Pokrenuta kampanja za mini računalo s Titan Linux OS-om

Pokrenuta kampanja za mini računalo s Titan Linux OS-om

Malo računalo odlikuje solidan hardver i specijalna verzija Ubuntu Linux operativnog sustava.

Na Kickstarteru koji je nedavno dobio i svoju vlastitu mobilnu aplikaciju, pojavio se još jedan projekt mini PC računala koje stane na dlan, donosivši solidan hardver koji će imati odlične performanse za surfanje, multimediju i igranje.

Autori projekta za realizaciju traže 19.700 dolara, a u prvih nekoliko dana skupili su za sada oko 2,600 dolara. Do kraja kampanje ostalo je još 33 dana.

Računalo pokreće osmojezgreni Exynos 5 2.0 GHz procesor uz pomoć 2 GB RAM-a, a dolazi s 64 GB ugrađenog prostora za pohranu, dok mu grafiku omogućuje četverojezgreni Mali-T628 MP6 čip.

Uređaj podržava 1080p H.264 video putem HDMI-a, a od utora su tu još 2 USB-a 3.0 ma prednjoj strani, jedan USB 2.0 na stražnjoj strani, te 1 Gbps ethernet port, dok za bežično povezivanje posjeduje Wi-Fi 150 Mbps 802.11 b/g/n.

Titan mini računalo dolazi u veličini od 9 x 5,9 x 2,8 cm, a autori ga vide pogodnim i za web servere, NAS-ove, kao i za Minecraft server.

Developeri su za računalo razvili jedinstven i potpuno nov operativni sustav pod nazivom Titan OS, za koji kažu da predstavlja posebno prilagođenu inačicu Ubuntu Linux distribucije, kojoj je glavna odlika jednostavnost korištenja, kako bi OS mogli koristiti početnici.

Korisnik će moći preuzimati sve aplikacije koje rade na "običnom" Ubuntu OS-u.

titan mini pc

Ukoliko se projekt realizira, Titan OS mini PC će krenuti s isporukom u lipnju ove godine. Može ga se naručiti putem Kickstartera za 179 dolara (1.272 kn).

Izvor: Vidi.hr

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pokrenuta kampanja za mini računalo s Titan Linux OS-om - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.