Božićni palac gore za kupnju: Koji pametni sat kupiti?

Božićni palac gore za kupnju: Koji pametni sat kupiti?

Pet smartwatch odabira

Probrali smo pet ponajboljih trenutačno dostupnih pametnih satova na našem tržištu koji pokrivaju lifestyle i fitness podkategorije.

Pametni su satovi, nakon mobitela, najznačajniji dodatak vašoj kolekciji uređaja jer ne samo da proširuju mogućnosti i ubrzavaju pogled na notifikacije, već i otključavaju brojne fitness funkcije zahvaljujući naprednom praćenju tjelesnoga stanja. Brojanje koraka tek je početak jer moderni satovi mogu sve od mjerenja otkucaja srca i zasićenosti kisikom do praćenja tlaka ili tjelesne kompozicije. Svatko može naći nešto za sebe, bilo da je riječ o cijeni, funkcionalnosti ili, naravno, dizajnu. Svi satovi koriste snažne OLED zaslone koji ih čine vrlo atraktivnim nakon što se spoje s raznolikim licima.

pro tip pametni satovi

 


Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7

Za: Najnovija verzija najprodavanijeg sata na svijetu dolazi više kao osvježenje serije, a ne njena revolucija, ali dizajnerski donosi značajan upgrade u obliku većega zaslona koji ostaje u kućištu istih dimenzija. Drugim riječima, značajno je smanjen crni obrub kakav prati pametne satove od njihova začetka te Appleovom modelu daje uistinu premium izgled. Uz novi zaslon tu je naravno i ogromna lista aplikacija i mogućnosti koje Apple nudi ekskluzivno za svoj ekosustav, a uz pretplatu dobivate i virtualnog trenera koji vam pomaže u vježbanju od kuće.
Protiv: Problem koji ove satove prati od početka ostaje, a to je vrlo kratko trajanje baterije od otprilike 18 sati na jednom punjenju.
Zaslon: LTPO OLED, 484 × 396 piksela
Dijagonala: 1,9”
Trajanje baterije: Do jednog dana
Sustav: WatchOS
Debljina i masa: 10,7 mm, 39 g
Viđeno u: istore.com.hr
Cijena: 3.679,00 kuna

 


Huawei Watch GT 2
Huawei Watch GT 2

Za: Sat koji je već dulje vrijeme na tržištu i dalje ostaje idealna preporuka za one željne jednostavnog uređaja koji će im pratiti svu bitnu fizičku aktivnost i mjeriti otkucaje bez kompliciranog sustava koji ionako neće koristiti. Jednostavan LiteOS koji je Huawei za to dizajnirao osigurava do tjedan dana rada sata bez problema, a da vam pritom cijelo vrijeme prati otkucaje srca, kvalitetu sna i druge detalje, kao i tjelovježbu s GPS praćenjem (primjerice trčanja). Detalje u konačnici možete pogledati na mobilnoj aplikaciji s atraktivnim i preglednim dizajnom.
Protiv: Oni koji vole veću slobodu sustava bit će razočarani limitima i predefiniranim licima koja možda nisu po svačijem ukusu.
Zaslon: OLED, 454 × 454 piksela
Dijagonala: 1,39”
Trajanje baterije: Do tjedan dana
Sustav: LiteOS
Debljina i masa: 10,7 mm, 41 g
Viđeno u: Elipso.hr
Cijena: 999,00 kuna


Garmin Venu 2
Garmin Venu 2

Za: Garmin se s VENU serijom ozbiljno ubacio u cijelu OLED priču pametnih satova. Ona svojim mogućnostima prati Vivoactive modele, ali s ukomponiranim OLED zaslonom. On satu nudi puno detaljniji i atraktivniji izgled u tamnijim uvjetima te bismo ga svakako preporučili ako se vaše tjelovježbe odvijaju primarno u zatvorenome. Osim brojnih praćenja tjelesnih aktivnosti u kojima će svatko pronaći nešto za sebe, satom možete pratiti i zasićenost krvi kisikom kao i otkucaje te kvalitetu sna i druge detalje, a imate i animirane trenere koji će vam pokazati ispravne vježbe.
Protiv: Zbog OLED zaslona baterije na Garminovim satovima kraće traju, a dodatno će vas na premišljanje nagnati i njegova cijena u usporedbi s konkurencijom.
Zaslon: AMOLED, 416 × 416 piskela
Dijagonala: 1,3”
Trajanje baterije: Do dva dana
Sustav: Garmin OS
Debljina i masa: 12,2 mm, 49 g
Viđeno u: Links.hr
Cijena: 2.399,00 kuna


Samsung Galaxy Watch4

Samsung Galaxy Watch4

Za: Samsung je izbacio novi model pametnoga sata kojemu je, kao i uvijek, nadodao poneku novu funkcionalnost. Sada se već postojećem mjerenju koraka, otkucaja srca, zasićenosti kisikom, tlaka krvožilnog sustava i EKG-a nadodaje mjerenje tjelesne kompozicije koja će vam pružati bolji uvid u stanje vašega fitnessa. Osim toga, Samsung je za ovaj sat zajedno s novim OS-om, sada baziranim na Googleovoj platformi sa Samsungovim dizajnom, izbacio potpuno novi i moderan čipset koji osigurava rad bez zastajkivanja, tako da podržava veći broj aplikacija.
Protiv: Baterija unatoč svemu i dalje traje oko jednog dana aktivnog korištenja, a možete proći sa do dva dana umjerenog rada bez always-on funkcije.
Zaslon: AMOLED, 450 × 450 piksela
Dijagonala: 1,4”
Trajanje baterije: Do dva dana
Sustav: WearOS, OneUI
Debljina i masa: 9,8 mm, 30,3g
Viđeno u: Elipso.hr
Cijena: 1.399,00 kuna


Xiaomi Amazfit GTS 2

Xiaomi Amazfit GTS 2

Za: Vrlo atraktivan sati koji svoj AMOLED zaslon stavlja na prvo mjesto. Kućište sata je minimalno, a sprijeda ima zakrivljeno staklo sa 1,64-inčnim pravokutnim dizajnom. To ga čini nešto manjim i idealnim za uža zapešća. Unatoč tome, zatvoreni sustav omogućuje vrlo dugo trajanje baterije za one koji ne žele sat puniti svaki dan. Pratit će vas u rekreaciji te voditi bilješke vaših otkucaja srca i GPS-a, a sve detalje možete vidjeti u njegovoj mobilnoj aplikaciji. Kako smo rekli, sustav je zatvoren pa imate samo njihova lica, izbor kojih ipak ima dovoljno da svatko nađe neko koje bi mu se dopalo.
Protiv: Preciznost mjerenja koje senzori sata nude nije na najvišoj razini pa će biti nekih odstupanja, no za casual rekreaciju sat nudi i više nego dovoljno informacija.
Zaslon: AMOLED, 348 × 442 piksela
Dijagonala: 1,65”
Trajanje baterije: Do tjedan dana
Sustav: Amazfit OS
Debljina i masa: 9,7 mm, 24,7 g
Viđeno u: hgspot.hr
Cijena: 539,00 kuna

(Stranica 1 od 6)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 6)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju: Koji pametni sat kupiti? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.