Asusov ROG Spatha miš optimiziran je za MMO igre

Asusov ROG Spatha miš optimiziran je za MMO igre

Asusova gamerska republika dobila je svog novog člana u liniji miševa, žičani/bežični miš Spatha.

Novi gamerski miš Spatha dolazi s 8200 DPI-a i 12 programabilnih tipki. Za razliku od drugih miševa, ovaj miš slovi kao optimiziran za masivne mulitplayer igre (MMO).

Kućište mu je izrađeno od magnezijske legure kako bi imao što veću robusnost i izdržljivost, a njegova lijeva i desna tipka imaju kompanijin ekskluzivni switchable socket dizajn za brzo prilagođavanje. Također, te dvije tipke nezavisne su od tijela miša, dolazeći s OMRON switchevima s ciklusom trajanja od 20 milijuna klikova.

Vrhunski miš opremljen je i s neovisnim programabilnim RGB LED efektima scroll kotačića, bočnih tipki i ROG logoa. Pruženo je šest različitih tempa svjetla, od statičnog do nasumičnog načina. Ugrađena flash memorija omogućava spremanje pet različitih korisničkih profila. Putem ROG Armourya korisnik može postavljati profile, postavke LED efekata, makroe itd.

Ono što je posebno kod ovog miša je i to što se može koristiti u bežičnom i žičanom radu. Kad se miš koristi u žičanom načinu onda sadrži 2000 Hz površinskog procesuiranja (u bežičnom je 1000 Hz).

Od 12 tipki, šest njih je postavljeno na lijevoj strani miša, omogućujući brzi odgovor na situacije u igri. Tih šest tipki sadrže Alps switcheve za taktilni feedback i napravljeni su s ciljem da sliče na ROG oko. Miš Spatha ima DPI od 8200, koji se može namjestiti između dvije razine osjetljivosti usred samog igranja (on-the-fly).

Od ostalih detalja tu je još i 30g tracking akceleracija, dok je bežična konekcija na 2,4 GHz. Težina bez kabla je 175 grama. U njegovom bundleu nalazi se žičani kabel od dva metra, gumirani kabel od jedan metar, wireless receiver/charging dock, dva ROG logo stickersa itd.

Spatha je ujedno i dobitnik prestižne nagrade za dizajn Red Dot 2016, zahvaljujući svojoj inovaciji i dizajnu. Trenutno nema nikakvih informacija o cijeni ili dostupnosti ovog vrhunskog gaming miša. 

ROG Spatha 2

Naš veliki usporedni test miševa možete pročitati u narednom broju Vidija (br. 242).

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asusov ROG Spatha miš optimiziran je za MMO igre - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.