Shuttle predstavlja svoje najmanje mini računalo, XPC Nano

Shuttle predstavlja svoje najmanje mini računalo, XPC Nano

Na tržištu postoje već mnogobrojna mini računala raznih proizvođača, kao što je Zotac ZIBox, MSI-ev Cubi, Lenovov Stick 300 itd.

Kompanija Shuttle radi na ovom tržištu već nekoliko godina, predstavivši krajem listopada tri mini računala (SH170R6, DH170 i XH170V).

Ni svega mjesec dana kasnije predstavljaju XPC Nano, koje je stvoreno da bude jedno od najmanjih mogućih mini računala danas, sa svojih 29 mm širine, 0,36 kg težine i volumenom od 0,5 litara, navodi službena stranica.

Shuttle mini XPC Nano 2

U njemu se nalazi stariji Broadwell procesor (Intel i3-5005U na 2 GHz), podrška za SO-DIMM memorije do 16 GB u dual-channel konfiguraciji i Intel HD graphics 5500.

Kompanija je najavila kako će izdati i više modela u XPC Nano seriji, s različitim procesorima i integriranim Intelovim grafičkim rješenjem.

Shuttle mini XPC Nano 4

Što se tiče ostalih opcija, imat će M.2 konektor za SSD, standardni 2,5-inčni drive te konekcije koje uključuju mini-DisplayPort, HDMI, USB 3.0, USB 2.0, RS-232, audio jack i RJ45 port, Intel gigabit Ethernet kontrolera.

Shuttle mini XPC Nano 3

Ova računala prodavat će se kao barebone kitovi, no kompanija je objavila kako će staviti tijekom praznika na tržište i Windows 10 računalo koje će odmah biti spremno za rad, pod imenom XPC Nano NC01UWIN10HE.

Cijena će mu biti 279 američkih dolara (oko 1.998 kn), a što se tiče informacija o dostupnosti i cijeni barebone računala, one još nisu rečene.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Shuttle predstavlja svoje najmanje mini računalo, XPC Nano - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.