Snimanje zaslona OBS Studio aplikacijom

Snimanje zaslona OBS Studio aplikacijom

Pozdrav redakciji,
Postoji li jednostavan način snimanja aplikacija s ekrana računala?

Nekada davno koristio sam aplikaciju koja je to mogla i snimala je u flash formatu. No danas je teško čak i pogledati snimljene materijale jer je flash zastario.

Volio bih od vas čuti neko ekonomično rješenje, da ne trebam kupovati nekakve skupe kartice jer znam da se i to nudi na tržištu.
Nadam se da ne smetam previše.

Lijep pozdrav i svako dobro,

Željko

 

Pozdrav Željko,

Sjećamo se nekoć moćnog FlashBack recordera koji je imao zanimljivo rješenje stvaranja malenih videa. On postoji i danas te ga možete isprobati u 10-dnevnom trial periodu s web stranice: https://www.flashbackrecorder.com/. Inače košta 39 €. Nismo ga isprobali.

Stoga ćemo vam predložiti jedno drugo softversko i besplatno rješenje. Riječ je o OBS Studio aplikaciji koju preuzmete s linka: https://obsproject.com/.

Ta aplikacija može, osim snimanja videa, vaš događaj uživo prenositi. Ima pregršt mogućnosti, poput snimanja zvuka s mikrofona, kao i snimanje zvuka koji vi čujete s računala. Može snimati kompletan desktop ili samo prozor određene aplikacije. Čak možete u neki kut ekrana ubaciti sliku s kamere vašeg laptopa ili drugog izvora.

 

obs2

Prvo pod sources odaberite vaš monitor

 

Mogućnosti su mu stvarno velike, stoga je poželjno pogledati video s uputama kako koristiti OBS studio, pa ako se niste snašli iz prve, potražite neke od videa koji će vam pomoći u savladavanju prvih koraka s aplikacijom. Link na razne YouTube tutorijale je: https://bit.ly/OBSupute.

Dobro je znati kako OBS Studio podržava razne filtre zvuka, pa tako možete postaviti Noise Gate koji u biti ima sve što bi jedan ozbiljan softver za snimanje trebao imati. A ako vam treba jednostavna aplikacija, možete ga podesiti tako da, kada ga otvorite i kliknete record, on jednostavno počne snimati vaš desktop. Podržava snimanje u .mkv formatu, kao i u .mp4 formatu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.