Maingear u suradnji s HP-om stvorio kockasto Omen X računalo - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Maingear u suradnji s HP-om stvorio kockasto Omen X računalo

Maingear u suradnji s HP-om stvorio kockasto Omen X računalo

Američka kompanija Maingear poznata je po svojim jakim i atraktivnim računalima, objavivši sada suradnju i s HP-om.

Mnoga Maingearova računala imaju visoku cijenu za naše standarde, ali i vrhunske komponente i vanjski izgled. Među njihovim atraktivnim računalima, kao što su F131 ili Rush, sada se pridružuje i Omen X.

Omen X by maingear 2

HP je tako predstavio kockasto Omen X računalo, surađujući ovaj put s Maingearom kako bi ponudili još više mogućnosti za dodatno jačanje ovog računala. Radi se o originalnom i drugačijem računalu, odskačući od nekih uobičajenih dimenzija kućišta. Micro-ATX kućište velikih je dimenzija, zauzimajući dosta prostora. Ovo računalo ipak cilja na one gamere koji žele najsnažnije komponente i drugačiji izgled kućišta, a nemaju problema s budžetom. 

Omen X by maingear 3

Kućište ima agresivni radikalni dizajn, smještajući ga pod kutom od 45 stupnjeva za što lakši pristup. Izrađen je od galvaniziranog čeličnog kućišta za što veću izdržljivost, ostavljajući dovoljno prostora unutar njega za buduće nadogradnje. Podržava ekstremni overclocking, dvije grafičke kartice i sustav s tri komore koji se brine za optimalno upravljanje toplinom tako da odvoji vruće komponente u svoj vlastiti dio, od kojih svaki ima svoje hlađenje. Kompanija nudi i uslugu zvanu Redline koja je zapravo njihova usluga tvornički testiranog overclockinga.

Omen X by maingear 4

Maingear je u njega ugradio i svoj sustav vodenog hlađenja Superstock i kvalitetnu luksuznu boju kakva se koristi u auto-industriji. Osim klasične crne boje, moguće je odabrati i mnogo drugih boja poput crvene, plave, bijele itd. Uključeno je i RGB LED osvjetljenja s čak 9 zona osvjetljenja i 4 načina rada. Samo računalo sposobno je ugraditi najnovije Core i7 procesore, četiri hot swap hard drive ladice s podrškom za NVMe SSD-ove i klasične diskove od 10 TB. Dopuštena je instalacija do 32 GB DDR4 memorije.

Omen X by maingear 5

Objavljeno je kako će cijena i ovog računala biti poveća, počevši od 2999 dolara (oko 20.638 kn). U ovoj konfiguraciji uključena je Asus X99-M matična ploča, Core i7 6800K sa šest jezgri, 16 GB HyperX Fury DDR4 memorije, GeForce GTX 1070 8 GB kartica, EVGA-ovo napajanje od 750 W i Seagate hard disk od 1 TB. Moguće je izabrati pregršt jačih i boljih opcija u gotovo svakom segmentu, od napajanja do hlađenja. 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Maingear u suradnji s HP-om stvorio kockasto Omen X računalo - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.