Das Keyboard skupio traženi iznos na Kickstarteru za cloud tipkovnicu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Das Keyboard skupio traženi iznos na Kickstarteru za cloud tipkovnicu

Das Keyboard skupio traženi iznos na Kickstarteru za cloud tipkovnicu

Das Keyboardova open API RGB tipkovnica spojena je u oblak, a svakom tipkom može se upravljati i putem interneta.

Tvrtka Das Keyboard poznata je po svojim kvalitetnim modernim mehaničkim tipkovnicama, a sada je odlučila proizvesti novu koja donosi zanimljive inovacije. Njihova tipkovnica Das Keyboard 5Q predstavlja znatno više od klasičnih tipkovnica, postavši neka vrsta IoT gadgeta koji je spojen na Internet. Svaka tipka posjeduje RGB LED osvjetljenje, te se može daljinski "programirati" za prezentiranje specifičnih i točno dodijeljenih informacija putem online servisa.

Tipkovnica dolazi u punoj veličini, sadržavajući 104 tipke. Njezina desktop aplikacija Q App omogućuje prilagođavanje osvjetljenja prema želji, te se može spajati na razne online servise poput eBaya.
Posjeduje mogućnost da putem LED rasvjete u bojama prikazuje obavijesti o svim sadržajima koje korisnik želi. Na primjer, kada stigne nova e-mail poruka, određena tipka ili više njih istovremeno mogu zasvijetliti u određenoj boji, a na isti način mogu se dobivati obavijesti na online aukcijama kada netko unese novu ponudu.

Kickstarter DasKeyboard 5Q 2

Određenim tipkama i bojama može se dodjeljivati puno opcija, npr. neka tipka može svojim svjetlom javiti "broken link" na web stranicu, dok druga može prikazivati crvenom bojom kada cijena neke dionice koje zanimaju korisnika padne, odnosno zelenom kada raste, navodi Vidi.hr.

Das Keyboard za 5Q tipkovnicu radi open API koji će developerima i korisnicima omogućiti dodjeljivanje funkcionalnosti koje nisu u „osnovnom paketu“, a posebna razvojna web stranica će služiti kao hub za značajke koje će razvijati zajednica koristeći API. Na tipkovnici se nalazi i gumb za pojačavanje i stišavanje zvuka koji ima i funkciju pokretanja Q aplikacije za što lakše konfiguriranje tipki, odnosno dodjeljivanja nove LED notifikacije prema potrebi.

Kickstarter DasKeyboard 5Q 3

Što se tiče izrade mehanike, tipkovnica koristi novi tip taktilnog switcha pod nazivom Gamma Zulu koji proizvodi Omron, ista tvrtka koja izrađuje Logitechov Romer G. Das Keyboard navodi da se Gamma Zulu od Romera G razlikuje samo po tome što ima duži hod, što je prema njihovim testovima bolje. Od ostalih detalja tu su još i stopostotni anti-ghosting, čelična ploča, ekstra duži pleteni USB kabel s USB Type-A konektorom od 201 cm i zamjenjivo odmorište dlana s magnetski zaključanim sustavom.

Das Keyboard 5Q tipkovnica nalazi se u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, a do sada je već prikupila trostruko više novca od traženih 100.000 dolara (u trenutku pisanja imali su preko 364 tisuće). Očekuje se da će se na tržištu naći u siječnju 2017.

Kickstarter DasKeyboard 5Q 4

Putem Kickstartera cijena je 139 dolara (oko 939 kn), a puna tržišna cijena će joj iznositi 249 dolara (oko 1.682 kn). Našu recenziju njihove Das Keyboard 4 Professional tipkovnice možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Das Keyboard skupio traženi iznos na Kickstarteru za cloud tipkovnicu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.