iRobot Roomba robotski usisivači - 5 cjenovno pristupačnijih alternativa - 5.0 out of 5 based on 1 vote
iRobot Roomba robotski usisivači - 5 cjenovno pristupačnijih alternativa

iRobot Roomba robotski usisivači - 5 cjenovno pristupačnijih alternativa

Koji robotski usisavač odabrati

Robotski usisavači kategorija je koja i dalje doživljava nevjerojatnu ekspanziju. U proteklih 20 godina tehnologija je podosta uznapredovala i sada postoji ogroman raspon modela na tržištu.

Jedan od najrazvikanijih proizvođača je američki iRobot za čije ćete robotske usisavače morati posegnuti u džep. U ovom članku predstavljamo vam pet zanimljivih jeftinijih alternativa za poznatu Roomba seriju robo usisavača.

 

Vileda VR 102 2

Vileda VR 102

Još jedan od iznimno pristupačnih modela dolazi iz tvrtke specijalizirane za čistače podova. Njihov osnovni model nudi 90 minuta usisavanja u jednom prolazu, a radi u tri načina rada: spiralnom, cik-cak i automatskom. Budući da nema napredne senzore za navigaciju, po prostoru se kreće nasumičnim načinom. Na svom obrubu ima odbojnike koji absorbiraju udarce. Vileda VR 102 može prelaziti preko rubova tanjih tepiha i tepisona, pogodan je za parkete i pločice, ali ne i deblje tepihe. Može savladati pragove visine 1,5 cm. Njegove su prednosti velika posuda za prašinu od 500 ml i veći usisni otvor, pa nešto brže prolazi kroz prostor. Uz tipku za paljenje Vileda nudi i tihi mod rada ispod 60 db. Usisavač nema bazu, već se puni putem punjača sličnog onima za mobilne telefone.

Tip navigacije: nasumični

Kapacitet spremnika: 500 ml

Baterija: 2200 mAh

Dimenzije: 320x320x80 mm

Cijena:1.099,00 kn


Severin Chill RB7025

Severin Chill RB7025

Istaknute funkcije Severinovog predstavnika u početnoj kategoriji robota vezane su više uz način čišćenja nego pametne funkcije. Ponovno se radi o bazičnom modelu bez naprednih senzora za mapiranje prostora. Chill ima razmjerno velik spremnik za prašinu od 350 ml, dvije prilično dugačke četke kako bi se lakše čistilo u kutovima prostorija. Dodatna prednost je visina od samo 7 cm što je odlično za usisavanje ispod namještaja. Severinov robotski usisavač ima gumene odbojnike kako se ne bi oštetio namještaj prilikom čišćenja. Postoji tri načina rada, a navigacija kroz prostor mu je nasumična. Ima autonomiju za otprilike 90 minuta rada, što će biti dovoljno za oko 80 kvadrata prostora. Severin nema bazu, nego žičani punjač, a s gornje strane je LED ekran koji pokazuje status uređaja. Senzori ga štite od pada sa stepenica ili balkona.

Tip navigacije: nasumični

Kapacitet spremnika: 350 ml

Baterija: nije istaknuto

Dimenzije: 310x310x70 mm

Cijena: 1.049,00 kn


ecovacs slim2

Ecovacs Deebot Slim2

U skladu sa svojim imenom, Ecovacsov model je vrlo tanak i sa 57 mm visine pogodan je za čišćenje ispod namještaja poput ormara i dvosjeda ili trosjeda koji se nalaze na nogicama. Iako ima neke pametne feature, radi se o basic modelu robotskog usisavača koji ima nasumičnu navigaciju. S baterijom od 2600 mAh ima autonomiju oko 110 minuta, dok je vrijeme punjenja 4 sata. Radi u tri moguća moda rada: automatskom, čišćenje određenog mjesta i rubnom načinu. Kapacitet posude za otpad je 320 ml. Ovaj usisavač pogodan je za čišćenje dlaka, prašine i komadića otpada. Budući da se dvije rotacijske četke nalaze na prednjem dijelu uređaja i usmjeravaju nečistoće u usisni otvor, druga polovica u istom prolazu usisavača može krpom koja dolazi uz njega obrisati podove. Od senzora, Ecovacs Deebot Slim2 ima detektor prepreka i mekane odbojnike kako bi izbjegavao i zaštitio namještaj. Tu je i senzor za stepenice koji štiti od pada uređaj. Upaliti ga možete tipkom na usisavaču, putem daljinskog ili mobilne aplikacije. Daljinski upravljač i aplikacija omogućuju i upravljanje smjerom robota, a na mobitelu možete vidjeti i status baterije. Kada je baterija prazna, usisavač se vraća na postolje na punjenje.

Tip navigacije: nasumični

Kapacitet spremnika: 320 ml

Baterija: 2600 mAh

Dimenzije: 310x310x57 mm

Cijena: 1.299,00 kn


Sencor SRV 1000SL

Sencor SRV 1000SL

Bazični i ujedno najjeftini trenutačno dostupni model robotskog usisavača dolazi od Sencora. Proizvođač inače ima i neke jače modele, koji se razlikuju najviše po tehnologiji. Sencor SRV 1000SL ima prednje senzore protiv sudara i senzor koji štiti od pada s visine. Čišćenje radi u nasumičnom modu rada, što znači da će nekoliko puta proći i preko istih površina. Sencorov usisavač odradit će svoju osnovnu zadaću usisavanja prostora, no radi se o rudimentarnom robo primjerku bez dodatnih pametnih funkcija. Pokreće se pritiskanjem power tipke na uređaju, a od dodatnih benefita ima prostor za krpu na stražnjem dijelu uređaja kojom u istom prolazu briše pod. Status baterije vidljiv je na indikatoru na kućištu. Nema mogućnost vraćanja na bazu, ali njegova glavna prednost je iznimno niska cijena.

Tip navigacije: nasumični

Kapacitet spremnika: 200 ml

Baterija: 1500 mAh

Dimenzije: 280 × 280 × 75 mm

Cijena: 697,09 kn

 


H. Koening SWRC90

H. Koening SWRC90

H. Koening ima sličan dizajn kao ostali modeli iz kategorije s dvije četke na prednjoj strani uređaja i prostorom za krpu od mikrofibre iza, s tim da SWRC90 ima posudu za vodu od 150 ml koja konstantno vlaži krpu. Uređaj dolazi s neobičnim okruglim daljinskim upravljačem, a može se programirati sa do sedam različitih razdoblja čišćenja u tjednu. Ima četiri načina rada, a uređaj ima nešto što zovu "optimized space management" što mu omogućuje optimizirano kretanje po prostoru. Uz nekoliko ugrađenih senzora detektira prepreke i prazne prostore. Može ga se upaliti putem tipke na uređaju ili uz priloženi daljinski upravljač. Na njemu je dodirni LCD ekran s osnovnim informacijama. Uz SWRC90 dobivate i virtualni zid da se određeni dio prostora blokira za prolazak usisavača. H. Koening swrc90 radi do 90 minuta i sam se vraća na postolje kada je baterija slabija. Za potpuno punjenje potrebno mu je između tri i pet sati.

Tip navigacije: nasumični

Kapacitet spremnika: 200 ml

Baterija: 1500 mAh

Dimenzije: 280 × 280 × 75 mm

Cijena:799,00 kn

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

iRobot Roomba robotski usisivači - 5 cjenovno pristupačnijih alternativa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.