Computex 2016: Asus predstavio treću ediciju Transformer i ZenBook prijenosnika

Computex 2016: Asus predstavio treću ediciju Transformer i ZenBook prijenosnika

Asus je predstavio pregršt noviteta na ovogodišnjem Computexu, među kojima su i jači prijenosnici.

Tajvanska kompanija je tako za vrijeme eventa najavila tri nova 2-u-1 hibrida, Transformer 3, Transformer 3 Mini i Transformer 3 Pro varijantu. Modeli koji pariraju skupom Surface Pro 4 dolaze s podrškom za sedmu generaciju Intelovih procesora. Kao što i samo ime modela kaže, Pro je najjači prijenosnik, dok je Mini za one s vrlo niskim budžetom. Transformer 3 Pro i "običan" Transformer 3 sadrže 12,6-inčni ekran s rezolucijom od 2880 x 1920 i gustoćom piksela od 275 ppi. Pokrivaju 121 posto sRGB raspona boje, a za što bolji prikaz videoisječaka zaslužna je Tru2Life video tehnologija koja optimizira svaki piksel u svakoj sličici prije nego što se slika prikaže.

U skladu sa sve više uređaja s čitačem otiska prsta, tako i ova dva modela nude tu opciju. Po pitanju boja, dostupni će biti u zlatnoj i sivoj boji. Standardni Transformer 3 ima težinu od 695 grama i 6,9 mm debljine. Samim dimenzijama manji je od klasičnog A4 formata papira. Može ga se namjestiti na dva položaja kuteva za bolje gledanje. Od ostalih detalja još posjeduje i 80 posto body-to-body omjera i snagu osvjetljenja do 450 cd/m2. Touchpad je prekriven staklom za što bolju preciznost, a sama tipkovnica ima 1,4 mm putanju tipki.

Pogonjen je Intelovim Core i7 procesorom, a što se tiče pohrane, navodi se mogućnost ugradnje do 512 GB SSD i 8 GB radne memorije. Baterija može izdržati do devet sati neprekidnog rada, a putem ROG XG Stationa 2 može se eksterno spojiti i grafička kartica.

Transformer 3 T305 01

Kao operativni sustav uključen je Windows 10. Kompatibilan je s kompanijinom pametnom olovkom Pen (1024 razine osjetljivosti pritiska) ili univerzalnim dockom koji služi kao hub za spajanje mnogih dodatnih priključaka. USB Type-C port i Thunderbolt 3 su također prisutni, a tu su i Harmon Kardon zvučnici s arhitekturom četiri zvučnika i Smart Amp tehnologijom za pojačanje kvalitete zvuka. Posjeduje još i 13 MP stražnju kameru te prednju kameru koja služi za logiranje u sustav putem opcije Windows Hello.

Asus Transformer 3

Transformer 3 Pro kombinira performanse i prenosivost kako bi korisniku pružio što bolje iskustvo za rad i igru. Napravljen je od aluminija, sa znatnom strukturnom jačinom i robusnošću. Tanak je svega 8,35 mm, dolazeći i s integriranim metalnim postoljem sa šarkom putem kojeg korisnik može namjestiti uređaj u bilo koju poziciju do 170 stupnjeva. Uključena tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje s putanjom tipki od 1,4 mm. Sam uređaj dostupan je u zaltnoj i sivoj boji, dok su tipkovnice moguće u bojama ugljena, jantara itd.  Na prednjoj strani nalaze se dva snažna Harmon Kardon zvučnika.

Transformer 3 Pro T303 01

Od specifikacija, omogućen je Core i7 procesor, te mogućnost do 1TB PCIe x4 SSD i 16GB 2133MHz RAM-a. Ugrađeni USB Type-C konektor podržava USB 3.1 Gen2 uređaje brzine do 10 Gbps. Tu je i novi Thunderbolt 3 s brzinom prijenosa podataka do 40 Gbps. Uređaj ima i USB 3.0 i HDMI portove, 13 MP stražnju kameru i prednju kameru za Windows Hello opciju.
Kao i "obični" Transformer tako i ovaj podržava Pen, univerzalni dock, audio pod i ROG XG Station 2.

Mini verziju kompanija predstavlja kao najlakši 2-u-1 PC na svijetu. Izrađen je od visokokvalitetne magnezijsko-aluminijske legure, težeći svega 790 grama s tipkovnicom te 530 gram bez nje. Posjeduje manji ekran od prethodnika, iznosivši 10,1 inča. Snaga osvjetljenja mu je 400 cd/m2. Oprmeljen je s USB portom i 802.11 ac Wi-Fi. Od tehnologija uključeni kompanijini TruVivid za smanjenje refleksije te Tru2Life koji optimizira svaki piksel u sličici prije nego što se prikaže. Trajanje baterije navodi se do 11 sati rada.

Transformer Mini T102 02

Dolazi s integriranim postoljem s patentiranim dizajnom šarke, putem koje ima mogućnost otvaranja do 170 stupnjeva. Odvojiva ergonomska tipkovnica dolazi s integriranim odmorom za dlan i sa 1,5 mm putanjom tipki. Kao operativni sustav uključen je Windows 10 i opcije poput Office Mobile, Cortana i Hello. Tu je i čitač otiska prsta. Novi Asus Quick Launch osigurava korisniku učinkovitije on-screen geste, a podržana je i ZenSync smartfon integracija.

Za razliku od prethodnih modela, dolazit će većim brojem tipkovnica u boji kao što su zelena, siva, zlatna itd.

Transformer Mini T102 Multicolors

Cijena Pro modela iznosi 999 dolara (oko 6.735 kn), dok je "obični" model 799 dolara (oko 5.387 kn). Informacije o Mini modelu još nisu poznate.

 

ZenBook 3

Ništa manje impresivan nije ni njihov novi ZenBook 3 koji je bio inspiriran 12-inčnim MacBookom. Nova generacija ZenBooka potpuno je redizajnirana, dolazeći s ultra-tankim kućištem od 11,9 mm i težinom od 910 grama. Izrađen je od zrakoplovne aluminijske legure, što mu povećava robusnost i čvrstinu. Zahvaljujući tome, navodi se kako je 50 posto jači u odnosu na standardne prijenosnike. Njegov 12,5-inčni ekran od 1920 x 1080 rezolucije zaštićen je Gorilla Glassom četvrte inačice, pokrivajući 72 posto NTSC raspona boje. Slim bezel dizajn pruža mu body-to-body omjer od 82 posto (tankoća između okvira i ekrana) za što veći prikaz ekrana. U dizajn je uključen i dvofazni anodizirajući proces kojim se stvorio zlatni sjaj na dijamantnim rubovima. Za što ugodnije iskustvo tipkanja ZenBook 3 ima 0,8 mm putanju tipki. Sam touchpad prekriven je staklom kako bi ponudio što glađi i točniji input.

ASUS ZenBook 3 UX390 Intel Core i7 processor and 1TB SSD

Iako je riječ o iznimno tankom prijenosniku, on posjeduje mnoge snažne komponente koje uključuju Intelov Core i7 procesor, mogućnost do 16 GB 2133 MHz RAM-a i do jedan TB SSD-a putem PCIe Gen 3 x4 sučelja. Jedan jedini port koji ima je USB Type-C putem koje se može napuniti do 60 posto u 49 minuta. Sama baterija pruža rad do devet sati. U njega je uključen i najmanji svjetski ventilator od 3 mm. Kao i Transformeri, tako i ovaj ima ugrađeni čitač otiska prsta s podrškom za Windows Hello. Tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje, pružajući korisniku 19,8 mm visinu tipki, što je vrlo slično klasičnim tipkovnicama. 

Asus ZenBook 3 1

Dostupan će biti u tri boje: siva, kraljevsko-plava i zlatno-ružičasta (koja je sve popularnija).

Model s Core i5 procesorom, 4 GB RAM-a i 256 GB SSD ima cijenu od 999 dolara (oko 6.735 kn). Ukoliko korisnik treba više pohrane i jači procesor, model s Core i7 procesorom i 512 GB SSD košta 1499 dolara (oko 10.106 kn). Najjača konfiguracija sa istim procesorom, no 1 TB SSD-om i 16 GB RAM-a iznosi 1999 dolara (oko 13.478 kn).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Computex 2016: Asus predstavio treću ediciju Transformer i ZenBook prijenosnika - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.