite na ikonicu Zaštita od krađe, zatim na Uključite.  Nakon dozvoljenih traženih dopuštenja klikite na Kamera protiv krađe. Na ovom ekranu kliknite na link "web-račun" koji vas vodi na McAfee web stranice te vas traži ranije postavljen PIN za njihove usluge. Ovdje klinite na opciju "Kamera protiv krađe".

Screenshot 20190418 123623

Od sada, kada netko pokuša otključati vaš mobitel krivim uzorkom ili pinom 3 puta za redom, kamera će ga snimiti i poslati na vaš mail njegovu sliku.

Screenshot 20190418 130448

mail 1

Naravno, uz online pristup McAfee web stranicama s nekog drugog uređaja tj. računala, moći ćete i locirati vaš mobitel te na njega puštati zvukove vrištanja.

Razmotrite i druge opcije zaštite mobitela poput Googleove usluge "Find My Phone" tako da pristupite web adresi " https://myaccount.google.com/intro/find-your-phone" te se prijavite na vaš Google/Gmail account.  No ukoliko vam je uključena dvostruka autentifikacija za prijavu na gmail, a nemate mobitel sa kojim verificirate tu prijavu, to može biti nezgodno. Stoga se osigurajte da se možete prijaviti na Google account s nekim drugim uređajem do kojeg uvijek možete doći. To može biti vaše kućno računalo, laptop, tablet, drugi mobitel i sl.

Screenshot 20190418 124438

Imate li Samsungov mobitel, Samsung ima vlastito riješenje "Find My Mobile" koje također možete razmotriti kao zaštitu.

Prey aplikacija je namijenjena laptopima, desktopima te mobitelima, a besplatna inačica vam omogućuje postavljanje područja, pa ćete primiti upozorenje kada uređaj izađe van podešenog područja, te pregled GPS lokacije uređaja, fotografiranje lopova i aktiviranje daljinskog zaključavanja. Ograničani ste na tri uređaja po jednom besplatnom računu.

Avast Mobile Security ima nekoliko značajki koje zahtijevaju posebno spominjanje. Prvo je daljinsko slušanje. Vaš ukradeni uređaj možete pozvati s drugog broja i slušati njegovu okolinu. Zaslon vašeg telefona će ostati crn pa lopov nema pojma da postoji aktivan poziv. Druga opcija vrijedna spomena je da možete primiti obavijest o praznoj bateriji. Ta obavijest služi kako biste saznali je li netko punio i koristio vaš uređaj. Omogućuje vam da smanjite broj alarma i fotografija koje ste postavili kako biste što duže uštedjeli bateriju. Aplikacija je besplatna, no morat ćete se pretplatiti kako biste dobili pristup svim značajkama za zaštitu od krađe.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.