Asusov VivoStick TS10 mini PC stick teži samo 75 grama

Asusov VivoStick TS10 mini PC stick teži samo 75 grama

Tajvanska kompanija Asus izdala je najnoviji model minijaturnog PC sticka pod nazivom VivoStick TS10.

Zadnji uređaj u svojoj Vivo seriji, VivoMini VM65 i N verzija, kompanija je predstavila je početkom prošlog mjeseca, a sada predstavljaju još manji i kompaktniji oblik mini računala.

Kompaktni PC stick od komponenti sadrži 1,44 GHz Intel Atom x5-Z8350 procesor s integriranom Intelovom HD grafikom, 2 GB DDR3 memorije i 32 GB eMMC pohrane. Ovo džepno Windows računalo pretvara bilo koji HDMI televizor ili projektor u pravo funkcionalno računalo.

Težina mu je svega 75 grama, dolazeći s operativnim sustavom Windows 10 Home u 64-bitnoj verziji. Što se tiče portova, posjeduje po jedan port za USB 2.0 i 3.0 standard, audio jack te HDMI sučelje putem koje se može izravno spojiti na HDMI televizor ili ekran. Od konekcija tu je WiFi standard 802.11ac i Bluetooth s 4.1 verzijom.

VivoStick TS10 2

 


Posebno je kod njega što se ponaša i kao običan USB stick za pohranu, ne tražeći nikakve instalacije. VivoStick učitava se brzo i spreman je za rad čim se priključi. Uz to korisnici dobivaju i 100 GB na kompanijinom WebStorageu. Dodatno korisnici mogu preuzeti i Hystream softver koji je sličan AirPlay funkciji Androida i iOS-a, te VivoRemote Center softver kojim se olakšava upravljanje računalom.

VivoStick TS10 3

Tu je i besplatna VivoRemote aplikacija za Android i iOS, gdje korisnik može koristiti smartfon ili tablet kao miš i tipkovnicu. Njegova tipka za uključivanje i HDMI sadrže klasičnu kompanijinu Zen-inspirirani finiš, s tankoćom od 16 mm. Namijenjen je mnogobrojnim namjenama, od kućnog PC kina, pametnog televizora, tanke klijentne platforme, Xbox One gaminga itd.

VivoStick TS10 4

U bundle dolazi i VivoStick držač i ekstenzijski kabel, putem kojeg se može jednostavno sakriti iza npr. monitora.

Asus VivoStick TS10 dolazi na tržište danas po cijeni od oko 195 dolara (oko 1.285 kn).

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asusov VivoStick TS10 mini PC stick teži samo 75 grama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.