Asusovo VivoMini računalo dolazi sa Skylake procesorom

Asusovo VivoMini računalo dolazi sa Skylake procesorom

Novo Asusovo mini računalo, VC65R, sadrži modularan dizajn i tri opcije konfiguracije.

Nakon što je prošli tjedan kompanija predstavila novu matičnu ploču 970 Pro Gaming Aura, koja je ujedno i prva ploča bazirana na AMD-ovom 970+SB950 čipsetu s Nvidijim certifikatom, sada predstavlja i novo mini računalo koje, prema službenoj stranici kompanije, je najmanje mini računalo na svijetu koji može primiti do četiri 2,5-inčna SSD-a ili hard diska.

Pogonjen je najnovijim desktop-grade Skylake procesorima (i5-6400T ili i3-6100-T), dolazeći s 4 GB memorije proširivom do 16 GB (2 x SO-DIMM) i integriranom Intelovom HD grafikom.

 Asus vivomini Vc65r 3

Dizajnirani su s fokusom za širok spektar zadataka za dom ili ured. VivoMini VC65R model sadrži podršku za RAID, čime ga čini dobrim odabirom za NAS ili mini server sustav. RAID sustav daje računalu bolju brzinu u pristupu podataka i performanse, no i fleksiblnost u upravljanju podacima.

Asus vivomini Vc65r 5

Uključena je podrška za VESA-postavljanje, tako da se može postaviti na zid, a tu je i opcija postavljanja u vertikalnu ili horizontalnu poziciju.

Ovo kompaktno kućište od dvije litre dolazi s uključenim strujnim adapterom od 90 W, dok je za pitanje pohrane omogućena podrška za ugradnju do četiri 2,5-inčna drivea. Tri konfiguracijske opcije uključuju dual-storage, dual-storage s optičkim driveom i quad-storage.
Može se spajati na bilo koji monitor, televizor s HDMI ulazom ili projektorom; pa čak i proširiti jedan prozor na više ekrana.

 Asus vivomini Vc65r

Što se tiče konekcije; sastoji se od DisplayPorta, HDMI, VGA, šest USB 3.0 portova, jedan audio output jack i 4-u-1 čitač kartice. Posjeduje mogućnost jednostavne nadogradnje zahvaljujući lakom skidanju dijelova, a postoji i opcija za barebone računala, kojom bi korisnik složio komponente po svojoj mjeri.

Asus vivomini Vc65r 4

Troši 15 W pri stanju mirovanja, dok mu je glasnoća 21 dB. Pri punom radu, glasnoća iznosi 35 dB, što je malo više od polovice industrijskog standarda koji iznosi 60 dB.

Za mrežnu sposobnost, zaslužan je 802.11ac Wi-Fi, putem kojeg, u suradnji s ASUS Media Streamer i Remote Go aplikacijama, ima podršku za streamanje sadržaja ili kontrolu VivoMinia. Radi na operativnom sustavu na Windows 10 Home ili Pro. Dimenzije su mu 197.5 x 196.3 x 49.3 mm (WxDxH), dok težina iznosi 2,2 kg. Za sada nema nikakvih informacija o cijeni ili dostupnosti ovog mini računala.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asusovo VivoMini računalo dolazi sa Skylake procesorom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.