Toshibina HK4 serija SSD-ova za poslovne i podatkovne centre postala dostupna

Toshibina HK4 serija SSD-ova za poslovne i podatkovne centre postala dostupna

Toshiba je najavila HK4 seriju SSD-a, dolazeći u dvije varijante s modelima sve do 1,92 TB i 1,6 TB.

Nakon što je kompanija predstavila SG5 seriju SSD-ova ovaj mjesec, ovaj tjedan su najavili dostupnost HK4 serije.

HK4 SSD je prvi kompanijin poslovni SSD koji ima ugrađenu 15 nm MLC NAND flash memoriju za aplikacije za biznis i podatkovne centre. Novi 6Gbit/s SATA SSD fokusiran je na radnom opterećenju, dolazeći s ugrađenom niskom latencijom za visoku kvalitetu usluga.

U službenom priopćenju navodi se kako je serija HK4R za intenzivno čitanje dostupna u kapacitetima do 1,92 TB s niskom potrošnjom energije, postajući pogodan za poslovne aplikacije poput web servera, podatkovnih servera itd.

HK4E serija namijenjena je omjeru vrijednost-izdržljivost, dolazeći u modelima od 200, 400, 800 i 1600 GB. Uzastopna brzina čitanja za sve modele iznosi 500 MB/s, dok nasumično čitanje 75 KIOPS-a. Uzastopna brzina pisanja iznosi 270 MB/s (za 200 GB), dok za tri ostala 480 MB/s. Također, nasumično pisanje je 20 KIOPS-a (za 200 GB), dok je za tri ostala 30 KIOPS-a. Težina im iznosi 60 grama.

HK4 serija je prva kompanijina serija SATA SSD s podrškom za opcionalnu Trusted Computing Group (grupa formirana od strane AMD-a, HP-a, IBM-a, Intela i Microsofta) poslovnu enkripciju, a dolazi i s kompanijinim QSBC error tehnologijom, koja ispravlja pogreške u kodu.

Opremljen je s jamstvom od pet godina. Samo-enkriptirajući driveovi bit će dostupni u travnju. Informacije o cijeni još nisu poznate.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Toshibina HK4 serija SSD-ova za poslovne i podatkovne centre postala dostupna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.