Xiaomi predstavio Mi Max sa zaslonom od čak 6,44 inča

Xiaomi predstavio Mi Max sa zaslonom od čak 6,44 inča

Mi Max odlikuje zaslon dijagonale od 6,44 inča i velika baterija od 4.850 mAh.

Nakon predstavljanja svog flagshipa Mi5 na MWC-u ove godine, kompanija je odlučila svoj novi phablet izdati u još većoj dimenziji nego konkurenti.

Xiaomi je na svojem Twitter profilu službeno predstavio novi Xiaomi Mi Max phablet koji se izdvaja po veličini zaslona od čak 6,44 inča, te bateriji od 4.850 mAh, pomićući granice ekrana phableta. Phablet uređaji okarakterizirani su s veličinom ekrana od 5,5 inča do sedam inča. Nakon toga preuzimaju tableti. No to više nije pravilo, jer se to svake godine mijenja. Jedan od najnovijih i najvećih phableta bio je i HP-ov Elite X3, koji je imao ekran od 5,96 inča.

Uređaj dolazi u tri verzije, sadržavajući Qualcommov Snapdragon 652 procesor, 4 GB RAM-a i 128 GB pohrane. Druga inačica radi s istim čipsetom, no dolazi sa 3 GB RAM-a i 64 GB ugrađene memorije za pohranu. Zadnja je i najslabija, dolazeći s Qualcommovim Snapdragonom 650, te 3 GB RAM-a i 32 GB pohrane. Sva tri modela imaju Adreno 510 grafiku, hibridni dual-SIM slot te novu inačicu Xiaomijevog "custom" korisničkog sučelja MIUI 8 koje se temelji na Android Marshmallowu.

Mi Max

Uređaj za snimanje fotki i videa koristi stražnju kameru od 15 MP s dual LED bljeskalicom, dok se s prednje nalazi kamera od 5 MP s vidnim poljem od 85 stupnjeva namijenjena video konferencijama i selfijima. Mi Max na sebi ima senzor otiska prsta, infracrveni senzor, te podršku za Dual SIM u Dual Standby modu, što znači da u situaciji dok se ne koristi niti jedna SIM kartica, oba SIM-a su aktivna, no kada koristite jedan SIM, drugi postaje neaktivan.

Novi Xiaomi Mi Max će biti dostupan u tri boje, zlatnoj, srebrnoj i svijetlo sivoj. Cijena u Kini za najslabiji model je 1500 yena što je otprilike 1.510 kn. Model sa Snapdragonom 652 i 3 GB RAM-a je 1700 yena (230 eura tj. oko 1.725 kn). Najjači model ima cijenu od 2000 yena tj. 270 eura (oko 2.025 kn).

Recenziju njihovog Mi4 mobitela možete pročitati na ovoj stranici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi predstavio Mi Max sa zaslonom od čak 6,44 inča - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.