Mobilni igre dominira zaradom u gaming industriji, slijede konzole i PC

Mobilni igre dominira zaradom u gaming industriji, slijede konzole i PC

Prihodi od zarade na mobilnim igrama dominiraju gaming tržištem i zamjetno su veći od prihoda koji se ostvaruje kroz igre na konzolama i računalima.

Veliki hitovi i brojni naslovi na svima dostupnoj platformi, pametnom telefonu, probili su barijeru od 50 milijardi dolara, dok se prema statistikama koje je u svojoj analizi tržišta do 2019. godine objavio Gamingscan, konzole su blizu sa skoro 49 milijardi dok su brojevi za PC nešto skromniji s 35,7 milijardi dolara prihoda. Zanimljivo je da u isto vrijeme većina developera ipak razvija igre za računala, no mogući razlog takvoj statistici je i u veličinama timova koji su potrebni da bi se razvio jedan računalni AAA naslov u odnosu na tim za kvalitetnu mobilnu igru.
Najveći dio zarade stiže iz prodaja unutar igre, čak 40%, dok je značajan i udio prihoda koji stižu kroz video reklame unutar igara. Očekivano, trenutačni lider u prihodima je iOS platforma, međutim očekuje se da bi se to do 2023. godine moglo promijeniti u korist Androida. Igre koje najviše zarađuju, podaci su iz travnja prošle godine, su League of Legends na PC, Mortal Kombat 11 na konzolama i Honour of Kings na mobilnim platformama. Najveće tržište je SAD, gdje Clash of Clans i Fortnite imaju najveći rast.

gaming uvidi 2
Ono što je zanimljivo i zapravo potvrđuje dominaciju mobilne ekipe je prokaz najprofitabilnijih tvrtki u kojoj vodi Tencent koja radi spomenuti Clash of Clans. IZVOR: GamingScan


Prema predviđanjima NewZoo koje je koristio GamingScan u analizi, sa 139 milijardi dolara vrijednosti gaming segment bi se 2022 trebao približiti 200 milijardi dolara.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Mobilni igre dominira zaradom u gaming industriji, slijede konzole i PC - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.