Izvor: http://global.samsungtomorrow.com/samsung-launches-950-pro-ssd-leading-the-mass-market-into-enterprise-quality-memory-solutions/

Samsung predstavlja novi SSD, 950 Pro

Južnokorejski tehnološki gigant, Samsung, objavio je kako na tržište uskoro stavlja prvi prodajni m.2 NVMe SSD. Njihov novi SSD, model 950 Pro, očekuje se da će izaći 15.listopada. Dolazit će u dvije verzije: 256GB i 512 GB.

Oba dva modela koriste m.2 i pružat će mogućnost uključenja izravno u matičnu ploču koja podržava NVMe protokol, većinom za Intelove Z97 i Z170 čipsete, navodi službena stranica

Podržava m.2 2280 oblik formata, što će predstavljati problem s kompatibilnošću za notebook. Za sada proizvođači poput Lenova, Della i HP-a podržavaju PCIe m.2 driveove u manjim veličinama, kao 2240 i 2260. No, izgledno je da će se to promijeniti u budućnosti.
Oba dva modela dolaze s UBX kontrolerom, njihovom 3D V-NAND tehnologijom za bolju izdržljivost i performanse te Samsung Magician SSD toolbox softverom. Dostupnost će također biti bolja, pošto će ovaj SSD imati više trgovaca koji će ih prodavati. Pomalo je razočaravajuće da dolaze u ovako niskim kapacitetima, no svestrani Samsung je najavio model od 1TB sljedeće godine. Oba modela imaju garanciju od pet godina, AES 256-bit enkripciju i PCIe 3.0 x4 sučelje. Veći model će koštati 350 američkih dolara, dok manji 200 dolara.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavlja novi SSD, 950 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.